همه چيز دان
اينجا درباره همه چيز صحبت ميشه

گره‌هاي اشتغال‌زا؛

نقش اشتغال برتار و پود قالي‌هاي آذربايجان‌غربي

 

قاليشويي رسالت

نقش اشتغال برتار و پود قالي‌هاي آذربايجان‌غربيگره‌هايي كه دست‌هاي پينه بسته بيش از ۷۰ هزار جوان آذربايجان غربي اعم از زن و مرد اين روزها بر تار و پود اشتغال و كسب و كار خانگي در بخش قالي بافي مي‌زنند در مسير تلاشي است تا اقتصاد محلي همچنان پررونق بماند.

به گزارش اروم نيوز، روزگاري كه اتكا بر توليدات داخلي و رونق اقتصادي پيشران توسعه كشور در مقابل تحريم‌هاي (سياست مداران كوتاه قامت و كوته فكر) خارجي قرار گرفته است، جوانان آذربايجان غربي گره اشتغال را با تارو پود قالي هاي مرغوب ميهني به هم پيوند مي زنند تا چرخ اقتصاد بر محور توليد بچرخد.

 

اين گره‌هاي محكم با پشتوانه توليد مردمي بر قالي‌هاي رنگارنگ نقش مي بندند به اميد اينكه با مانع زدايي مسوولان آينده‌اي خوش رنگ به مانند گلهاي اميد بخش قالي ايراني براي جوانان اين خطه مرزي و ميهن اسلامي را رقم بزنند.

 

قالي بافان گمنامي براي توليد فرش مرغوب، غبار موجود در كارگاه‌ها را به سينه مي كشند تا اقتصاد بر مدار توليد پايدارتر از هميشه بدرخشد و جهش توليد و تامين نياز بازارهاي داخل را رقم بزند.

 

البته داشتن نيم نگاهي به بازارهاي جهاني نيز در راستاي ارزش افزوده بيشتر در اين صنعت، خالي از لطف نخواهد بود..

 

كارشناسان بر اين باورند كه شهرت فرش اين منطقه به لحاظ زيبايي، نقش و كيفيت مواد اوليه در ايران و جهان شناخته شده و انواع فرش‌هاي دستباف در طرح‌هاي قبا، ماهي، نقشه، افشار و فرش تمام ابريشم توسط فعالان اين بخش در آذربايجان‌غربي توليد و روانه بازار مي‌شود.

 

البته به علت نبود كنسرسيوم‌هاي بزرگ صادراتي كم كم نام فرش اين استان در حال افول است چرا كه توليدات اين خطه با خريداري دلالان و واسطه‌ها توسط صادر كنندگان ساير شهرها و استان‌ها صادر مي شود كه نيازمند همت مسوولان براي صيانت از برندهاي تجاري استان هستيم.

 

 

آذربايجان غربي با داشتن ۲۲۴ واحد كارگاه توليد فرش دستباف و كارگاه‌هاي خانگي براي ۷۲ هزار نفر شغل پايدار ايجاد كرده است.

 

غلامرضا بابايي رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي شهرت فرش اين منطقه را به لحاظ زيبايي، نقش و كيفيت مواد اوليه در جهان بي نظير مي داند .

 

 

وي معتقد است: فرش‌هاي ريز ماهي خوي و افشار تكاب در شمال و جنوب استان در سال ۱۳۸۹ ثبت ملي شده و فرش بافته شده در خوي نيز طي سال ۱۳۹۲ نيز به ثبت جهاني رسيده است كه اين امر جايگاه استان در صنعت فرش كشور را نشان مي‌دهد.

 

به گفته وي طرح ريز ماهي و افشار در بازارهاي داخلي و جهاني از متقاضي زيادي برخوردار است.

 

رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي ادامه داد: شهرستان‌هاي تكاب و خوي مهمترين قطب‌هاي توليد فرش استان بوده و در كنار آن‌ها فرشبافي در شهرهاي بوكان، شاهين دژ، مياندوآب، مهاباد و اروميه نيز رواج دارد.

 

 

بيمه و تامين آتيه قالي بافان مهمترين موضوعي است كه همواره مورد مطالبه بوده است ولي با اين وجود از مجموع ۷۱ هزار نفر فقط ۱۷ هزار نفر داراي بيمه تامين اجتماعي هستند كه اين موضوع حمايت مسوولان را مي طلبد.

 

معاون بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي گفت: در حال حاضر، ۱۲ هزار و ۷۰۸ نفر بيمه قاليبافي در قالب تامين اجتماعي و چهار هزار و ۶۰۹ نفر نيز در قالب بيمه صندوق اجتماعي كشاورزي، روستاييان و عشاير بيمه شده اند.

 

وي با اشاره به اينكه حمايت از فعالان اين بخش در اولويت است بيان كرد كه در اين راستا تاكنون با همكاري صندوق كار آفريني اميد به بيش از ۳۰۰ نفر در استان وام خريد فرش دستباف پرداخت شده است.

 

اما تنها توجه به ميزان توليد فرش كافي نيست و اين كارگاه‌هاي فرش بافي هستند كه سالانه هزاران مترمربع انواع قالي و قاليچه را توليد و روانه بازار مي‌كنند و در كنار اين عوامل اين كنسرسيوم ها هستند كه زمينه صادران بيش از پيش را فراهم مي‌كنند.

 

 

آذربايجان غربي در زمينه توليد فرش فعال بود و سالانه ۲۹۰ هزار متر مربع فرش دستباف در اين استان توليد و روانه بازار هدف مي‌شود.

 

فرش دستباف اين استان به دليل جايگاه ويژه‌اي كه از گذشته تاكنون داشته است، مي‌تواند در جهت توسعه صادرات در منطقه نقش مهمي داشته باشد.

 

رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي، ايجاد بازارهاي جديد و شناسايي خريداران فرش دستباف را نيازمند برنامه‌هاي تبليغاتي دانست كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

 

جواد وقاري اضافه كرد: فرش دستبافت اين استان به دليل جايگاه ويژه‌اي كه از گذشته تاكنون داشته است، مي‌تواند در جهت توسعه صادرات در منطقه نقش مهمي داشته باشد.

 

وي اظهار داشت: كه در راستاي تسهيل زمينه صادرات و بازاريابي براي فرش دستباف در بازارهاي داخلي و خارجي كنسرسيوم ويژه‌اي با حضور فعالان حوزه فرش تحت نظارت شركت شهرك‌هاي صنعتي اين استان تشكيل مي‌شود.

 

وي ادامه داد: با اجراي اين طرح امكان حضور بافندگان فرش آذربايجان‌غربي در نمايشگاه‌ها و بازارهاي خارج از كشور و نيز حضور فعالان اين بخش در هيات‌هاي تجاري و همچنين تاسيس دفاتر تجاري بازاريابي و فروش فرش دست‌باف در خارج از كشور مهيا مي‌شود.

 

فرش دست‌باف اين استان به دليل جايگاه ويژه‌اي كه از گذشته تاكنون داشته است، مي‌تواند در جهت توسعه صادرات در منطقه نقش مهمي داشته باشد اما بايد در اين راستا، همتي مضاعف ايجاد شود تا فرش توليدي استان با نام خود استان در بازارها حضور يابد و اين امر نيازمند توجه بيش از پيش مسوولان است.

 

فرش‌هاي ريز ماهي خوي و افشار تكاب در شمال و جنوب آذربايجان‌غربي در سال ۱۳۸۹ ثبت ملي شده و فرش بافته شده در خوي نيز طي سال ۱۳۹۲ نيز به ثبت جهاني رسيد كه اين امر جايگاه اين استان در صنعت فرش كشور را نشان مي‌دهد.

 

شهرستان‌هاي تكاب و خوي مهمترين قطب‌هاي توليد فرش استان بوده و در كنار آن‌ها فرشبافي در شهرستان‌هاي بوكان، شاهين‌دژ، مياندوآب، مهاباد و اروميه نيز رواج دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۸ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۳۰:۲۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

خلقت آهن از نخ

قاليشويي سبلان

 

دفتر ازدواج شيك غرب تهران

ايسنا/آذربايجان غربي آذربايجان در قرن سوّم هجري قمري از بزرگترين مراكز بافت قالي در كشور بوده و در دوره‌هاي سلجوقي و ايلخاني نيز اين هنر در آذربايجان از رونق خاصي برخوردار بود. امروزه نيز آذربايجان يكي از مراكز مهم توليد انواع قالي در ايران است و بافتن انواع قالي در بيشتر شهرها و روستاهاي آن رايج است.

 

فرش دستباف آذربايجان غربي ميراثي كهن از گذشتگان اين ديار است و از ميان طرح ها و شهرهاي مطرح هنر فرش بافي استان، خوي با فرش ريز ماهي اش و تكاب با فرش افشارش قدمت ديرينه اي دارند و براي خود شهرت و آوازه اي جهاني كسب كرده اند.

 

توليدات اين هنر از نظر صادرات اهميت بسيار دارد از جمله معروفترين مناطق قالي در آذربايجان غربي، شهرستان تكاب است و قالي افشار شهرت جهاني دارد. قالي و قاليچه‌هاي نفيس و گرانبهاي افشار محبوبيت خاصي در بازارهاي جهاني فرش دارد و ازحيث رنگ و مرغوبيت و طرز بافت و نقشه داراي بهترين كيفيت است. قاليچه‌هاي آن چنان ظريف توسط زنان و دختران ماهر و هنرمند افشار بافته مي‌شود كه مي‌توان آنرا در كيف دستي جاي داد.

 

رنگهاي مصرفي در رنگرزي نخ ها استفاده شده در فرش افشار را در داخل خم يا كوپ يا قازان تهيه مي‌كردند، كليه اين رنگها را كوپ رنگي يا قازان رنگ مي‌گويند. قازان كلمه‌اي تركي است كه به معناي ديگ مي‌باشد. به دليل استحكام و ظرافت و زيبايي نقشهاي بكار رفته در اين فرشها مدتي است كه ( فرش افشار) به ( فرش آهنين) نيز شهرت يافته است. و به يكي از صنايع دستي مهم و مشهور تكاب تبديل شده است.

 

 

 

فرش آهنين تكاب در انتظار ثبت جهاني

 

در اين ميان فرش افشار تكاب يا همان آهنين فرش افشار تكاب به عنوان برند ملي ثبت شده و هم اكنون در انتظار ثبت جهاني است تا هر چه بيشتر زيبايي و اصالت خود را به نمايش بگذارد.

 

آذربايجان غربي با توليد سالانه بيش از ۲۹۰ هزار متر مربع انواع فرش دست باف توسط ۷۲ هزار قالي باف از استانهاي پيشتاز در صنعت فرش دستباف كشور است و فرش هاي توليدي اين استان به دليل برخورداري از ظرافت و كيفيت، طرفداران زيادي را در داخل و خارج از كشور به خود جلب كرده است.

 

بيش از ۸۰ درصد قالي هاي افشار تكاب صادر مي شوند

 

حسين اميني رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت تكاب به ايسنا گفت: فرش افشار تكاب با طرح ها و نقشه هاي متنوع از فرشهاي شناخته شده و صادراتي استان است و با توجه به شيوه بافت خاص قاليبافان تكابي از استحكام و دوام كم نظيري برخوردار است.

 

وي گفت: شهرستان تكاب با ۸۵۰۰ قاليباف خواستگاه اصلي فرش آهنين افشار است كه به دليل ميزان بالاي تراكم گره در هر سانتيمترمربع استحكام زيادي دارد و بطور متوسط سالانه ۱۵ هزار مترمربع فرش افشار تكاب توليد و بيش از ۸۰ درصد آن صادر مي شود.

 

رييس صمت تكاب افزود: هم اكنون قاليبافان شهرستان ميانگين ماهانه ۵۰۰ الي ۲۰۰۰ متر مربع انواع فرش دست بافت توليد مي كنند و ۸۵۰ نفر تحت پوشش بيمه قرار گرفته اند.

 

اميني با اشاره به جايگاه ويژه فرش افشار در صادرات تصريح كرد: فرش افشار تكاب از نظر ابعاد با اندازه هاي ۶ و ۹ متري جذابيتهاي خاصي براي كشورهاي اروپايي دارد و از ديرباز طرفداران ويژه اي به خصوص در كشور آلمان داشته است و در حال حاضر نيز آمريكاي شمالي، روسيه و ژاپن از عمده بازارهاي صادرات اين فرش محسوب مي شوند.

 

 

 

تحريم و تورم بازار فرش دستبافت را تحت تاثير گذاشته است

 

وي با تاكيد بر اينكه در سالهاي اخير، صادرات حلقه مفقوده بازار فرش ايران بوده است، اضافه كرد: در سالهاي گذشته تحريم، تورم داخلي و همچنين بحران جهاني اقتصاد، بازار فرش دستباف ايران را تحت تاثير قرار داد و فرش افشار تكاب هم از اين مسأله مستثني نبوده است.

 

اميني عنوان كرد: طرح هاي ماهي قوشخانه، لچك ترنج، شاه عباسي، مران، كله اسبي، طرح مار ماهي و نقشه خانم جيران اغولبيك با حاشيه هايي نظير شمعداني، فرهاد ميرزا، اسليمي، كتيبه، خوشه اي و حاشيه افشان از جمله نقشه ها و متن هاي اصيل فرش افشار تكاب به شمار مي روند كه قدمت ديرينه اي دارند.

 

رييس اداره صمت تكاب به مشكلات و موانع پيش روي توليد كنندگان فرش در اين شهرستان اشاره كرد و گفت: كمبود نقدينگي، نبود نظام حمايتي جامع و كارآمد براي بافندگان فرش، نبود بازار يابي حرفه اي فروش دستبافت، عدم حمايت بيمه ايي از بافندگان ، عدم ارائه تسهيلات كم بهره براي توليد كنندگان فرش افشار، نبود كارگاه هاي متمركز در اين شهرستان و عدم برگزاري كلاس هاي آموزشي براي جوانان و افراد جوياي كار در اين حوزه سبب شده است تا هنر - صنعت فرش تكاب با مشكلاتي در عرصه توليد و صادرات مواجه شود.

 

به گزارش ايسنا، آنچه مسلم است ثبت جهاني فرش افشار تكاب مي تواند زمينه را براي رونق دوباره توليد و صادرات اين برند ملي فراهم كند و انتظار فعالان اين هنر – صنعت، تلاش بيش از پيش متوليان و مسئولان براي استفاده از اين ظرفيت جهاني است.

 

در نهايت مسئولان اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي مي گويند در حال حاضر مشكلات بازار فرش دستباف از جمله فروش، تهيه مواد اوليه مرغوب، هزينه هاي بالاي توليد و بي انگيزگي قاليبافان، با بازار تقاضا ارتباط مستقيم دارد به گونه اي كه اميد است با حذف تحريم ها و افزايش تقاضا و صادرات بخش قابل توجهي از مشكلات حل شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۴ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۳:۵۴ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

جلوه فرش‌هاي همدان با قدمتي از دوران مادها

 

قاليشويي نارمك

ايسنا/خراسان رضوي از شاخص‌ترين جلوه‌هاي فرهنگ و تمدن ايران مي‌توان به قالي‌هاي بافته شده در كشور اشاره كرد. با نقوش سنتي و اسلامي كه اين فرهنگ همگام با زمانه در حال پيشرفت و نو شدن است، كيفيت نقوش و طراحي قالي ايراني باعث شهرت آن در سطح جهان شده است.

فروش سم حشرات

عبدالله احراري، عضو انجمن علمي فرش ايران، در گفت‌وگو با ايسنا به معرفي قالي همدان پرداخت و اظهار كرد: همدان در زمان سلسه مادها پايتخت ايران بود و به تبع از موقعيت خاصي برخوردار بوده است. آن زمان همدان يكي از مراكز تجاري و توليدي عمده فرش بود و تقريبا در فاصله سال‌هاي ۱۸۸۰ تا جنگ جهاني دوم به عنوان مهم‌ترين مركز تجاري و توليدي فرش در غرب ايران پس از شهر تبريز به‌شمار مي‌آمده است.

 

وي ادامه داد: در همدان توليدات مختلفي صورت مي‌گرفت اما مركز تجارت فرش‌هاي غرب كشور نيز بوده است. از كارگاه‌هاي قالي‌بافي تاريخي اين منطقه مي‌توان به كارگاه شيخ تقي وكيل‌الرعايا، كارگاه سرهنگ حسن رياحي و كارگاه يوسف زنجاني كه از توليدكنندگان قالي اين منطقه هستند نام برد. در كتاب پژوهشي در فرش ايران نيز از آن‌ها نام برده شده است.

 

عضو انجمن علمي فرش ايران تصريح كرد: كارگاه‌هاي قالي‌بافي اين شهر تا زمان جنگ جهاني دوم و حداقل ۲ دهه اول پس از انقلاب، در شهر همدان فعال بود و آمار قابل توجهي از توليد را نيز به خود اختصاص مي‌داد. البته در ۲ دهه اخير اين كارگاه‌ها به مناطق روستايي همدان توسعه پيدا كرده‌اند. از جمله اين مناطق مي‌توان به منطقه درجزين اشاره كرد كه يكي از مهم‌ترين مراكز توليد فرش همدان است. البته برخي از روستاهاي اين شهر همچون «انجلاس» و «بيك» كه نقش مهمي هم در قالي‌بافي همدان دارد، از نقوش ماهي‌درهم در توليد قالي‌هاي خود استفاده مي‌كنند.

 

 

 

احراري در خصوص ويژگي‌هاي ظاهري فرش همدان خاطرنشان كرد: در ۱۰۰ سال اخير از طرح‌هاي مختلف قالي ايران در توليد قالي همداني استفاده شده است اما ۲ طرح معروف «پرطاووسي» و «خوشه انگوري» همدان در سال‌هاي اخير شهرت بيشتري داشته است. همچنين در مناطق روستايي از طرح‌هاي ذهني‌بافت و ماهي‌درهم آن هم به سبك خاص همدان در بافت فرش‌ها و قالي‌ها استفاده مي‌شود.

 

وي تصريح كرد: از نظر رنگ‌آميزي بيشتر شاهد استفاده از رنگ‌هاي شاد در قالي‌هاي همدان هستيم و مواد اوليه‌اي كه در سه دهه اخير كاربرد بيشتري داشت، پرز پشمي و تار و پود پنبه‌اي بوده است. قالي‌هاي محلي همدان بيشتر در اندازه‌هاي كوچك و قاليچه است. البته در ۲ دهه اخير توليدكنندگان اين سبك فرش به سمت توليدات تجاري روي آورده‌اند و قالي‌ها در ابعاد ۶ تا ۱۲ متر نيز بافته مي‌شود.

 

عضو انجمن علمي فرش ايران در خصوص ويژگي‌هاي فني قالي‌هاي همدان اضافه كرد: قالي‌هاي اين منطقه معمولا بين رج شمار ۱۵ تا ۴۰ بافته و شيرازه در هنگام بافت زده مي‌شود. نوع دار ‌آن‌ عموما به جز در مناطق عشايري عمودي و شيوه چله‌كشي از نوع شيوه تلفيقي است. پرداخت پس از بافت انجام مي‌شود و قالي‌هاي محلي و روستايي بيشتر به سبك تك‌پود و تخت‌بافت بوده اما قالي‌هاي تجاري كه اخيرا توليد مي‌شود، از سبك دوپود و نيم‌بافت استفاده مي‌كند. سبك گليم بافي اين شهر نيز سبك پارسي است.

 

 

 

احراري بيان كرد: از طراحان معروف فرش همدان مي‌توان به «شهاب‌الدين كوثري»، «اسحاق ايرانپور»، «ميرزا رضا يگانه»، «علي‌اصغر حسين‌خواني»، «حسن شهيدي» و «محمد گيلاني» اشاره كرد.

 

وي ادامه داد: در حال حاضر اگر بخواهيم در ارتباط با فرش همدان صحبت كنيم، بايد از فعاليت‌هاي خانه فرش همدان، خوشه فرش اين شهر و فعاليت توليدكنندگاني همچون ‌قاي فروزان احسن نام برد كه هم‌اكنون در قسمت‌هاي مختلف اين شهر فعاليت توليدي دارند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۳۰:۲۴ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌توانيم فرش ماشيني را به روش آنلاين بخريم | نكاتي كه بايد بدانيد!

قاليشويي خواجه عبدالله

سمپاشي ساس

 

فارس نيوز

وقتي به يك فروشگاه فرش مي‌رويم انگار وارد دنيايي خيالي از رنگ‌ها و نقش‌ها شده‌ايم. فرش ايراني حاصل تركيب هنر ايراني و صنعت توليد فرش و قالي است. كاربرد فرش ايراني دستباف و ماشيني فقط در ايجاد زيبايي نيست بلكه يكي از بهترين كفپوش‌ها در دنيا به‌شمار مي‌رود.

 

آيا مي‌توانيم فرش ماشيني را به روش آنلاين بخريم | نكاتي كه بايد بدانيد!

همه اين ويژگي‌ها باعث مي‌شود كه بخواهيم انواعي از اين فرش‌ها را در خانه خود داشته باشيم و آن‌ها را خريداري كنيم. اما براي انجام روندهاي خريد، از ديدن انواع فرش و طرح‌ها و نقشه‌ها تا خريد و دريافت آن، از بستر اينترنت و روش خريد آنلاين هم مي‌توان استفاده كرد. در اين مطلب از فروشگاه اينترنتي الماس كوير با روش خريد اينترنتي فرش ماشيني آشنا مي‌شويم.

 

آشنايي با فرش ايراني

 

ما ايرانيان از ديرباز به حضور فرش ايراني زير پاي خود و يا ديدن تابلوهاي فرش بر ديوار خانه‌ها عادت داريم. اين درحالي است كه در بسياري از كشورهاي دنيا، حضور اين فرش نمادي از زندگي اعياني و حال‌وهواي هنر شرق به‌ويژه هنر ايراني است. درواقع فرش ايراني يكي از پرطرفدارترين انواع فرش در جهان است كه كشورهاي بسياري از مشتريان اين نوع از فرش هستند.

 

رونق هنر فرش دستباف ايراني طي دو هزار سال اخير و تا همين امروز و همچنين توليدات عالي فرش ماشيني ايراني باعث شده است، بيشتر كشورهاي اروپايي و آمريكا مشتريان دائمي فرش ايراني باشند؛ هرچند در حال حاضر رقابت زيادي بين كشورهاي ايران، تركيه، هند و چين در اين زمينه وجود دارد.

 

دلايل محبوبيت فرش ايراني

 

وجود نقشه‌ها و نمادهايي از هنر ايران باستان و زندگي و فرهنگ مردم ايران در فرش و قالي ايراني آن را به كالايي هنري تبديل كرده است. فرش ايراني داراي نقشه‌هايي اصيل و متنوع است و در سال‌هاي اخير نيز طراحان فرش ايراني اين نقشه‌ها را با خلاقيت خود و حال‌وهواي زندگي مدرن، به‌روزرساني كرده‌اند. برخي از دلايل ديگر محبوبيت فرش ايراني در دنيا را با هم مرور مي‌كنيم:

 

تنوع بالاي رنگ‌هاي به‌كار رفته در انواع فرش‌هاي ماشيني و دستباف ايراني نسبت به توليدات ديگر كشورهاي دنيا

مرغوب بودن و كيفيت عالي مواد و مصالح به كار رفته در فرش ايراني

ظرافت ويژه به‌كار رفته در طرح و نقشه فرش ايراني

كاربرد رنگ‌هاي زنده، متنوع و طبيعي در بافت فرش ايراني

نقش و نگارهاي جذاب

 

 

 

فرش ماشيني ايراني؛ تلفيق هنر ايراني و زندگي مدرن

 

در كنار فرش دستباف، فرش ماشيني ايراني نيز نامي پرآوازه در صنعت فرش جهان است. تاريخ تولد فرش ماشيني ايراني به اوايل سال‌هاي دهه پنجاه خورشيدي بازمي‎گردد؛ زماني كه نخستين گره‌هاي فرش ماشيني ايراني در كارخانجات مخمل و ابريشم كاشان توسط ماشين‌هاي مخمل‌بافي ژاكارد و با الياف مصنوعي براق زده شد. نقطه تحول گسترده صنايع فرش ماشيني ايراني به حوالي سال 1365 برمي‌گردد كه ده‌ها و صدها واحد توليدي فرش ماشيني داير شدند و تا امروز در حدود ده درصد از توليد ناخالص داخلي كشور ايران را ايجاد و تامين مي‌كنند.

 

در حال حاضر استفاده از تكنولوژي روز دنيا و بافت فرش با به‌روزترين ماشين‌آلات، سبب توليد باكيفيت‌ترين و بهترين فرش‌هاي ماشيني دنيا در ايران شده است. شركت فرش الماس كوير به‌عنوان يكي از فعالان اين عرصه با همت، تلاش و درايت مديران خود توانسته است يكي از نخستين توليدكنندگان فرش‌هاي ۱۵۰۰ شانه در دنيا باشد؛ اين در حالي است كه بسياري از كشورها هنوز در حال توليد فرش‌هايي با شانه و تراكم پايين‌تر هستند.

 

شركت فرش الماس كوير با توجه به اين‌كه فرش را نماد فرهنگي و هنري مردم ايران مي‌داند با حفظ كيفيت و مرغوبيت در امر توليد فرش، تمام تلاش خود را به كاربسته است تا بتواند بهترين فرش‌هاي ماشيني را چه در بازار داخلي و چه در عرصه بازارهاي جهاني ارائه دهد.

 

آشنايي با روش خريد اينترنتي فرش ماشيني

 

با تحول گسترده روش‌هاي بازاريابي و فروش در تمامي صنايع و كسب‌وكارها، روش خريد اينترنتي فرش نيز در ايران گسترش يافت. اين روش مزيت‌هاي بسياري دارد. يكي از اين مزايا اين است كه معمولا در اين فروشگاه‌ها مي‌توانيد فرش ماشيني را به قيمت واقعي و به قيمت كارخانه خريداري كنيد. به‌ويژه اگر اين فروشگاه توسط خود توليدكنندگان فرش ماشيني راه‌اندازي شده باشد. در ادامه برخي از مزاياي ديگر خريد فرش ماشيني به صورت اينترنتي را با هم مرور مي‌كنيم:

 

حذف هزينه‌هاي سنگين فروشگاه‌هاي فيزيكي فرش و كاهش قيمت تعيين شده براي محصول

حذف هزينه‌هاي سرسام‌آور اجاره، گرمايش، سرمايش، پاركينگ و تبليغات شهري

امكان گسترش روش‌هاي بازاريابي و تبليغات از تبليغات محيطي به تبليغات آنلاين

حذف واسطه‌هاي فروش فرش

امكان بازديد از صدها نمونه فرش ماشيني در يك جا و در كمترين زمان ممكن

امكان آگاهي از اطلاعات فرش‌هاي توليد شده به‌صورت محتواي اينترنتي متني

ارائه خدمات گارانتي محصول و اطلاعات مربوط به اين خدمات

امكان تعويض و پس دادن محصول در يك فاصله زماني مشخص بر اساس قوانين گارانتي

امكان ارسال فرش ماشيني به سراسر نقاط ايران

حذف هزينه‌هاي حضور يافتن مشتريان در فروشگاه‌هاي فيزيكي

دسترسي تمام وقت و ۲۴ ساعته به فروشگاه‌هاي اينترنتي فرش ماشيني

امكان خريد آنلاين در بستري ايمن با درگاه‌هاي پرداخت مطمئن

امكان مقايسه قيمت‌ها در سريع‌ترين زمان ممكن

اطلاع از نظرات مشتريان به صورت آنلاين در كامنت‌ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۷ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۲۴:۲۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

رج‌هايي از تار و پود همت و اراده/ وقتي رونق توليد در دار قالي نقش مي‌بندد

 

قاليشويي عباس آباد

با اراده يك جوان بيرجندي و همت بانوان هنرمند در ۵ كارگاه قالي بافي، قالي‌هاي متنوع بافته و در بازار‌هاي داخلي و خارجي به فروش مي‌رسند.

گل فروشي نياوران

به گزارش خبرنگار گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران جوان از بيرجند، يك جوان بيرجندي با راه اندازي كارگاه‌هاي قالي بافي، جمعي از بانوان هنرمند را به توليد و كسب درآمد مشغول كرده است.

 

محمدپور كارآفرين بيرجندي، چراغ كارگاهش را ده سال پيش روشن كرده است و توانسته براي چندين بانو اشتغال ايجاد كند.

 

علاقه مندان و نيازمندان، قالي مي بافند

محمدپور مي‌گويد: آغاز كارمان تنها با يك دار قالي بود و يك بافنده نيز در ابتدا همكاري مي كرد.

 

حالا او توانسته با همت و تلاش ۵ كارگاه تجميعي قالي بافي را در سطح خراسان جنوبي راه اندازي كند و دست عده‌اي را نيز بگيرد تا لقمه ناني را سر سفره خانواده هايشان ببرند.

 

بانوان هنرمند در كارگاه هاي قالي بافي به اين شغل مشغول اند

 

اين جوان كارآفرين ادامه مي‌دهد: علاوه بر مددجويان بهزيستي و كميته امداد، افرادي كه برخي نيازمندند و برخي به دنبال علاقه هستند نيز در اين كارگاه‌ها كار مي‌كنند.

 

يكي از افراد مشغول به كار در اين كارگاه مي‌گويد: ۹ سال است كه در اين مجموعه مشغول به كار هستم و تحت پوشش بيمه نيز قرار گرفته ام و از وضعيت شغلي خود راضي ام.

 

 

نقش بي اعتنايي بر تن فرش‌هايي خوش طرح و رنگ / وقتي ركود صادرات بر معيشت بافندگان گره كور مي‌زند

آقاي محمدپور علاوه بر اين كارگاه‌ها، براي ۷۰ نفر در خانه هايشان نيز كارآفريني كرده است و بانوان، در خانه مشغول به فعاليت هستند.

 

يكي از قالي بافاني كه در خانه خود مشغول به بافت است نيز مي‌گويد: براي تأمين مخارج زندگي و همچنين پر كردن اوقات فراغت به اين كار مشغول هستم.

 

فروش حتي در آن سوي مرز

 

فرش‌هاي بافته شده در اين كارگاه‌ها علاوه بر بازار‌هاي داخلي به خارج از كشور هم صادر مي‌شود.

 

محمدپور كارآفرين بيرجندي مي‌گويد: توليدات ما به آلمان و كشور‌هاي حاشيه خليج فارس صادر مي‌شود.

 

او ادامه مي‌دهد: خشتي، محرمات، سعدي بيرجند و مود طرح‌هايي است كه در حال حاضر در كارگاه‌ها بافته مي‌شود، ولي در صورت سفارش، طرح‌هاي ديگر هم بافته مي‌شوند.

 

اين كارگاه‌هاي قالي بافي ظرفيت آن را دارند كه براي ۲۰۰ نفر ديگر نيز شغل ايجاد كنند.

 

پارسال حدود ۶۰۰ مترمربع از انواع قالي در اندازه و طرح‌هاي مختلف در اين كارگاه‌ها بافته و رواني بازار‌هاي داخلي و خارجي شده است.

 

فعاليت بيش از ۵۰ هزار بافنده در خراسان جنوبي

 

كاميابي مسك رئيس اتحاديه فرش دستباف خراسان جنوبي گفت: بيش از ۵۰ هزار بافنده قالي در سطح استان مشغول به فعاليت هستند و قالي هايي در طرح ها و نقش هاي مختلف مي بافند.

 

بيش از پنجاه هزار بانوي قالي باف در خراسان جنوبي مشغول به فعاليت اند

 

او افزود: هم اكنون كمتر از ۸ درصد بافندگان فرش دستباف در استان تحت پوشش بيمه قرار دارند و بيش از ۹۰ درصد در انتظار بيمه هستند.

 

كاميابي مسك عنوان كرد: ۲۵ هزار كارگاه قالي بافي نيز در استان فعال است كه زنان و مردان بافنده، مشغول به فعاليت در اين كارگاه ها هستند تا هنر قالي بافي به فراموشي سپرده نشود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۶ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۳۷:۵۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

دويدوخ پايتخت فرش دو رويه تمام ابريشم ايران اما ناآشنا/ اينجا هيچ خانمي بيكار نيست

 

لكه برداري فرش ابريشم

ايسنا/خراسان شمالي فرش دو رويه تمام ابريشم كه به ثبت جهاني رسيده، هنري آميخته با نخ‌هاي ابريشمي است كه در پايتخت فرش دو رويه تمام ابريشم از طبيعت زيباي ايران تا كاخ مسكو ... را بر دار قالي به تصوير مي‌كشد.

گل فروشي قيطريه

وقتي صحبت از فرش نفيس دو رويه تمام ابريشم مي شود اولين محلي كه مي‌توان براي خريد اين هنر تصور كرد، روستاي دويدوخ در راز و جرگلان است. در صفرترين نقطه مرزي ميان خراسان شمالي و كشور تركمنستان مردماني هستند كه از ساليان دور هنري را آغاز كرده و رمزو رازهاي هنر دست خود را از نسلي به نسل ديگر انتقال مي‌دهند.

 

فرش تمام ابريشم دويدوخ كه به جرات مي توان گفت حجم زيادي از توليد آن به دست زنان دويدوخي صورت مي گيرد با تصاوير حيرت انگيز و رنگ‌هاي بي نظير نخ‌هاي ابريشمي، چراغ بازارهاي فرش كشورهاي خارجي را روشن كرده است.

 

روستاي دويدوخ خواستگاه يكي از انواع نفيس ترين فرش هاي ايراني است كه نام و آوازه آن در آسيا و اروپا پيچيده و هنر دست زنان اين خطه را به وسيله‌ي يك فرش تنيده در بطن قاب چوبي، به منازل آن سوي مرزها مي‌كشاند.

 

روستاي دويدوخ با داشتن حدود ۵۰۰ كارگاه فعال، به عنوان يكي از خاستگاه‌هاي فرش دو رويه تمام ابريشم و پايتخت اين هنر دست در جهان شناخته مي‌شود، اما هنوز اتفاقات خوبي براي فرش هاي توليدي در اين منطقه نيفتاد است، هرچند هنگام ورود به اين روستا زنانِ در حال شستن نخ هاي ابريشمي در رودخانه اي كه از ابتداي روستا مي گذرد و يا رد شدن مَردي كه بر روي دوشَش يك تخته قاليچه هست، به شما مي‌گويند كه به پايتخت فرش هاي نفيس دو روي تمام ابريشم جهان رسيده‌ايد.

 

آوازه اين فرش، جهاني شده و پا به كشورهايي همچون هلند، ايتاليا، ژاپن، آلمان، استراليا، و ... رسيده و تا چند سال گذشته كه هنوز تحريم و كرونايي وجود نداشت خود خارجي ها براي خريد به صورت مستقيم به دويدوخ مي رفتند اما هنوز براي مردم ايران ناشناخته است و نام اين فرش به گوششان نرسيده و يا نمونه هايي از آن را نديده اند.

 

 

فروش دو رويه تمام ابريشم دويدوخ در ابتدا توسط خانم "چي چي" كه از اهالي اين روستا است، بافته شد، سپس اين هنر به ۹ دختر و دو پسرش منتقل و در حال حاضر بيشتر زنان روستاي دويدوخ مشغول بافت اين قاليچه هاي نفيس هستند كه طرح و رنگ هاي زيباي آن هر بيننده اي را به وجد مي آورد.

 

خانم چي چي هنوز در قيد حيات است و با وجود اينكه در ۸۵ سالگي به سر مي برد مشغول بافت اين نوع از فرش است و مي گويد: اول فرش ها را به صورت معمولي كه همه مي بافند به صورت تك رويه مي بافتم اما يك روز به ذهنم رسيد كه به صورت امتحاني از آن سوي دار قالي با تارها نقش ديگري بزنم كه اصلا شدني است و يا خير و ديدم كه مي شود اين كار را انجام دادم و از آن زمان فرش را به صورت دو رويه بافتم.

 

در ابتدا فرش را با نخ هاي پشمي مي بافتيم اما بعدا از نخ هاي ابريشمي استفاده كرديم و فرش هاي ابريشمي را با دو طرح متفاوت بافتيم.

 

بيشتر مشتري هاي اين فرش، خارجي ها هستند اين را خانم چي چي مي گويد و در مورد اولين مشتري خارجي اش توضيح مي دهد: اولين مشتري خارجي ام" رز ماري" بود، رز ماري يكي از گردشگران ايتاليايي بود كه مهمان مرحوم دكتر غيادي( يكي از پزشكان و اسب داران منطقه راز و جرگلان) بود و دكتر غيادي خانم رز ماري را براي ديدن فرش هاي دو رويه تمام ابرشم به اين روستا آورد و او سه چهار تخته از فرش ها را خريد و از آن به بعد پاي مشتري هاي خارجي به اين روستا باز و تعداد مشتري هاي اين فرش هم زياد شد.

 

مليحه يكي از دختران بافنده اين نوع از فرش نيز مي گويد ۱۷ سال سن دارد و از سن كم مشغول بافت فرش هستم و اين فرش باعث شده تا روستاي دويدوخ هم جهاني شود و پاي گردشگران داخلي و خارجي به اين روستا باز شود.

 

مليحه در مورد خاص ترين فرشي كه بافته توضيح مي دهد كه يكي از قاليچه هايي كه در گذشته سفارش گرفتيم و براي من خيلي خاص بود از كشور آلمان سفارش گرفته شد كه ۲۵۰ رنگ بايد در آن به كار گرفته مي شد و آن فرش را با قيمت ۶۰ ميليون تومان به فروش رسانديم.

 

و حدود هشت ماهي است كه در حال بافت يك قاليچه دو رويه تمام ابريشم ديگر هستيم كه اين فرش را هم از كشور آلمان سفارش گرفته ايم و ۲۵۵ رنگ در آن بكار مي رود و طرح اين فرش كاخ مسكو با رقص باله است.

 

وي گويد: اغلب قاليچه هاي فرش دو رويه با دو طرح متفاوت در قسمت جلو و پشت فرش هستند كه بسيار زمان و ظريف بوده اما با مشكل شديد فروش آن ها مواجه هستيم و از آنجاييكه امرار و معاش بيشتر مردم روستا از همين طريق است با مشكل مواجه شده ايم.

 

حالا تابلوفرش جزو لاينفك زندگي دويدوخي ها است اين را چابك دهيار اين روستاي گردشگري مي گويد و اضافه مي‌كند: كم‌تر خانه و خانواده‌اي را در روستا مي‌توان پيدا كرد كه به توليد اين قاليچه ها مشغول نباشند و بيشتر زنان به بافت آن مشغول هستند.

 

او ادامه مي دهد: در اين روستا ۵۶۰ خانوار زندگي مي كنند كه در آن ۵۰۰ دار قالي فعال وجود دارد ولي مردم اين منطقه به شدت براي فروش آن با مشكل مواجه هستند، در گذشته مشتري هاي خارجي از ژاپن، آلمان و ... مي آمدند و فرش را خريداري مي كردند و مي رفتند اما الان يا مشتري وجود ندارد و يا چهار پنج دلال از مشهد مي آيند و قاليچه ها را به صورت يكي دو ساله خريداري مي كنند و مي برند و خدا مي داند كه پول اين قالي باف ها بعد از يكي دو سال نقد مي شود و يا خير.

 

 

چابك مي افزايد: هم اكنون همسرش در حال بافت يك تخته قاليچه دو رويه ابريشمي در ابعاد ۱.۵.*۱ متر است كه دو سال از زمان بافت آن مي گذرد و هنوز كار بافت فرش را به نيمه نرسانده و دو سال ديگري طول مي كشد تا به پايان برسد و تاكنون خريد نخ ابريشم مورد نياز آن نيز ۱۰ ميليون تومان آب خورده است كه فكر مي كنم بعد از گذشت چهار سال شايد بتوانم ۳۰ تا ۳۵ ميليون تومان آن را بفروشم ولي آيا اين رقم ارزش اين همه زحمت و گذاشتن وقت چهار ساله را دارد؟! و آن هم اگر در آن موقع مشتري باشد و بتوانم آن را بفروشم.

 

تصور مي كنم شايد جزء چند مشتري مشهدي كسي اطلاعي از توليد اين قاليچه ها در كشور نداشته باشد چراكه اگر با آن آشنا باشند شايد مشتري هاي بيشتري به دويدوخ سر بزند.

 

وي ادامه مي دهد: خانواده هايي در اين روستا وجود دارند كه سه چهار نفر تمام روز را مشغول بافت اين فرش هستند اما زحمت آن ها به يغما مي رود.

 

زنان روستا با وجود اينكه در حال حاضر براي فرش هاي آن ها مشتري هاي چنداني وجود ندارد مواد اوليه آن كه نخ ابريشم است را نيز خودشان توليد مي كنند، اغلب آن هايي كه درخت توت و يا توتستان دارند به توليد پيله ابريشم در فصل بهار و آخر تابستان مي پردازند و با وجود اينكه مي توانند پيله ها را با قيمت مناسبي به فروش برسانند، آن ها تبديل به نخ كرده و بعد از انجام عمليات رنگ رزي در بافت فرش استفاده مي كنند.

 

ت

 

شايد فقط حدود ۱۵ درصد از مردم ايران با فرش نفيس تمام ابريشم دويدوخ آشنايي داشته باشند، اين را حسين ايزانلو رئيس اتحاديه صنايع دستي خراسان شمالي مي گويد و مي افزايد: تصور مي كنم يكي از دلايل آن اين بوده كه در رسانه ملي و يا در ساير رسانه ها كمتر به معرفي آن پرداخته شده باشد.

 

وي با اشاره به اينكه هم اكنون وضعيت فروش اين نوع از فرش در ركود كامل است و از مهمترين علل آن شيوع كرونا و تحريم ها است، ادامه مي دهد: عدم برگزاري نمايشگاه صنايع دستي طي دو سال گذشته نيز بر فروش اين فرش تاثير گذاشته است.

 

وي عنوان مي كند: البته بيشتر مشتري هاي اين نوع از فرش خارجي هستند و آن هايي كه در ايران نسبت به توليد اين فرش آشنايي دارند شايد قيمت بالاي آن از آنجاييكه تمام ابريشم بوده و به صورت دو رويه بافت مي شود، خيلي براي خريد آن پا پيش نمي گذارند.

 

در حال حاضر از ۱۰۰ درصد فرش توليدي دو رويه دويدوخ بيشتر از ۶۰ درصد آن به علت نبود مشتري در منازل بافندگان دپو شده است، اين را ايزانلو مي گويد و اضافه مي كند: با اين وجود هيچ يك از زنان و بافندگان آن بيكار نيستند و مشغول بافت هستند.

 

ايزانلو مي گويد: سالانه حدود ۵۰۰ متر مربع فرش نفيس دو رويه تمام ابريسم دويدوخ در اين استان توليد مي شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۵ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۳۶:۲۸ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

مديركل كميته امداد استان كرمان خبر داد؛

اشتغال ۲۰۰ خانوار رفسنجاني درزمينهٔ قالي‌بافي/ توليد ۵۰۰ مترمربع فرش دستباف توسط مددجويان رفسنجاني

 

قاليشويي لواسان

مديركل كميته امداد استان كرمان از اشتغال ۲۰۰ خانوار تحت حمايت كميته امداد رفسنجان درزمينهٔ قالي‌بافي خبر داد و گفت: ۵۰۰ مترمربع فرش دستباف به ارزش دو ميليارد تومان طي شش‌ماهه امسال توسط مددجويان رفسنجاني توليدشده است.

نايت گارد

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني كميته امداد، يحيي صادقي در سفر به شهرستان رفسنجان طي سخناني در نماز جمعه اين شهرستان ضمن تبريك هفته نيروي انتظامي افزود: كميته امداد به‌عنوان يك‌نهاد انقلابي و مولود انقلاب طي اين سال‌ها منشأ خير و بركات زيادي در جامعه بوده است.

 

وي ادامه داد: اين نهاد با همراهي و همدلي مردم توانسته قدم‌هاي مؤثري را در جامعه بردارد و خانواده‌هايي كه دچار آسيب شده‌اند، بخشي از مشكلات آن‌ها را به دوش بكشد.

 

صادقي گفت: خدا را شاكريم كه توفيقاتي در اين زمينه در جهت هدايت فرزندان اين خانواده‌ها با اين نگاه كه مي‌خواهيم فقر بين نسلي را در اين خانواده‌ها از بين ببريم نصيبمان كرده است.

 

وي خاطرنشان كرد: نگاه ما در كميته امداد توجه به بحث اشتغال و توانمندسازي خانواده‌ها است و مشاغلي كه كميته امداد ايجاد مي‌كند عزتمندانه با اندكي سرمايه در قالب تسهيلات قرض‌الحسنه و با نظارت كامل كميته امداد انجام مي‌شود.

 

صادقي تأكيد كرد: در سال گذشته بالغ‌بر 10 ميليارد و 500 ميليون تومان تسهيلات قرض‌الحسنه به كميته امداد رفسنجان اختصاص‌يافته كه با اختصاص اين ميزان تسهيلات حدود ۳۰۰ شغل پايدار در اين شهرستان ايجادشده است.

 

وي بابيان اينكه توجه عمده اين نهاد بر مشاغل خانگي است گفت: در شهرستان رفسنجان حدود ۲۰۰ خانوار تحت حمايت به شغل قالي‌بافي مشغول هستند و درآمد بسيار خوبي دارند، فرش‌هاي توليدي آن‌ها به‌صورت تضميني و باقيمتي بالاتر از قيمت كارشناسي توسط اين نهاد به فروش مي‌رسد.

 

وي ادامه داد: برنامه داريم درزمينهٔ مشاغل خرد و خانگي در اين شهرستان قدم برداريم و يقيناً با فضاي بسيار خوبي كه در شهرستان رفسنجان وجود دارد و ظرفيت‌هاي خوبي كه در اين شهرستان درزمينهٔ صنعت و مشاغل مختلف وجود دارد مي‌توانيم زمينه اشتغال و توانمندسازي عمده مددجويان اين شهرستان را فراهم كنيم.

 

صادقي بابيان اينكه چهار هزار خانواده با جمعيتي بالغ‌بر هشت هزار نفر در شهرستان رفسنجان مددجوي كميته امداد هستند گفت: با كمك كارآفرينان و خيران و بسته‌هاي تشويقي كه اين نهاد دارد مي‌توان زمينه اشتغال مددجويان زيادي را فراهم كرد.

 

صادقي يكي از دلايل اصلي سفر خود به شهرستان رفسنجان را تقدير و قدرداني از خيران و نيكوكاراني است كه در رفسنجان به ما كمك كرده و مي‌كنند و نگاه خير خواهانه اي داشته‌اند.

 

وي ادامه داد: قدمت كمك‌هاي خيرخواهانه در شهرستان رفسنجان مربوط به ديروز و امروز نيست بلكه مردم خير رفسنجان از ۷۰ سال قبل در زمينه‌هاي مختلف و عالمانه كمك مي‌كردند.

 

مديركل كميته امداد استان كرمان خاطرنشان كرد: سال گذشته بالغ‌بر 17 ميليارد تومان توسط خيرين به كميته امداد رفسنجان در سرفصل‌هاي مختلف كمك شده است كه در اين زمينه از مردم خير رفسنجان تشكر و قدرداني مي‌كنيم.

 

وي به اجراي طرح جديد و ارزشمند «كوثر غدير» با محوريت امام‌جمعه رفسنجان در اين شهرستان اشاره كرد و گفت: در اين طرح هزار جهيزيه قرار است براي خانواده‌هاي نيازمند تحويل شود.

 

مديركل كميته امداد استان كرمان به اجراي طرح اكرام ايتام در راستاي حمايت از فرزندان يتيم تحت حمايت كميته امداد اشاره كرد و گفت: اين طرح يكي از شفاف‌ترين طرح‌هاي خيرخواهانه است كه مي‌توانيد ماهيانه كمك‌هاي خود را مستقيم به‌حساب يتيم واريز كنيد.

 

صادقي خاطرنشان كرد: نگاه ما بر اين است كمك‌هايي كه كميته امداد به خانواده‌هاي نيازمند مي‌كند عمدتاً معوض باشد بجاي بلاعوض يعني در قالب تسهيلات قرض‌الحسنه به نيازمندان پرداخت شود.

 

وي به راه‌اندازي صندوق قرض‌الحسنه امداد ولايت با مجوز بانك مركزي اشاره كرد و گفت: افراد مي‌توانند بخشي از پول بلااستفاده خود را در اين صندوق سرمايه‌گذاري كنند تا علاوه بر حفظ سرمايه، با پرداخت تسهيلات قرض‌الحسنه به نيازمندان و گره‌گشايي در كار نيازمندان در كار خير نيز شريك شوند.

 

شايسته ذكر است؛ در پايان نماز جمعه اين هفته شهرستان رفسنجان از تعدادي از خيران و عاملان زكات اين شهرستان توسط كميته امداد تجليل شد.

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۱۷:۰۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
روايت هنرمندي زنان خيرانديش بر تار و پود قالي؛ رج به رج شوق زيستن بر تار و پود قالي
 
 
 
 
گروه استان‌ها- روايت هنرمندي زنان خيرانديش بيرجندي بر تار و پود قالي، حكايت دستان خيرخواهي است كه رج به رج شوق زيستن را بر تار و پود قالي زنده مي‌كنند.
 
 
 
به گزارش خبرگزاري تسنيم از بيرجند، طرح شميم خدمت به منظور ارائه خدمت به مجاوران امامزاده‌ها و بقاع متبركه اجرايي شده است.
 
در اين راستا مركز افق از بهمن‌ماه 98 در امامزادگان باقريه(ع) بيرجند آغاز به‌كار كرده است و در اين مدت از هيچ كاري براي رفع نياز نيازمندان و برداشتن گرهي از گره‌هاي جامعه كوتاهي نكرده است.
 
اجراي طرح‌هاي توليدي از جمله قالي‌بافي از محل موقوفات از مهم‌ترين برنامه‌هاي اين مركز است كه در اين راستا كارگاه قاليبافي كه با همت مركز افق ايجاد شده است نورهاي جديد و افق تازه‌تري براي توليد و اشتغال باز شده است.
 
روايت هنرمندي زنان خيرانديش بيرجندي بر تار و پود قالي، حكايت دستان خيرخواهي است كه رج به رج شوق زيستن را بر تار و پود قالي زنده مي‌كنند.
 
و امروز پس از گذشت 8 ماه با همت 30 بانوي بيرجندي بافت نخستين قالي در اين كارگاه به اتمام رسيده است.
 
حجت الاسلام والمسلمين بخشي پور مديركل اوقاف و امور خيريه استان صبح امروز در مراسم برش قالي در آستان امامزادگان باقريه اظهار داشت: با توجه به اجراي طرح شميم خدمت در بقاع متبركه و با توجه به اينكه تعداد زيادي مراجعه كننده جهت خدمت به امامزادگان داشتيم يك مجموعه 30 نفري حاضر به بافت قالي در مركز افق شهرستان بيرجند شدند.
 
وي افزود: در اين مركز دو دار قالي وجود دارد كه يك دار قالي از محل خود بقعه و ديگري تبرعي است و لوازم اين دارها از محل موقوفات و كمك‌هاي مردمي خريداري شده است و 30 نفر از افراد به صورت شيفت‌بندي بافت قالي را انجام دادند.
 
مديركل اوقاف و امور خيريه استان خراسان جنوبي بيان كرد: كارگاه قالي بافي طرح شميم خدمت از مدتي قبل در محل آستان امامزادگان باقريه بيرجند راه‌اندازي شد و امروز پس از 8 ماه بافت نخستين قالي در اين كارگاه به اتمام رسيد.
 
 
بخشي‌پور با بيان اينكه اين فرش 6 متري به همت 30 نفر از بانوان استان بافته شده است خاطرنشان كرد: درآمد حاصل از فروش اين قالي كه حدود 13 ميليون تومان برآورد مي‌شود، صرف آستان امامزادگان باقريه بيرجند مي‌شود.
 
وي به ارزش ريالي دو دار قالي بافته شده اشاره و تصريح كرد: هر دو دار قالي 40 تا 45 ميليون تومان در بازار به فروش مي‌رسد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۲:۰۲ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

سالانه؛

۱۵هزار مترمربع قالي وقاليچه توسط عشايرآذربايجان غربي توليد مي شود

 

قاليشويي شرق تهران

 

دندانپزشكي ديجيتال

مديركل امور عشايري آذربايجان غربي

مديركل امور عشايري آذربايجان غربي گفت: عشاير استان سالانه ۱۵ هزار و ۷۰۰ مترمربع انواع قالي و قاليچه توليد و روانه بازار مي كنند.

 

به گزارش قدس آنلاين، علي ناجي در خصوص توليدات عشاير استان به مناسبت سالروز بزرگداشت روز ملي روستا و عشاير با بيان اينكه استان با ۱۲ ايل و ۲۱ طايفه عشايري سومين استان كشور از لحاظ جمعيت عشايري است، افزود: هم اكنون حدود ۲۰ هزار خانوار عشايري با جمعيتي بالغ بر ۱۰۴ هزار نفر در اين استان زندگي مي‌كنند كه ۳.۵ درصد جمعيت استان را تشكيل مي‌دهند.

 

وي ادامه داد: ۲ ميليون و ۶۷۰ هزار هكتار اراضي مرتعي در اين استان وجود دارد كه از اين مقدار يك ميليون و ۶۰۰ هزار هكتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشاير استان است.

 

ناجي با بيان اينكه عشاير آذربايجان‌غربي ۲ ميليون واحد دامي دارند كه ۶۰ هزار واحد از اين دام‌ها، دام بزرگ و مابقي دام كوچك هستند، ادامه داد: عشاير آذربايجان‌غربي سالانه ۵۵ هزار تن شير، ۱۵ هزار تن گوشت، سه هزار تن پشم، ۶۷ هزار تن انواع محصولات زراعي، ۸۸ هزار تن انواع محصولات باغي و ۸۲ هزار تن انواع محصولات علوفه‌اي را توليد و روانه بازار مصرف مي‌كند.

 

فعاليت ۲۵ صندوق خرد زنان عشاير در آذربايجان غربي

 

مديركل امور عشايري آذربايجان غربي با اشاره به اينكه ۱۰ درصد توليدات قالي و قاليچه كشور توسط عشاير استان توليد مي‌شود، عنوان كرد: اين ميزان محصول توسط ۲۰ هزار و ۴۴۳ خانواري عشايري توليد و روانه بازار مي‌شود.

 

ناجي خاطرنشان كرد: همچنين عشاير استان با توليد سالانه ۱۹ هزار جفت انواع صنايع دستي غيرداري شامل انواع كلاه، دستكش، پاپوش و گيوه جزو رتبه‌هاي نخست كشور در بين استان‌هاي عشايرنشين است.

 

وي با بيان اينكه از مجموع ۱۰۴ هزار نفر جمعيت عشايري استان ۵۵ درصد آنها باسواد هستند، گفت: از مجموع عشاير با سواد استان بيش از ۳۵ هزار نفر با ۶۲ درصد مرد و حدود ۲۱ هزار نفر با ۳۷.۶ درصد زن هستند.

 

ناجي با اشاره به اينكه در حال حاضر ٢۵ صندوق خرد زنان عشاير در اين استان تشكيل شده و مشغول فعاليت است، افزود: حدود ٧٠٠ نفر از جامعه زنان در استان عضو اين صندوق‌هاي خرد زنان عشاير هستند.

 

بهسازي و مرمت ايل راه‌هاي آذربايجان غربي در دست اجراست

 

مديركل امور عشايري آذربايجان‌غربي در خصوص اقدامات عمراني براي رفاه و معيشت مناطق عشايري استان اظهار كرد: بيش از يك‌هزار كيلومتر ايل‌راه عشايري در اين استان وجود دارد كه مرمت و بازسازي آنها يكي از مهمترين اقدامات در راستاي بهبود وضعيت عشاير به ويژه در زمان كوچ است.

 

ناجي با اشاره به اينكه رسيدگي به مشكلات بهداشتي و تأمين نيازهاي آنان در مناطق ييلاقي عشاير در اولويت است، گفت: در اين راستا بازديدهاي ميداني از مناطق ييلاقي عشايرنشين صورت مي‌گيرد تا مشكلات شناسايي و برطرف شود.

 

آذربايجان‌غربي سومين استان كشور به لحاظ برخورداري از جمعيت عشايري است و حدود ۲۰ هزار خانوار عشايري با جمعيتي بالغ بر ۱۰۴ هزار نفر در اين استان زندگي مي‌كنند كه ۳.۵ درصد جمعيت استان را تشكيل مي‌دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۹:۲۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

سالانه؛

۱۵هزار مترمربع قالي وقاليچه توسط عشايرآذربايجان غربي توليد مي شود

 

قاليشويي شرق تهران

 

دندانپزشكي ديجيتال

مديركل امور عشايري آذربايجان غربي

مديركل امور عشايري آذربايجان غربي گفت: عشاير استان سالانه ۱۵ هزار و ۷۰۰ مترمربع انواع قالي و قاليچه توليد و روانه بازار مي كنند.

 

به گزارش قدس آنلاين، علي ناجي در خصوص توليدات عشاير استان به مناسبت سالروز بزرگداشت روز ملي روستا و عشاير با بيان اينكه استان با ۱۲ ايل و ۲۱ طايفه عشايري سومين استان كشور از لحاظ جمعيت عشايري است، افزود: هم اكنون حدود ۲۰ هزار خانوار عشايري با جمعيتي بالغ بر ۱۰۴ هزار نفر در اين استان زندگي مي‌كنند كه ۳.۵ درصد جمعيت استان را تشكيل مي‌دهند.

 

وي ادامه داد: ۲ ميليون و ۶۷۰ هزار هكتار اراضي مرتعي در اين استان وجود دارد كه از اين مقدار يك ميليون و ۶۰۰ هزار هكتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشاير استان است.

 

ناجي با بيان اينكه عشاير آذربايجان‌غربي ۲ ميليون واحد دامي دارند كه ۶۰ هزار واحد از اين دام‌ها، دام بزرگ و مابقي دام كوچك هستند، ادامه داد: عشاير آذربايجان‌غربي سالانه ۵۵ هزار تن شير، ۱۵ هزار تن گوشت، سه هزار تن پشم، ۶۷ هزار تن انواع محصولات زراعي، ۸۸ هزار تن انواع محصولات باغي و ۸۲ هزار تن انواع محصولات علوفه‌اي را توليد و روانه بازار مصرف مي‌كند.

 

فعاليت ۲۵ صندوق خرد زنان عشاير در آذربايجان غربي

 

مديركل امور عشايري آذربايجان غربي با اشاره به اينكه ۱۰ درصد توليدات قالي و قاليچه كشور توسط عشاير استان توليد مي‌شود، عنوان كرد: اين ميزان محصول توسط ۲۰ هزار و ۴۴۳ خانواري عشايري توليد و روانه بازار مي‌شود.

 

ناجي خاطرنشان كرد: همچنين عشاير استان با توليد سالانه ۱۹ هزار جفت انواع صنايع دستي غيرداري شامل انواع كلاه، دستكش، پاپوش و گيوه جزو رتبه‌هاي نخست كشور در بين استان‌هاي عشايرنشين است.

 

وي با بيان اينكه از مجموع ۱۰۴ هزار نفر جمعيت عشايري استان ۵۵ درصد آنها باسواد هستند، گفت: از مجموع عشاير با سواد استان بيش از ۳۵ هزار نفر با ۶۲ درصد مرد و حدود ۲۱ هزار نفر با ۳۷.۶ درصد زن هستند.

 

ناجي با اشاره به اينكه در حال حاضر ٢۵ صندوق خرد زنان عشاير در اين استان تشكيل شده و مشغول فعاليت است، افزود: حدود ٧٠٠ نفر از جامعه زنان در استان عضو اين صندوق‌هاي خرد زنان عشاير هستند.

 

بهسازي و مرمت ايل راه‌هاي آذربايجان غربي در دست اجراست

 

مديركل امور عشايري آذربايجان‌غربي در خصوص اقدامات عمراني براي رفاه و معيشت مناطق عشايري استان اظهار كرد: بيش از يك‌هزار كيلومتر ايل‌راه عشايري در اين استان وجود دارد كه مرمت و بازسازي آنها يكي از مهمترين اقدامات در راستاي بهبود وضعيت عشاير به ويژه در زمان كوچ است.

 

ناجي با اشاره به اينكه رسيدگي به مشكلات بهداشتي و تأمين نيازهاي آنان در مناطق ييلاقي عشاير در اولويت است، گفت: در اين راستا بازديدهاي ميداني از مناطق ييلاقي عشايرنشين صورت مي‌گيرد تا مشكلات شناسايي و برطرف شود.

 

آذربايجان‌غربي سومين استان كشور به لحاظ برخورداري از جمعيت عشايري است و حدود ۲۰ هزار خانوار عشايري با جمعيتي بالغ بر ۱۰۴ هزار نفر در اين استان زندگي مي‌كنند كه ۳.۵ درصد جمعيت استان را تشكيل مي‌دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۹:۱۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی