همه چيز دان
اينجا درباره همه چيز صحبت ميشه

خانه نشيني فرش ايران در سايه تحريم ها
فرش ايران، ازعرش تا فرش؛ ضرورت به‌روزرساني طراحي نقشه‌ها ي فرش ايراني
فرش ايران، ازعرش تا فرش؛ ضرورت به‌روزرساني طراحي نقشه‌ها ي فرش ايراني
جايگاه صادرات فرش دستباف ايران در مقايسه با ساير اقلام صادراتي هر روز رو به افول و كاهش است ، متاسفانه به دليل خريداري مواد اوليه با قيمت هاي بالا، نرخ اين هنر تمام شده براي اغلب مردم در بازار هاي داخلي چندان با دخل و خرجشان نمي خواند و در بازارهاي خارجي هم هماسايگان ايران با الگو گيري و كپي كردن نقشه هاي اصيل قالي ايراني تمام همت و توان خود را به گرفته اند كه سهم و جايگاه اول را در توليد فرش دستبافت از آن خود كنند و بازار هاي صادراتي ايران را به سمت خوشان بكشانند.
زهرا نصيري

به گزارش پايگاه خبري ربيع، فرش دستبافت اين هنر- بسيار اصيل ايراني كه از دير باز خواستگاه بسياري از جهانگردان و كشورها بوده و به عنوان يك فعاليت مكمل مشاغل كشاورزي و روستايي بشمار ميرو اما درسال هاي اخير و به مدد دولت هايي كه بر سر كار بودنند ،چندان نگاه معنا داري به اين صنعت- هنر نشد و همين نظرتنگي ها به فرش دستبافت ايران سبب گرديد تا به مرور و طي سال ها، بخش بزرگي از بازار‌هاي صادراتي فرش دستباف ايران به حاشيه رود و مشتري هاي هميشگي فرش ايران ،امروز فرش‌هاي هند، چين، پاكستان و افغانستان را به خانه ببرند.

متاسفانه شرايط خاص بين المللي و تحريم ها هم آتشي بود كه به دامن اين هنر اصيل افتاد وباعث گرديد كه بسياري از كارگاه هاي محلي و خانگي فرش دستبافت كه زماني توسط هنرمندان زبر دست نقش قوچ و لچك و ترنج را بر قالي ايران مشق مي كرد رو به تعطيلي بكشاند و اين هنردر ناملايمات روزگار علاوه بر ضرر هاي اقتصادي كه به واسطه رقابت كشور هاي ديگر با آن رو به رو بود دربحث اشتغالزايي نيز دچار بحران شود و كارگران ماهري را در كارگاه هاي قالي بافي از دست بدهد كه خط به خط وجودشان را با خفت خفت اين قالي ها گره زده وآنان را به زيبايي هر چه تمام تر روانه بازاركرده اند.

اما با همه اوضاع و احوال و تنگاهايي كه فرش ايران در بازار هاي بين المللي و داخلي با آن روبه رو است ولي باز هم متوليان و كار بلد هاي هنر اصيل فرش ايراني در تلاش اند تا بتوانند با گره زدن توليدات خود به بازار هاي جهاني دري رو به سوي اميد و پيشرفت و حضور بازرگانان خارجي براي خريد اين هنر سراسر افتخار به كشور باز كنند ، از جمله اين اقدامات مي توان به برگزاري نمايشگاه هاي بين المللي فرش چه به ميزباني كشور و چه به عنوان شركت كننده در ديگركشور ها اشاره كرد.

مقالات ديگر: قاليشويي بلوار بهار حكيميه

در همين زمينه بيست‌وپنجمين نمايشگاه فرش دستباف اصفهان با هدف آشتي دادن توليدكنندگان و مصرف كنندگان و توسعه جايگاه اين هنر صنعت، پنجم تا دهم بهمن ماه در محل دائمي برگزاري نمايشگاه‌هاي اصفهان برگزار مي شود.

در سال گذشته ميزان صادرات فرش دستبافت به ۶۵ ميليون دلار كاهش يافت

رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان درگفتگو با كيمياي وطن در خصوص تعداد بافندگان فرش در اصفهان، گفت: همن اكنون ۴۳۰ بافنده فرش در استان اصفهان فعال هستند كه به دليل مشكلات توليد و تحريم ها ، تعداد بافندگان فرش استان كاهش يافته كه اين ضعف بزرگي است.

 سعيد عصاچي درباره ضرورت فرهنگسازي هنر فرش دستباف، گفت: در سال ۷۳ ميزان صادرات فرش دو ميليارد دلار بود كه سال گذشته به دليل تحريم ها و ديگر مشكلات بانكي ميزان صادرات آن به ۶۵ ميليون دلار كاهش يافته است كه بنابر آمارهاي رسمي ۱۳ درصد اين آمار مربوط به اصفهان است، اگرچه معتقديم ميزان صادرات اين محصول از اصفهانه بيشتر است.

وي عدم بازاريابي خارجي و استفاده از موقعيت ها براي فرش ايران را مورد اشاره قرار داد و گفت:با وجود فرصت خوبي كه در جام جهاني قطر براي فروش فرش دستباف ايراني وجود داشت، اما به دليل وجود اين قوانين، فرشي از ايران به قطر صادر نشد.

خلأ نبود فرش ايراني در بازارهاي خارجي و سواستفاده برخي كشورها

به اعتقاد رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان، در حوزه فرش دستباف خودتحريمي كرده‌ايم و رقبا توانسته‌ اند از خلأ نبود فرش ايراني استفاده كرده و بازارهاي فرش ايراني را از آن خود كنند.

وي درباره جايگاه طرح و نقشه هاي اصيل فرش ايراني در حفظ بازارهاي صادارتي  به كيمياي وطن گفت: طراحي فرش بايد علاوه بر حفظ اصالت آن، با دكوراسيون داخلي هماهنگ باشد، بنابراين به‌روزرساني طراحي نقشه‌ها ي فرش ايراني ضرورت داد، چراكه امروز فرش‌هاي غيرهنري كشورهاي رقيب و فرش‌هاي امروزي ماشيني جايگاه فرش دستباف را گرفته‌اند.

زهرا نصيري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۴ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۴۴:۴۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

ميراث آريا -  صنعت قاليبافي در كرمان سابقه طولاني دارد، چنين به نظر مي‌رسد كه اين هنر قبل از دوران صفويه در اين شهر وجود داشته است و در زمان صفويه كه اوج تمامي هنرها در ايران است، فرش هم همانند ديگر هنرها در اين دوره بيشتر شكوفا شده است و هنر اسلامي بر طرح‌ها و نقوش آن تاثير بسزايي گذاشته است، چنانچه در تاريخ (عالم آراي عباسي) كه توسط منشي شاه‌عباس به رشته تحرير درآمده، به قالي كرمان اشاره شده است.

 

در زمان اكبرشاه كه معاصر شاه‌عباس بود قالي‌هايي از كرمان به هندوستان حمل مي‌شده است. قديمي‌ترين نوع قالي كرمان، قالي راور است كه مي‌توان تاريخ بافت آنها را در ۱۸۶۶ ميلادي يا ۱۲۸۶ هجري تخمين زد.

 

شهرتي كه قالي كرمان در سراسر دنيا از آن برخوردار است بيش از هر چيز مربوط به درهم آميختن موفقيت‌آميز رنگ و طرح آن است. تطور و تكامل نقش قالي‌هاي كرمان، شامل چندين دوره تاريخي و متمايز است . در اين سال‌ها تعداد بسيار زيادي از هنرمندان و طراحان نامدار فرش كرمان باعث پيشرفت اين هنر در كشور شدند كه در اين ميان مي‌توان به مرحوم عباس نژادسروري، مرحوم علي شريعت‌مداري، مرحوم ميرزا عبدالحسين ميسرجاني، مرحوم مرتضي ميسرجاني، علي ايرانمنش، محمدحسين عاتفي و... اشاره كرد. رسول ميسرجاني كه از خاندان بزرگ ميسرجاني است و چهار نسل او در زمينه طراحي فرش فعاليت داشته‌اند، هم‌اكنون بيش از ۲۰ سال است كه به تدريس طراحي فرش در دانشگاه‌هاي مختلف مي‌پردازد و به عنوان يك هنرمند چيره‌دست در زمينه توليد فرش دستباف كرمان نيز شهرت دارد. با اين طراح و هنرمند زبده كرماني به گفت‌وگو نشستيم كه در ادامه مي‌خوانيد:

 

كمي از خودتان براي ما بگوييد تا مخاطبان بيشتر با شما آشنا شوند؟ 

 

اينجانب رسول ميسرجاني فرزند مرتضي در ۲۳ آبان ماه ۱۳۳۹ در شهر كرمان در محله زريسف به دنيا آمدم.

 

طراحي فرش را از كه آموختيد؟ و از چه زماني طراحي فرش را شروع كرديد؟ طراحي فرش در خانواده شما ريشه موروثي دارد؟ 

 

پدرم اشتغال به طراحي فرش را از سن ۱۲ سالگي شروع كرد و در آن زمان در شركت فرش زيبا مسئول كارگاه طراحي بود. او به اتفاق پنج نفر ديگر سفارشات طراحي را آماده و به كشورهاي خارجي به ويژه كشور امريكا صادر مي‌كردند.

 

در سال ۱۳۶۰ در كنار شغل دبيري، كمك دست پدر هم بودم بطوريكه در زمان بيماري او كار بيشتري انجام مي‌دادم، تا اينكه پدرم در آذرماه سال ۱۳۶۵ به رحمت خدا رفت. خدا او و همه پدر و مادرها را بيامرزد. او گنج بزرگي به من داد. با فوت پدر كارهاي نيمه تمام بر دوش من افتاد و به صورت رسمي ادامه‌دهنده چهار نسل طراحي فرش شدم. اين هنر از جدم شيخ رمضان ميسرجاني، پدر بزرگم ميرزامحمد، پدرم مرتضي و سرانجام به دست من سپرده شد.

 

به نظر شما قالي كرمان در حال حاضر در جايگاه اصلي خود قرار دارد؟  

 

به هيچ وجه. قالي كرمان با روزهاي اوج و نامداري خود ساليان سال فاصله گرفته است. شما بهتر از من مي‌دانيد كه قالي كرمان نه تنها در ايران بلكه در سراسر جهان شهرت يافته است، به‌طوري‌كه كمتر موزه معروف جهان و كلكسيونري را مي‌توان يافت كه حداقل يك تخته از فرش‌هاي نفيس و قديمي كرمان را در اختيار نداشته باشد و به آن افتخار نكند. شهرت قالي كرمان در گذشته به حدي رسيد كه جاي خود را در ضرب‌ المثل‌هاي فارسي هم باز كرد كه ضرب ‌المثل "فلاني مثل قالي كرمان مي‌ماند، هر چه پا مي‌خورد باارزش‌تر مي‌شود" به اين موضوع اشاره دارد. ضرب‌المثل مذكور كيفيت و مرغوبيت بالاي قالي كرمان را به همگان مي‌رساند.

 

به نظر شما دليل اين همه افول چيست ؟ 

 

دلايل بسياري مي‌تواند موجب اين اتفاق شده باشد. از مهم‌ترين آنها، سودجويي بيش از اندازه دلالان و واسطه‌گران، عدم تبليغات مناسب در رابطه با قالي كرمان، بافت قالي‌هاي نامرغوب براي رسيدن به سود بيشتر و عدم حضور يك متولي واحد و دلسوز است. به نظر من سه عامل اول سودجويي دلالان، تبليغات نامناسب و توليد كالاي نامرغوب در بسياري از اجناس ديگر هم وجود دارد، اما اين موضوع در مورد قالي كرمان بسيار متفاوت‌تر است و اين اثر هنري در وضعيت بسيار وخيمي قرار دارد. با اين اوصاف عامل اصلي افول قالي را مي‌توان نداشتن متولي واحد دلسوز، دانا و آگاه به كار عنوان كرد. بنده عقيده دارم تنها يك دستگاه دولتي و يا خصوصي بايد مسئوليت را برعهده بگيرد تا در صورت رخ دادن اتفاقي، گناه آن تنها بر گردن يك نفر سنگيني نكند.

 

از نظر شما متولي به چه كسي اتلاق  مي‌شود؟ يا متولي چه خصوصياتي بايد داشته باشد؟ 

 

يكي از مهم‌ترين شرايط متولي در هر صنعت ذينفع نبودن آن فرد از درآمد حاصل از توليد آن كالا است، زيرا ممكن است آن فرد به دليل مسائل اقتصادي، چشم بر روي همه مسائل ببندد. كم نداريم صنايعي كه مديران آنها در سود حاصل از توليد سهيم بوده‌اند و كالاهاي توليدشده كه كم و كاستي‌هايي هم داشته است، وارد بازار كرده‌اند. متوليان توليد فرش بايد فقط ناظر بر امر توليد باشند و فقط نقش ارتباط‌دهنده را در بين  قسمت‌هاي مختلف توليد داشته باشند.   

 

در طول سال‌هاي فعاليت خود بهترين سال‌هاي توليد فرش كرمان را مربوط به چه زماني مي‌دانيد؟

 

از سال ۱۳۵۸ به صورت مستقل و با نظارت كامل پدرم كه از استادكاران قالي كرمان بود، شروع به كار كردم. همزمان با تحصيلات دانشگاهي، كار هنري هم انجام مي‌دادم. در طول ۴۰ سال فعاليت هنري در رشته قالي،  فراز و نشيب‌هاي بسياري مشاهده كردم كه مي‌شد با كمي درايت از آنها رد شد. به نظر من بهترين سال‌هاي  قالي كرمان دهه ۶۰ و در سال‌هاي ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۴ بود كه بسياري از قالي‌ها قبل از بافت كامل و روي دار قالي به فروش مي‌رفت. سودجويي تعدادي از توليدكنندگان و استفاده از مواد اوليه نامرغوب چنان ضربه سنگيني به فرش كرمان زد كه تا ساليان زيادي قابل جبران نخواهد بود . 

 

جدا شدن توليد فرش از معاونت صنايع‌دستي را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ 

 

همانطور كه مي‌دانيد تا سال ۱۳۷۶ متولي توليد قالي كرمان، مديريت صنايع‌دستي بود و به موازات آن شركت فرش ايران و كميته امداد امام (ره) به توليد فرش مشغول بودند، با توجه به اينكه تمام مراحل كار زير نظر كارشناسان انجام مي‌گرفت. بخش خصوصي فعال در اين بخش نيز با وجود رقباي پرقدرت خود در توليد قالي دقت بيشتري به كار مي‌برد و تعداد زيادي در اين راستا آموزش مي‌ديدند. در پايان سال ۱۳۷۶ با تصميم هيئت دولت و سازمان صنايع‌دستي بافت قالي از ليست رشته‌هاي صنايع‌دستي منفك و به سازمان صنعت و معدن واگذار شد، گويا از نظر هيئت دولت قالي فقط يك صنعت محسوب مي‌شد.

 

 چرا تصور مي‌كنيد قالي بهتر است تحت نظارت معاونت صنايع‌دستي باشد؟ 

 

در هر كجاي دنيا هنگامي كه از قالي كرمان صحبتي به ميان مي‌آيد، هنر دست هنرمندان اين خطه يادآور مي‌شود، بنابراين بايد زير نظر نهادي اداره شود كه وظيفه آن حمايت از هنر ملي كشور است. با توجه به پيشينه كاري كه در صنايع‌دستي دارم به دلايل متعددي معتقدم كه بافت قالي بايد جزو رشته‌هاي صنايع‌دستي قرار گيرد كه از اين دلايل مي‌توان به انتخاب طرح‌ها بر اساس سفارش مشتري و نياز بازار، جلوگيري از تكراري بافي يك طرح مگر اينكه مشتري خود اعلام نياز كند، انتخاب رنگ اصلي قالي (رنگ متن)  بر اساس رنگ سال، استفاده از استادكاران، بافندگان خبره و با سابقه هر منطقه در چله‌كشي و نظارت بر مراحل بافت و همچنين روگيري، داركشي، شست‌وشو، چرم‌دوزي و شناسنامه‌دار كردن توليدات توسط اساتيد مجرب هر قسمت اشاره كرد. 

 

در حال حاضر قالي كرمان در چه وضعيتي قرار دارد؟ 

 

تعدادي از سودجويان و دلالان كه ساليان سال دستشان از بازار قالي كوتاه شده بود، منتظر فرصتي بودند كه دوباره از اين بازار به نفع خود استفاده كنند كه اين فرصت با وجود دست‌اندركاران نه چندان دلسوز فراهم شد و آنها با نزديك شدن به بافندگان و استفاده از مواد اوليه ارزان در بافت توليدات تيشه به ريشه فرش دستباف به خصوص قالي كرمان زدند. بافندگان هم با توجه به مشكلات عديده‌اي كه با آنها روبه‌رو شدند به كارهاي ديگري روي آوردند. اميدواريم پس از گذشت ۲۵ سال از جدايي رشته قالي‌بافي از ليست رشته‌هاي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي، كارشناسان و متوليان امر تمهيدي سودمند به حال بافندگان و در نهايت صادرات غير نفتي كشورمان بينديشند.

 

بيشتر بخوانيد : بهترين فرش شويي در تهران

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۳:۵۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 

 

 

 

 تابناك - اسماعيل نادري در نشست خبري برگزاري بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي فرش دستباف اصفهان، با بيان اينكه ايران و اصفهان در زمينه فرش دستباف از جايگاه والايي در دنيا برخوردار بوده است، افزود: نامگذاري يك روز بنام فرش دستباف در تقويم جمهوري اسلامي و نامگذاري يكي از چهار راههاي شهر اصفهان بنام فرش دستباف و نصب المان در اين زمينه، از جمله درخواست‌هاي اداره كل فرش سازمان صمت اصفهان، تشكل‌ها و سازمان‌هاي مرتبط با فرش دستباف از جمله انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان و شركت نمايشگاهها و اتاق بازرگاني اصفهان بود.

 

نادري اضافه كرد: نزديك ۵۰ تا ۶۰ هزار بيمه شده فرش دستباف در اين استان وجود داشت كه در مرحله اول به حدود ۳۵ هزار نفر كاهش يافت و در زمان حاضر به كمتر از ۲۰ هزار بيمه شده رسيده است. در سال‌هاي گذشته وقفه اي در زمينه پرداخت بودجه و يارانه بيمه بافندگان فرش دستباف استان به سازمان تامين اجتماعي ايجاد شد و همين امر موجب كاهش تعداد افراد تحت پوشش بيمه شد.

 

وي ادامه داد: همچنين تفاهم نامه اي بين مركز ملي فرش و تشكل‌ها و سازمان تامين اجتماعي در زمينه نحوه بازرسي‌ها، چگونگي تذكر و قطع بيمه بافندگان فرش وجود داشت اما سازمان تامين اجتماعي به هيچكدام از اين موارد عمل نكرد.

 

معاون بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان اظهار داشت: زنجيره توليد فرش دستباف در كشور و استان بايد مورد توجه قرار گيرد و در اين زمينه تغيير نگرش در مسوولان و مردم ايجاد شود.

 

وي خاطرنشان كرد: مشكلات بسياري در زمينه فرش دستباف در استان وجود دارد و راهكارهايي هم در اين زمينه ارائه شده است.

 

رييس اتحاديه توليد كنندگان و صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان با بيان اينكه بر اساس آمار ۱۳ درصد صادرات حدود ۶۵ ميليون دلاري فرش دستباف كشور به استان اصفهان اختصاص دارد، اظهار داشت: البته آماري كه گمرك در اين زمينه صادرات فرش دستباف اعلام مي كند چندان مورد قبول ما نيست و سهم اصفهان بيشتر از اين ميزان است.

 

وي ادامه داد: بيشتر فرش هاي توليدي استان اصفهان از مبدا تهران صادر مي‌شود اما اين آمار بصورت تفكيكي اعلام نمي‌شود و جزو آمار صادرات تهران ثبت مي شود و بر اين اساس بيش از ۱۵ درصد از صادرات فرش دستباف به استان اصفهان اختصاص دارد.

 

رييس اتحاديه توليد كنندگان و صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان با بيان اينكه اين استان از جايگاه ويژه اي در هنر صنعت فرش دستباف كشور برخوردار است افزود: بطور رسمي بيش از ۲۷۰ هزار بافنده فرش دستباف در اصفهان شناسايي شدند و تعداد بافنده هاي فرش دستباف در اين استان بيشتر از ساير صنايع فعال هستند.

 

وي اضافه كرد: در سال هاي گذشته حدود ۴۲۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان وجود داشت اما بدليل مسائل و مشكلات توليد از جمله تحريم و بازار به ۲۷۰ هزار بافنده كاهش پيدا كرده است.

 

عصاچي گفت: فرش بعنوان سفير فرهنگي كشور ما محسوب مي شود و از سابقه ديرينه اي برخوردار است و اصفهان بعنوان يكي از قطب هاي مهم توليد فرش دستباف است و بهترين فرش ها در اين استان بافته مي شود.

 

وي خاطرنشان كرد: بيشتر فرش هاي توليدي اين استان در نمايشگاههاي معتبر دنيا در معرض نمايش قرار داده مي شود.

 

رييس اتحاديه توليد كنندگان و صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان، بهبود بازار و كسب جايگاه و منزلت بافندگان فرش دستباف را از اهداف برگزاري بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي فرش دستباف عنوان كرد و افزود: اين نمايشگاه با همكاري شركت نمايشگاههاي بين المللي اصفهان، اتاق بازرگاني، سازمان صمت و دانشگاه هنر و تشكل ها برگزار مي شود و رويدادهاي خوبي ديگري از جمله برگزاري نمايشگاه مجازي فرش دستباف در كنار اين نمايشگاه در نظر گرفته شده است.

 

رييس اتحاديه توليد كنندگان فرش دستباف اصفهان نيز در اين نشست گفت: بايد از هر طريق ممكن در راستاي ارتقا جايگاه فرش دستباف ايران و اصفهان تلاش كنيم.

 

بيشتر بخوانيد : قاليشويي در امام حسين

 

ساعد عصاچي افزود: در زمان حاضر ۱۰ درصد از جامعه ايران با كار هنري در زمينه فرش درگير هستند و حدود ۸.۵ ميليون نفر در كشور از اين طريق امرار معاش مي كنند و از اين هنر صنعت درآمدزايي دارند.

 

مدير عامل شركت نمايشگاههاي بين المللي اصفهان گفت: بيست و پنجمين نمايشگاه فرش دستباف اصفهان به عنوان يك رويداد هنري و تجاري در كنار خود ميزبان رويدادهاي جانبي بسياري است.

 

احمدرضا طحانيان با بيان اينكه اصفهان بعنوان مهد فرش دستباف ايران محسوب مي شود افزود: از جمله اين رويدادها برگزاري جلسه كميته فرش دستباف اصفهان با رويكرد توسعه صادرات، برگزاري نمايشگاه مجازي فرش دستباف، بررسي فرصت‌ها و ظرفيت‌هاي صادراتي استان اصفهان، برندسازي و افزايش فروش فرش دستباف با تكيه بر ابزارهاي نوين، نشست تخصصي كاربرد هنر در ارتباطات و نشست هم‌انديشي مشترك صادركنندگان فرش دستباف و صنايع دستي به شمار مي‌رود كه نقش تاثيرگذاري در تبيين نقشه راه حوزه فرش دستباف اصفهان و سراسر كشور ايفا خواهد كرد.

 

وي ابراز اميدواري كرد كه اين نمايشگاه هم همانند رويدادهاي گذشته بخوبي برگزار شود و تاثير خوبي در هنر صنعت فراگير فرش دستباف در جامعه بعنوان يك هنر، فرهنگ و روح زندگي تاثيرگذار باشد و دستاوردهاي ارزشمندي را براي كشور و استان اصفهان به ارمغان آورد.

 

مدير عامل شركت نمايشگاههاي بين المللي اصفهان افزود: علاقمندان به بازديد از اين نمايشگاه مي‌توانند از ساعت ۱۴ تا ۲۱ روزهاي پنجم تا دهم بهمن ماه سال جاري به محل دائمي برپايي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي استان اصفهان واقع در كمربندي شرق، روبروي منطقه روشن‌دشت مراجعه كنند.

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۵۴:۰۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 

 

 

 

 

 به گزارش خبرگزاري صداوسيما، مركز خراسان رضوي،نمايشگاه هاي افتتاح شده در مشهد شامل بيست و سومين نمايشگاه بين‌المللي لوازم خانگي، يازدهمين نمايشگاه تخصصي فرش ماشيني و نوزدهمين نمايشگاه لوازم صوتي و تصويري است.'گشايش سه نمايشگاه صنعتي در نمايشگاه بين‌المللي مشهد

معاون نمايشگاهي نمايشگاه بين‌المللي مشهد در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: اين سه نمايشگاه در ۱۶ هزار متر مربع فضاي نمايشگاهي و با حضور ۹۰ شركت از خراسان رضوي و ديگر استان هاي كشور در سالن‌هاي فردوسي، مفاخر و عطار اين مجموعه برپا شده است.

علي جلوه افزود: زمينه فعاليت مشاركت كنندگان در اين نمايشگاه ها معرفي توليدكنندگان عرصه لوازم خانگي، صوتي تصويري و فرش ماشيني است كه در كنار آن هم سمينار و كارگاه آموزشي با همكاري سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي برگزار مي‌شود

 

بيشتر بخوانيد : اعلاشويي فرش

 

وي معرفي ظرفيت‌هاي داخلي و خارجي، رونمايي و رونق توليد و توسعه صادرات آنها را از مهمترين اهداف برگزاري اين نمايشگاه ها برشمرد.

معاون نمايشگاهي شركت نمايشگاه بين‌المللي مشهد گفت: نمايشگاه هاي مزبور از امروز تا ۳۰ دي ماه از ساعات ۱۶ تا ۲۱ در محل نمايشگاه بين‌المللي مشهد داير است و پيش‌بيني مي‌شود حدود ۳ هزار نفر بازديد كننده داشته باشد.

نمايشگاه بين‌المللي مشهد در سال ۱۳۷۷ با هدف تسهيل توسعه صنعت و ترويج تبادل نمايشگاهي در زميني به وسعت ۶۰۰ هزار مترمربع به بهره برداري رسيد. اين مركز سالانه با برگزاري بيش از ۴۰ نمايشگاه ملي و بين‌المللي، ميزبان حدود ۲.۵ ميليون نفر بازديد كننده است.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۷ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۱۱:۴۸ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 تحليل بازار - كرمان- كي نيا، رئيس پارك علم و فناوري استان كرمان از پذيرش ۴۰ نفر از متقاضيان در طرح دستيار فناوري استان كرمان خبر داد.

 

فرشيد كي نيا در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار كرد: تاكنون حدود ۴۰ نفر در استان كرمان موفق شدند كه وارد طرح دستيار فناوري شوند.

 

كي نيا در خصوص نحوه شركت در طرح دستيار فناوري گفت: افراد بايد با مراجعه به سايت پارك علم و فناوري استان كرمان فرم مربوط به اين طرح را تكميل كرده و تحويل دهند؛ سپس ما افراد متقاضي را به شركت هاي مربوطه معرفي مي كنيم تا بتوانند در زمينه تخصصي‌شان كار كنند.

 

وي با اشاره به برگزاري تورهاي فناوري در استان كرمان افزود: اين تورها شامل بازديد از پارك علم و فناوري و شركت هاي دانش بنيان و شركت هاي فناور است و دانشجويان با دستاوردها و محصولات توليد شده آشنا مي شوند.

 

شستشوي تشك خشوخواب در تهران

 

رئيس پارك علم و فناوري استان كرمان در خصوص خانه خلاق هم گفت: اين خانه ها براي هر صنف به صورت تخصصي فعاليت مي كند.

 

وي با اشاره به اينكه خانه خلاق فرش و صنايع دستي در دست پي گيري است تا در ماه هاي آينده راه اندازي شود، افزود: اين مراكز در صنف هاي مختلف در حمايت پارك هاي علم و فناوري راه اندازي شده و از سوي معاونت علم و فناوري رياست جمهوري حمايت مي شوند.

 

كي نيا خروجي مدنظر از اين اتاق ها را ايجاد ايده هاي نو در صنف ها براي به روز شدن فعاليت ها دانست و بيان كرد: هر فردي كه مي تواند در صنفش خلاقيت داشته باشد، مي تواند براي اين مساله اقدام كند.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۶ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۶:۱۹ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 

  ميز ارتباطات مستقيم مردمي (ميزخدمت) با حضور مسئولين اداره كل صنعت،معدن و تجارت استان بوشهر و سرپرست اداره صمت و رييس اتاق اصناف شهرستان گناوه در مسجد جامع روستاي شول با همكاري دهياري روستا وباهدف پاسخگويي به مسائل و مشكلات حوزه صنعت،معدن بويژه مشاغل خانگي و بافندگان فرش و گبه برگزار گرديد.

 

به گزارش روابط عمومي اداره كل صمت استان بوشهر ؛ در اين برنامه ضمن احصا بخشي از مشكلات بافندگان به سوالاتي در خصوص تسهيلات مشاغل خانگي بويژه بافندگان پاسخ لازم ارائه شد.

 

بيشتر بخوانيد : قاليشويي در وحيديه

 

در پايان سرپرست اداره صمت شهرستان‌گناوه گفت:در صورت امكان و تسهيل شرايط از بخشي از ظرفيت تسهيلات تبصره ۱۶ ابلاغي به شهرستان جهت بهبود وضعيت بافندگان استفاده خواهد شد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۳:۰۸ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 

 

  به گزارش خبرگزاري صدا و سيما مركز چهارمحال و بختياري. رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات استان گفت: ارزش اين تخته فرش‌ها ۸۰۰ ميليون ريال است.

اقاي كياني افزود: هم اكنون ۲۰ كارگاه قاليبافي در استان وجود دارد كه هزار نفر از خواهران به صورت رايگان در بافت قالي براي ستاد عتبات مشغول به فعاليت هستند.

شهر وردنجان از توابع شهرستان بن در فاصله ۲۰ كيلومتري شهركرد مركز استان چهارمحال و بختياري قرار دارد.

 

بيشتر بخوانيد : قاليشويي شمال تهران

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۳ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۷:۵۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 به گزارش ايلنا، برخي از مواقع در خانواده هايي كه كودك خردسال دارند ، اين كودكان دور از چشم مادر وسايل آرايشي را به خصوص رژ لب را برداشته و بر روي ديوار يا فرش مي كشند . در اين بخش نكاتي را براي پاك كردن رژلب از روي انواع ديوارو فرش و موكت را آورده ايم تا شما بتوانيد با استفاده از اين نكات ، سريع و راحت اين لكه ها را از روي ديوارو فرشتان پاك كنيد.

 

نكاتي براي از بين بردن لكه رژ لب از روي ديوار

 

رژ لب ها انواع مختلفي دارند كه همه آنها از موادي مانند موم، چربي و رنگ تشكيل شده اند .براي پاك كردن دو قسمت موم و چربي رژ لب به يك رقيق كننده و حلال نيازمند هستيم اما نوع رقيق كننده و حلالي كه استفاده مي كنيم براي انواع مختلف ديوار بايد متفاوت باشد.

 

پاك كردن لكه رژ لب از روي ديوارهاي مختلف

 

لكه رژلب را چگونه از ديوار گچي پاك كنيم؟

 

اگر ديوار شما گچي و رنگ نشده است و بر روي آن لكه رژلب وجود دارد ، براي پاك كردن اين لكه :

 

1. با يك قاشق پلاستيكي نازك يا كاردي تيز اضافه هاي جرم رژلب را از روي ديوار برداريد اما مواظب باشيد لكه رژلب پخش نشود.

 

2. با يك پارجه نمدار كه روي آن كمي جوش شيرين ريخته ايد ، لكه باقيمانده را تميز كنيد تا پاك شود.

 

3. با يك دستمال كمي مرطوب مواد روي ديوار را تميز كنيد.

 

4. سپس يك پارچه خشك را روي ديوار بفشاريد تا سريعتر ديوار خشك شود.

 

اگر اين روش پاسخگو نبود روش هاي ديگر را امتحان كنيد :

 

بجاي جوش شيرين و پارچه مي توانيد از مايع ظرفشويي و اسكاچ استفاده كنيد.

 

مي توانيد از محلول رقيق شده وايتكس نيز استفاده نماييد.

 

مي توانيد آن بخش از ديوار را با كاغذ سمباده به آرامي بساييد تا رنگي از رژ باقي نماند.

 

در صورتي كه ديوار گچي باشد مي توانيد مقداري خمير دندان بر روي لكه قرار داده و سپس با مسواك بر روي آن بكشيد.

 

لكه رژ لب

 

چگونه لكه رژلب را از ديوار پلاستيكي تميز كنيم ؟

 

براي تميز كردن لكه رژ لب از روي ديوار پلاستيكي راهكارهاي زير را به كار ببريد:

 

با يك كاردك جرم اضافي رژ لب را برداريد.

 

محلولي از الكل سفيد و آب درست كنيد و روي يك دستمال بريزيد و لكه را تميز كنيد.

 

سپس با يك دستمال نمدار همان قسمت را تميز نماييد و بگذاريد تا خشك شود.

 

توجه كنيد كه از مواد روغني يا تميزكننده هاي قوي روي اين نوع ديوارها استفاده نكنيد.

 

مي توانيد براي پاك كردن لكه از محلول مايع ظرفشويي و آب و سركه رقيق شده استفاده نماييد.

 

چگونه لكه رژلب را از ديوار روغني پاك كنيم؟

 

اگر ديوار رنگ روغني دارد ، براي پاك كردن لكه رژلب از روي اين ديوار مي توانيد روشهاي زير را به كار ببريد :

 

ابتدا جرم باقي مانده رژلب را از روي ديواربرداريد.

 

براي تميزكردن لكه مي توانيد از مواد شوينده قوي مانند پاك كننده هاي چندمنظوره استفاده كنيد.

 

مي توانيد براي پاك كردن اين لكه مي توانيد كمي از محلول هاي با حلال چربي را روي لكه بپاشيد و بعد از مدت كوتاهي و نرم شدن رژ لب آن را با پنبه يا اسفنج پاك كنيد.

 

براي تميزكردن لكه مي توانيد ازروغن بچه نيز استفاده نماييد.

 

براي تميزكردن لكه مي توانيد ازچند قطره محلول آمونياك استفاده كنيد.

 

شما مي توانيد لكه هاي رژلب را از روي ديوار روغنيتان با تركيب مايع ظرفشويي و جوش شيرين از بين ببريد.

 

رفع لكه رژ لب

 

چگونه رژلب را از روي انواع كاغذ ديواري پاك كنيم؟

 

براي پاك كردن لكه رژلب از روي كاغذ ديواري مي توان از محلول مايع ظرفشويي و آب استفاده كنيد اما قبل از استفاده اين روش را روي قسمتي از كاغذ ديواري كه خيلي در مركز توجه نيست ، امتحان كنيد زيرا ممكن است رطوبت به پشت كاغذها نفوذ كند و چسب نگهدارنده كاغذها خيس شده و از ديوار جدا شوند.

 

نكته :

 

به سرعت براي پاك كردن لكه اقدام كنيد .

 

براي جلوگيري از پخش شدن بيشتر لكه به جاي آب گرم از آب سرد استفاده كنيد.

 

براي پاك كردن رژلب اكليلي نيز مي توان از روش هاي بالا استفاده نمود اما درصورت باقي ماندن اكليل روي ديوار در آخر پس از از بين رفتن اصل لكه يك دستمال خشك يا روي سطح بكشيد تا اكليل ها برطرف شوند.

 

مراحل تميز كردن لكه رژ لب از روي فرش و موكت

 

قبل از تميز كردن لكه رژ لب از روي فرش يا موكت ، اين كار را سريع انجام دهيد زيرا هر چه سرعتتان بيشتر شود ، لكه زودتر و راحت تر تميز خواهد شد.

 

مرحله اول :

 

اگر روي فرش يا موكت شما رژ لبي شده ابتدا بايد حجم رژلب باقي مانده را از روي سطح بزدائيد براي اينكار بهتر است از يك قاشق يا كاردي كه خيلي تيز نباشد ، استفاده نماييد . دقت كنيد در حين انجام اين كار طوري عمل كنيد كه لكه رژ پخش نشود و به عمق بافت و پرزهاي موكت يا فرشتان فرو نرود . استفاده از وسايل تيز سبب مي شود به فرش يا موكت آسيب برسد .

 

مرحله دوم :

 

سپس براي اينكه لكه پخش نشود از چسب نواري استفاده كنيد و چسب را جدا كرده و به آرامي روي سطح بچسبانيد؛ سپس آن را جدا كرده و مجددا همين كار را با نوارچسب بعدي انجام دهيد؛ اين كار را آنقدر ادامه دهيد تا بجز لكه رنگي روي فرشتان چيزي از ماده رژ باقي نماند.

 

همچنين مي توانيد بر روي فرش دستمال را بگذاريد و برداريد . اين كار را مي توانيد بصورت حركات عمودي انجام دهيد زيرا حركات افقي باعث كثيف شدن بيشتر فرشتان مي شود .

 

لكه رژلب روي موكت

 

با چه موادي لكه رژ لب را تميز كنيم ؟

 

قبل از انجام روش هايي كه در زير آورده ايم ، مواد شوينده را ابتدا روي نقطه اي از فرش مثل اطراف و كناره ها كه كمتر در معرض ديد قرار دارد ، امتحان كنيد .

 

تميز كردن لكه رژ با خمير دندان

 

براي تميز كردن لكه رژ لب از روي فرش يا موكت ، خمير دندان را بر روي اين قسمت بماليد . سپس با شامپو فرش يا مايع ظرفشويي ان را بطور كامل از بين ببريد.

 

تميز كردن لكه رژ به وسيله اسپري مو

 

براي از بين بردن لكه رژ، اسپري مو را روي محل لك شده اسپري كرده و اجازه دهيد 10 تا 15 دقيقه باقي بماند تا الكل موجود در اسپري، رژ لب را كاملا در خود حل كند. پس از اين مدت اگر محل لكه خشك شده بود روي آن را كمي آب ولرم ريخته و سپس ساير مراحل را انجام دهيد. سپس حوله ي نرم را به آب معمولي آغشته كنيد و با آن سطح لكه را كاملا شستشو دهيد.

 

استفاده از الكل براي تميز كردن لكه رژ لب

 

روي لكه رژ لب ، پارچه اغشته به الكل را بكشيد تا لكه از بين برود سپس با اسفنج آغشته به محلول اب و مايع ظرفشويي يا شامپو فرش سطح مورد نظر را تميز كنيد تا اثري از لكه باقي نماند.

 

تميز كردن لكه رژ لب با شامپو فرش

 

براي تميز كردن لكه رنگي باقي مانده از رژ لب روي موكت يا فرش مي توانيد از شامپوفرش استفاده نماييد . شامپو فرش را روي قسمت مورد نظر بكشيد سپس اجازه دهيد كمي بماند پس از اينكه كف روي لكه رنگ رژ را به خود گرفت، مواد و كف ايجاد شده روي فرش يا موكتمان را با يك دستمال يا اسفنج نم دار تميز مي كنيم. اگر رنگ رژلب روي فرش باقي ماند مجددا مرحله قبل را تكرار كنيد .

 

استفاده از بخارشوي براي از بين بردن لكه رژ لب

 

يكي از بهترين راهها براي از بين بردن لكه رژ از روي فرش يا موكت ، استفاده از بخارشوي است.

 

ديگر حلال ها براي تميز كردن لكه رژ لب از روي فرش يا موكت :

 

الكل سفيد، تركيب شامپو فرش با سركه سفيد ، مايع ظرفشويي، محلول هاي آرايش پاك كن مختلف

 

پاك كردن لكه قديمي رژلب از روي فرش

 

براي تميز كردن لكه رژلب قديمي كه به داخل بافت فرش فرو رفته ابتدا با آب لكه را مرطوب مي كنيم و سپس با يك برس نرم سعي مي كنيم تمام رژلبي كه به داخل فرورفته اند را خارج كنيم . سپس مواد پاك كننده اي كه در بالا گفتيم محل مورد نظر را پاك مي كنيم .

 

بيشتر بخوانيد : قاليشويي سيد خندان

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۱ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۰:۱۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

 

 

  احمد حمزه زاده مديركل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي در گفت وگو با خبرنگار گردشگري خبرگزاري برنا، در خصوص آخرين وضعيت راه اندازي موزه فرش تبريز گفت: خوشبختانه در سفر هيأت دولت موزه فرش به عنوان يكي از پروژه هاي اصلي استان مصوب شد و تاكنون 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.

وي افزود: اعتبار خوبي از محل اعتبارات سفر به اين پروژه تخصيص داده شده كه فعلاً 50 ميليارد تومان است، به محض ابلاغ تخصيص ما كارهاي عمراني را شروع مي كنيم، البته با توجه به شرايط سرما، فصل فعاليت هاي عمراني تبريز به بعد از نوروز موكول مي شود.

حمزه زاده با بيان اينكه تكميل پروژه موزه فرش حداقل 2 تا 3 سال زمان مي برد، افزود:اين پروژه 12 هزار متر مربع اعياني دارد و 30 هزار متر مربع آن باقي است، قرار است در اين موزه فرش هاي قديمي، آموزش فرش، طراحي فرش و كل مراحل توليد فرش به نمايش گذاشته شود.

قاليشويي خيابان بهار

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي از افتتاح 6 موزه جديد در شهرستان هاي مختلف اين استان خبر داد و گفت: موزه هنر و مكتب تبريز، موزه باستان شناسي خدا آفرين، موزه آثار فاخر صنايع دستي، موزه آثار سنگي اهر و ... از جمله موزه هايي است كه در سال جاري در تبريز افتتاح شدند.

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۶:۱۲ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 خبرگزاري مهر، گروه استان‌ها - محمدحسين عابدي: گردشگري را بايد ظرفيت مغفول استان سمنان دانست چرا كه علي رغم مزيت‌ها و پتانسيل‌هاي فراوان، هرگز آن طور كه بايد و شايد مورد توجه برنامه ريزان استان به خصوص در زمينه اقتصادي قرار نگرفته است حالا اما خبرهاي اميدوار كننده‌اي مي‌رسد كه نشان مي‌دهد گردشگري استان قرار است با تحولاتي روبرو شود البته اگر مسئولان به خوبي از اين فرصت طلايي بهره مند شوند.

سمنان نماينده ايران در كنسرسيوم اقتصادي، گردشگري و فرهنگي راه ابريشم شد. كنسرسيومي كه چين را به خاورميانه وصل مي‌كند و ۲۰ شهر آسيا در كنار ۲۰ شهر چين در آن عضويت دارند و قرار است تبادل گردشگر بين كشورهاي منطقه، خاور دور و آسياي ميانه در اين كنسرسيوم شكل گرفته و تسهيل شود حتي صحبت از لغو رواديد براي سفر در كشورهاي عضو به ميان آمده تا همه چيز خبر از فرصت طلايي توسعه گردشگري اقتصادي بدهد.

تمام نگراني كنشگران حوزه ميراث فرهنگي استان سمنان اين است كه مسئولان بار ديگر بر اريكه غفلت سوار باشند و مانند سال‌هاي اخير كه يكي پس از ديگري فرصت‌هاي طلايي را از دست دادند، اين بار نيز نتوانند آنطور كه بايد و شايد، شاه ماهي طلايي و ابريشمي مزيت گردشگري را صيد كنند.

اهميت انتخاب سمنان به عنوان نماينده ايران

آنطور كه مسئولان ميراث فرهنگي استان سمنان مي‌گويند اراده خوبي براي بهره برداري از اين فرصت طلايي و كنسرسيوم بين‌المللي گردشگري راه ابريشم وجود دارد و لذا برنامه‌ريزي خوبي نيز در اين عرصه صورت خواهد پذيرفت.

مديركل ميراث فرهنگي استان سمنان در اين باره به مهر، مي‌گويد: سفير چين ماه گذشته سفري به سمنان داشت و موضوع ائتلاف شهرهاي جاده ابريشم با محوريت سمنان به عنوان نماينده ايران اسلامي، مورد بررسي قرار گرفت.

امير كرم زاده با بيان اينكه سفير چين در واقع نماينده ايران در مؤسسه ائتلاف شهرهاي جاده ابريشم محسوب مي‌شود و اين سفر از اين بابت حائز اهميت بود كه مي‌تواند ظرفيت‌هاي استان سمنان را به كشورهاي منطقه و آسياي ميانه و خاور دور متصل سازد، ابراز كرد: براي بهره‌گيري بهتر از اين ظرفيت، دبيرخانه ائتلاف گردشگري راه ابريشم در سمنان راه اندازي شده است.

وي با بيان اينكه توسعه مبادلات اقتصادي و روابط اجتماعي و فرهنگي از جمله مهمترين مزيت‌هايي است كه برگزيده شدن سمنان به عنوان نماينده ايران در اين كنسرسيوم به دنبال خواهد داشت، بيان كرد: انتخاب شهر سمنان در اتحاديه راه ابريشم نه تنها يك رويداد استاني و ملي بلكه فراملي است و لذا نيازمند توجه تمام دستگاه‌ها دارد.

بهره‌گيري از فرصت توسعه اقتصادي و اشتغال

مديركل ميراث فرهنگي استان سمنان با بيان اينكه حضور شهر سمنان در اتحاديه راه ابريشم فرصت طلايي براي توسعه اشتغال و اقتصاد در اين استان محسوب مي‌شود چرا كه گردشگري دومين صنعت پول ساز است، گفت: حضور در نمايشگاه بين‌المللي گردشگري كه بهمن ماه سال جاري در تهران برگزار مي‌شود، نخستين گام عملي براي شناساندن ظرفيت‌هاي گردشگري سمنان محسوب مي‌شود كه برنامه‌ريزي براي آن انجام شده است.

كرم زاده عضويت در اتحاديه راه ابريشم با حضور كشورهايي مانند چين را يك فرصت طلايي براي معرفي پتانسيل‌هاي گردشگري استان سمنان دانست و تاكيد كرد: در كنار ظرفيت‌هاي گردشگري و صنايع دستي و طبيعي كه در سمنان وجود دارد، مي‌بايست افزايش ماندگاري مسافران با عنايت به زيرساخت‌هاي گردشگر پذيري نيز در دستور كار قرار گيرد.

زيرساخت‌ها مهيا شود

موضوع زيرساخت‌ها كه در كلام مسئولان استان سمنان وجود دارد دقيقاً يكي از همان نقاطي است كه كارشناسان و كنشگران حوزه ميراث فرهنگي نسبت به آن نگراني دارند. الهه ميرزايي نسب دانش آموخته گردشگري در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بيان اينكه سمنان در حوزه زيرساخت‌ها ضعف‌هاي فراواني در جذب گردشگر دارد، گفت: بناهاي متعدد قديمي، كاروانسراها و ظرفيت‌هاي گردشگري بسياري در استان سمنان وجود دارد كه متأسفانه بلاتكليف رها شده است نمونه آن مي‌تواند كاروانسراهاي شاه عباسي باشد كه بين اوقاف و ميراث فرهنگي سال‌ها است چالش‌هايي را به خود مي‌بيند.

ميرزايي نسب با بيان اينكه بسياري كاروانسراهاي شاه عباسي و ابنيه تاريخي و خانه‌هاي قديمي در سمنان وجود دارد كه نه به بخش خصوصي واگذار مي‌شود نه دولت و مشخصاً اوقاف و ميراث فرهنگي از آنها بهره برداري مي‌كنند، بيان كرد: رها شدن ظرفيت‌هاي گردشگري از جمله مهمترين نقاط ضعف گردشگري در اين استان است.

وي افزود: ما در استاني هستيم كه حتي يك طرح جامع گردشگري مصوب و مدون و البته جامع را مبتني بر مزيت‌هاي گردشگري و اقتصادي و سرمايه گذاري در بخش گردشگر پذيري ندارد لذا چطور قرار است بدون برنامه جامع و مدون، ايران اسلامي را در يك كنسرسيوم بين‌المللي نمايندگي كنيم. اين سوالي است كه اميدواريم مسئولان ميراث فرهنگي براي آن جواب داشته باشند.

نمايندگي ايران بر دوش سمناني‌ها

مسئولان اما به اين كنسرسيوم بسيار اميدوار هستند، استاندار سمنان درباره اين موضوع به مهر، مي‌گويد: انتخاب سمنان به عنوان نماينده ايران در ائتلاف راه ابريشم يك فرصت است كه بايد تلاش كنيم از ظرفيت‌هاي آن در تحول اقتصادي منطقه بهره بگيريم.

سيد محمدرضا هاشمي با بيان اينكه در گام اول بايد اهميت انتخاب سمنان به عنوان نماينده كشور در اتحاديه راه ابريشم روشن سازي شود و لذا بايد از مديران دستگاه‌هاي اجرايي نيز اين فرايند آغاز گردد و سپس بهترين برنامه‌ريزي ها در اين زمينه صورت گيرد، بيان كرد: همانطور كه در نشست‌ها با مديران نيز مطرح كرديم بخش خصوصي در اين مسير بسيار اهميت دارد همچنين بايد از دو ركن ديگر يعني ظرفيت‌هاي حاكميت و همچنين نخبگان و صاحب نظران در اين باره بهره‌گيري شود.

وي با بيان اينكه سمنان از لحاظ گردشگري و ميزباني تورهاي گردشگري توريستي ظرفيت بسيار دارد اما بايد اين ظرفيت‌ها احصا، معرفي و به‌كارگيري شود، افزود: ديگر ظرفيتي كه بسيار مي‌تواند به سمنان در راستاي معرفي ظرفيت‌هاي گردشگري كمك كند، دانش بنيان‌ها هستند كه در وهله اول مي‌توانند نرم افزارهاي كاربردي را براي معرفي جاذبه‌هاي گردشگري تهيه و توليد كنند.

استفاده از همه ظرفيت‌ها

استاندار سمنان با بيان اينكه دولت نيز كمك مي‌كند تا اين شركت‌ها و همچنين بخش خصوصي از تسهيلات تبصره ۱۸ و ۱۶ و همچنين تسهيلات ويژه شركت‌هاي دانش بنيان بهره مند شوند، بيان كرد: ضروري است كه بسترهاي لازم براي حضور سرمايه گذاران خارجي در استان به صورت كامل از طريق فضاي مجازي، سامانه‌هاي نوين، پرتال‌هاي اينترنتي و بهره‌گيري از راه‌هاي ارتباطي و اطلاع رساني مؤثر فراهم شود.

چانگ هوآ، سفير جمهوري خلق چين در جمهوري اسلامي ايران كه ماه گذشته در سمنان حضور داشت در هنگام عقد قرارداد نامزدي سمنان به عنوان نماينده ايران در كنسرسيوم گردشگري راه ابريشم صحبت‌هاي جالبي را مطرح كرد. هوآ در اين نشست گفت: بيش از ۲۰ كشور در اين ائتلاف تا كنون مشخص شده‌اند كه اين امر سبب خواهد شد تا همكاري‌ها تقويت شود

وي با بيان اينكه ظرفيت خوبي در خصوص صنعت و كشاورزي در استان سمنان وجود دارد كه مي‌تواند موجب همكاري بيشتر ما دو كشور شود، تاكيد داشت: پيش بيني مي‌شود تأسيس اين ائتلاف نه تنها باعث مي‌شود كه شهرهاي عضو در زمينه گردشگري همكاري كنند، بلكه شهرهاي مختلف در سطح فراتر همچون اقتصادي و تجاري نيز مشاركت خواهند كرد.‌

نگاه‌ها عوض شود

يك كارشناس گردشگري در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بيان اينكه نگران اين هستيم كه مسئولان ما به درستي اهميت اين رويداد يگانه و مهم را درك نكرده باشند، گفت: اگر مي‌خواهيم از اين ظرفيت به خوبي بهره مند شويم بايد نگاه‌مان را به گردشگري تغيير داده و به فكر برنامه‌ريزي مدون باشيم.

محسن كاظمي با بيان اينكه نگاه ما به گردشگري تا كنون بودجه محور بوده يعني ما هميشه نگاه كرده ايم كه چقدر پول داريم و با اين پول‌ها مي‌توانيم چند ابنيه را مرمت كنيم يا چند نمايشگاه برگزار كنيم و مثلاً يك خانه تاريخي را در سمنان مرمت كنيم، بيان كرد: حالا زمان آن رسيده كه نگاه ما به مسئله محوري تغيير كند يعني بدانيم كه مسئله امروز سمنان در بعد گردشگري عضويت در اين كنسرسيوم است و براي حضور پر قدرت و بهره‌گيري از آن بايد چه كرد؟ اين نگاه متأسفانه سال‌ها است كه در ميراث فرهنگي وجود ندارد.

وي با بيان اينكه دومين مشكل ما فقدان برنامه‌ريزي مبتني بر مزيت شناسي است، افزود: ما دو ايراد بزرگ در گردشگري داريم نخست اينكه به صورت كلي همه چيز را ظرفيت گردشگري مي‌دانيم مثلاً مي‌گوئيم كه شهميرزاد يا بيارجمند قطب گردشگري است در حالي كه گردشگري ده‌ها رسته و رشته دارد كه هيچ دو تايشان مزيت يكساني ندارند و اين نگاه كلي گرا هميشه ما را از برنامه‌ريزي دقيق در زمينه مزيت سنجي اقتصادي استان دور كرده است.

رسته‌هاي مختلف گردشگري معرفي شود

اين كارشناس گردشگري با بيان اينكه گردشگري رسته‌هاي مختلفي مانند طبيعي، درماني، ورزشي، علمي، پژوهشي، كشاورزي، معدني، گردشگري آب، گردشگري اكوتون، پرنده‌نگري، عكاسي و … دارد بيان كرد: اگر امروز بتوانيم بگوييم كه روستا به روستا منطقه به منطقه حتي محله به محله شهر سمنان چه نوع مزيت گردشگري دارد راحت تر مي‌توانيم برنامه‌ريزي كنيم و در نتيجه اقداماتمان هم هدف مند مي‌شود اما بدون مزيت شناسي و با توسل به كلي گويي تنها تيري در تاريكي شليك مي‌كنيم كه شايد به هدف بخورد و گردشگري را هم جذب كند.

كاظمي با بيان اينكه دومين ايراد ما اين است كه از بالا برنامه‌ريزي مي‌كنيم و از پايين اجرا مي‌خواهيم يعني در تهران و سمنان دور ميزها در جلسات مي‌نشينيم و براي سنگري‌ها و بي ارجمندي‌ها و مجني ها طرح گردشگري مي‌دهيم و از آنها اجرا مي‌خواهيم، ابراز كرد: يك بار هم كه شده بهتر است از جغرافياي تصميم سازي‌مان را تغيير داده و از درون زيست بوم به بيرون برنامه‌ريزي كنيم تا بتوانيم مزيت‌هاي گردشگري را جز به جز شناسايي كنيم.

وي با بيان اينكه امروز وقتي ما ندانيم كه كدام منطقه ما چه مزيتي دارد نمي‌توانيم به صورت هدفمند تري براي آن ظرفيت‌ها گردشگري راهي كنيم، افزود: ما هنوز نمي‌دانيم توريست از ما چه مي‌خواهد لذا فكر مي‌كنيم كه همچنان بايد هتل بسازيم تا گردشگر در لابي آن قهوه بخورد! لذا به جاي هتل سازي ميلياردي بايد ظرفيت‌هاي زيست بوم گردشگري را تقويت كنيم چه ايرادي دارد كه گردشگري ما در چادر سنگسري‌ها و رضا آبادي‌ها حضور پيدا كند؟

يكي از مسائلي كه باعث شده ما تا اين ميزان از گردشگري در استان سمنان عقب باشيم اداره كل ميراث فرهنگي است اداره كلي كه در پنج سال اخير چهار مديركل و سرپرست عوض كرد و از آن بدتر اينكه برخي از اين مديران هيچ سابقه‌اي نيز نداشتند لذا اين موضوع سمنان را از داشته‌هاي خود در گردشگري عقب انداخت.

حال بايد ديد كه انتخاب سمنان به عنوان نماينده ايران اسلامي در كنسرسيوم گردشگري راه ابريشم كه يك فرصت بين‌المللي و طلايي است آيا مسئولان را مجاب مي‌كند كه به سمت و سوي برنامه‌ريزي مدون و قاعده مند حركت كنند يا خير بازهم بايد شاهد اقدامات خلق الساعه و كم اثر باشيم.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي افسريه

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۶:۴۴ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی