همه چيز دان
اينجا درباره همه چيز صحبت ميشه

مدير اداره فرش زنجان:

۳۵۰ قالي باف زنجاني به صندوق بيمه عشاير و روستايي معرفي شدند

بهترين قاليشويي تهران از نظر مردم

زنجان- مدير اداره فرش سازمان صمت زنجان گفت: استقبال قالي بافان از بيمه صندوق اجتماعي كشاورزان، روستاييان مطلوب نيست و طي هشت ماه امسال ۳۵۰ قالي باف در استان زنجان به صندوق بيمه عشاير معرفي شدند.

 

محسن جعفري در گفتگو با خبرنگار بازار با بيان اينكه استان زنجان ۶۰ هزار بافنده قالي دارد، گفت: از اين تعداد تنها پنج هزار نفر بيمه تامين اجتماعي هستند و اين اصلا خوب نيست.

 

وي به بيمه صندوق عشاير و روستايي اشاره كرد و ابراز داشت: طي هشت ماه امسال ۳۵۰ قالي باف در استان زنجان براي بيمه شدن به صندوق بيمه عشاير و روستايي معرفي شدند.

 

مدير اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت زنجان با بيان اينكه تامين اجتماعي در استان نسبت به بيمه قالي بافان كم كاري مي كند، گفت: تامين اجتماعي استان در بيمه كردن قالي بافان اعتباري تخصيص نمي‌دهد و اين بزرگترين ظلم در حق قالي بافان است چرا كه سختي كار قالي بافان زياد است.

 

جعفري با بيان اينكه قالي بافان در استان زنجان مي‌توانند به سازمان بيمه صندوق اجتماعي كشاورزان، روستاييان و عشاير مراجعه كرده و بيمه شوند، تاكيد كرد: بيمه عشايري براي بيمه كردن فرشبافان به عنوان جايگزين پيشنهاد شده ولي استقبال از سوي قالي بافان آن طور كه بايد مطلوب نيست.

 

وي با بيان اينكه بيمه عشايري به دليل نداشتن دفترچه درماني و شرايط بازنشستگي باعث شده تا قالي بافان از اين بيمه استقبال نكنند، افزود: بايد در استان زنجان قالي بافان واقعي بيمه شده و از خدمات لازم استفاده كنند.

 

مدير اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت زنجان تصريح كرد: سازمان تامين اجتماعي استان بايد در تحت پوشش قرار دادن قالي بافان مديريت و برنامه ريزي لازم را داشته باشد.

آموزشگاه آنلاين خياطي

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۲:۴۲ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

سفارش آنلاين قاليشويي در تهران

قاليشويي عباس آباد

خبر آنلاين

قاليشويي آنلاين مهباف يكي از معتبرترين قاليشويي هاي تهران است كه عضو رسمي اتخاديه قاليشويان تهران مي باشد. قاليشويي مهباف آماده ارائه خدمات قاليشويي به صورت ۲۴ ساعته و در تمام ايام روز هفته است.

 

سرويس دهي قاليشويي مهباف به صورت مسقف و ايمن در سراسر تهران انجام مي شود. شما نيز مي توانيد همين حالا از طريق ثبت سفارش آنلاين قاليشويي در تهران از خدمات قاليشويي مهباف بهره مند شويد.

 

با پيشرفت تكنولوژي كه اكثر كسب و كارها به سمت آنلاين شدن رفته اند و در بستر اينترنت و شبكه هاي اجتماعي فعاليت مي كنند، قاليشويي مهباف در تهران نيز بستري را فراهم كرده است تا مشتريان عزيز بتوانند به صورت آنلاين ثبت سفارش قاليشويي كنند. با استفاده از خدمات آنلاين قاليشويي مهباف شما به صورت آنلاين و در تمامي ساعات شبانه‌ روز و در تمامي ايام هفته مي‌توانيد نسبت به ثبت سفارش اقدام كنيد.

 

قاليشويي غرب تهران

منطقه غرب تهران به بخش بزرگي از جمعيت تهران بزرگ دسترسي دارد و تعداد زيادي ساختمان و برج در اين منطقه وجود دارد، جمعيت زياد اين منطقه طبيعتا به خدمات قاليشويي غرب تهران نياز دارند، كه قاليشويي آنلاين مهباف در غرب تهران اين خدمات را به مردم عزيز اين منطقه ارائه مي كند.

 

در قاليشويي آنلاين مهباف براي شستشوي فرش ها از مواد شوينده درجه يك و استاندارد استفاده مي شود كه موجب بهبود خدمات قاليشويي غرب تهران (مهباف) شده است. قاليشويي آنلاين مهباف به شما اين اطمينان را مي دهد كه فرش هاي شما را به صورت كاملا استاندارد و اصولي مي شويد و بدون هيچگونه نقصي تميز و لول شده تحويل مي دهد.

 

بهترين قاليشويي غرب تهران

اگر ساكن غرب تهران هستيد و به دنبال بهترين قاليشويي غرب تهران هستيد، قاليشويي آنلاين مهباف بهترين گزينه براي شماست. قاليشويي مهباف با ارائه خدمات آنلاين ۲۴ ساعته در سرتاسر تهران آماده ارائه خدمات به شما عزيزان است.

 

قاليشويي جنوب تهران

قاليشويي جنوب تهران يكي از شعب قاليشويي مهباف است كه از تخصصي ترين قاليشويي‌هاي سطح تهران است. قاليشويي مهباف در جنوب تهران با ارائه خدمات با كيفيت به مشتريان خود توانسته به محبوبيت زيادي در بين مردم دست پيدا كند.

 

كيفيت خدمات و قيمت مناسب از از ويژگي‌هاي بارز اين مجموعه است. اگر قصد داريد تا در محدوده زندگي خود در جنوب تهران، قاليشويي معتبري پيدا كنيد، مي توانيد به قاليشويي مهباف اعتماد كنيد.

 

براي شستشوي فرش هاي خود مي توانيد از خدمات هر كدام از قاليشويي هاي جنوب تهران استفاده كنيد، اما توصيه ما انتخاب بهترين هاست. لذا به شما مجموعه مهباف را معرفي مي كنيم.

 

قاليشويي شرق تهران

قاليشويي شرق تهران با امكان شستشوي فرش با دستگاه ها و مواد شوينده استاندارد و نيز به كار گيري نيرو هاي مجرب، آماده خدمت رساني در تمامي محله هاي شرق تهران است. تعرفه قاليشويي مهباف طبق نرخ اتحاديه است و خدمات قاليشويي مهباف در شرق تهران را در قاليشويي ارزان قيمت شرق تهران تجربه كنيد.

 

سفارش آنلاين قاليشويي در تهران

 

ويژگي هاي يك قاليشويي خوب

فرش هاي ماشيني و دستبافت جداگانه شسته مي شوند.

شستشوي فرش ها به وسيله آب كر و چاه انجام مي شود.

فرش ها نهايتا ۴۸ ساعت پس از گرفتن از مشتري به مشتري تحويل داده مي شوند.

ميزان پوسيدگي فرش پيش از آغاز شست و شو بررسي مي شود و به مشتري اطلاع داده مي شود.

به كارگيري نيروي متخصص جهت بهبود كيفيت كارها

هزينه ها مطابق تعرفه اتحاديه قاليشويي است.

استفاده از دستگاه هاي مدرن و استاندارد براي شستشوي فرش

استفاده از مواد شوينده استاندارد و مناسب

بسته پذيرايي مراسم ختم

قاليشويي خوب از از اتحاديه قاليشويان مجوز دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۵۹:۱۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
شستشوي فرش دستبافت در كارخانه قاليشويي هميشه تميز
 
 
 
 
فرش دستبافت هميشه گران قيمت بودن و ارزشمند بودن فرش را نشان ميدهد. فرش­ هاي دستبافت ايراني از بهترين فرش ­هاي دنيا بوده چرا كه اين فرش­ها با دقت و ظرافت نهايت و همچنين با استفاده از نخ­هاي ابريشمي مرغوب، تار و پودشان درهم تنيده شده­اند و نتيجه كار حاصل از چندين ماه يا حتي چندين سال تلاش و زحمت فرشبافان ميباشد.
 
باتوجه به گفته ­هاي بالا مراقبت و نگهداري از فرش دستبافت بسيار دشوار و حساس بوده پس براي تميز و سالم نگهداشتن آن احتياج است كه به صورت منظم شستشوي فرش دستبافت انجام شود.
 
اما سوالي كه پيش مي آيد اين است كه چگونه ميتوان فرش دستبافت را شست يا بهترين روش براي شستشوي فرش دستبافت چه ميباشد؟
 
اولين جوابي كه براي اين سوال داده ميشود سپردن به قاليشويي ميباشد.
 
شستشوي فرش­ هاي دستبافت توسط شركت­هاي قاليشويي داراي مزايا و معايبي مي باشد كه در ادامه مطلب به آن پرداخته مي شود.
 
روش ديگر شست­وشو فرش دستبافت در منزل ميباشد.
 
علت شست­وشوي منظم فرش­هاي دستباف چه ميباشد؟
 
فرش دستبافت داراي يك خاصيتي است كه اگر ظاهر آن كثيف و چرك­آلود نباشد قطعا حاشيه و ريشه هاي فرش كثيف و رنگ زرد به خود ميگيرند (زردي به علت شستن ناقص فرش يا چربي­هايي به سبب آشپزي پخش مي شوند ميباشد) كه­ علاوه بر اين فرش دستبافت گرد و غبار بخصوص سيليس را به خود جذب مي كند كه اين علت از اساسي ترين دلايل براي شستشوي فرش دستبافت مي باشد.
 
سوال ديگري كه در پيش رو قرار دارد منبع توليد اين آلودگي­ها مي باشد. اين آلودگي­ها ناشي از بخارهاي آشپزي، ورود گرد­و­غبار از در­و­پنجره ها، ورود خاك توسط كفش به عمق فرش­ و دلايل بسياري ديگر كه بستگي به شرايط جوي و آب­ و هواي آن محدوده محل زندگي شما دارد.
 
نكته قابل توجه اين است كه مدت زمان شست وشوي فرش دستبافت به عواملي مانند تعداد اعضاي خانواده و ميزان رفت ­و آمد افراد وابسته است و رابطه مستقيم دارد، يعني هرچه رفت ­و­آمد بيشتر باشد ميزان كثيفي بيشتر مي شود.
 
 
 
شست و شوي فرش دستبافت در قاليشويي چگونه انجام ميپذيرد؟
 
شستشوي فرش دستبافت در قاليشويي داراي مراحلي است كه در پايين به توضيح هركدام پرداخته ايم:
 
مرحله اول: غبار گيري
 
اگر فرش دستبافتي كه به قاليشويي وارد ميشود داراي گرد­و غبار زيادي باشد پيش از شستن آن، خاك آن را توسط دستگاه خاك گير ميگيرند.
 
اساس كار اين دستگاه به اين نحوه مي باشد كه فرش را با قدرت خيلي بالا در بازه زماني 1 تا 2 ساعت ميچرخاند تا تمامي گرد­و خاك آن برطرف شود.
 
مرحله دوم: شست­وشو با مواد شوينده
 
براي شست­وشوي فرش دستباف ابتدا فرش­هايي كه داراي ابعاد يكسان مي باشند در كنار يك ديگر بر روي سطح بزرگ­و پهني مي گسترانند تا به هنگام شست­وشو فضاي كافي در اختيار داشته باشند. پس از اين مرحله اعضاي پرسنل قاليشويي آب را با فشار روي آنها ميپاشند تا همه قسمت­هاي فرش خيس شود.
 
بعد از گذشت مدت زمان كوتاهي از خيسي فرش (به علت نفوذ بيشتر آب به عمق فرش) مواد شوينده بر روي سطح آنها ريخته ميشود، سپس دستگاه­ هاي شستشوي فرش را روي فرش به حركت در مي­آورند تا سطح فرش را به آرامي بسايد­و قسمت­هايي كه دچار آلودگي شده است تميز شود.
 
شستشوي فرش ها و خدمات جانبي آن درقاليشويي در اصفهان فقط به صورت درجه يك و اعلا مي باشد كه توسط استادكاران خبره و با تجربه و تاييد توسط كارشناسان هميشه تميز انجام مي شود .
 
مرحله سوم: آبكشي فرش
 
پس از زدودن آلودگي­ها­و لك­هاي فرش نوبت به آبكشي كامل فرش ميرسد تا شست­وشو به مرحله نهايي خود برسد.
 
با استفاده از شلنگ­هايي كه داراي دوش­هاي پخش كننده هستند فرش را آبكشي مي كنند تا تمامي مواد شوينده از روي فرش برود و براي اطمينان از تميز شدن فرش از مواد شوينده دومين مرتبه عمليات آبكشي را انجام مي دهند.
 
مرحله چهارم: آبگيري فرش
 
در قاليشويي­هاي بزرگ­و با تجهيزات كامل، براي آبگيري فرش از دستگاه آب­گير استفاده مي كنند. اين دستگاه به شكل استوانه بوده و ديواره­ هاي آن به شكل مشبك طراحي شده است تا آب فرش از آن خارج شود.
 
پس از آنكه فرش­ها به مرحله آبكشي ميرسند، درون دستگاه قرار مي گيرند و دستگاه با سرعت زياد با حركتي دوراني تمامي آب فرش را در مي­آورد.
 
 
 
مرحله پنجم: خشك كردن فرش
 
در مرحله آبگيري تمام آب فرش خيس شده خارج نمي شود و مقداري از آب به صورت نم(رطوبت) باقي مي ماند كه براي خشك شدن آن فرش را جلوي نور آفتاب ميگذارند تا فرش به مرحله نهايي يعني تحويل برسد. اما در برخي از شرايط با توجه به شرايط جوي­ و آب­و­هوايي نميتوان از نور خورشيد استفاده كرد، پس در اين مواقع قاليشويي­ها از گرمخانه­ها استفاده ميكنند، گرمخانه­ها به وسيله­ي دستگاه گرماساز كه با ايجاد حرارت زياد باعث گرم شدن فضاي آن اتاق ميشود.
 
 
نحوه خشك كردن فرش­ها در گرمخانه به كمك داربست مي باشد. بدين گونه كه فرش­ها را از داربست آويزان ميكنند تا گرماي موجود در اتاق باعث خشك شدن سريع همه نقاط فرش شود.
 
 
دستگاه­ هاي شست­ وشوي فرش در قاليشويي­ ها به دو دسته اتوماتيك ­و دستي تقسيم ميشوند.
 
 
خود دستگاه ­هاي شست­وشوي دستي به 3 گونه تقسيم ميشوند: شلاق زدن (مناسب براي فرش­هاي دستبافت)، دستگاه برس استوانه­اي، دستگاه دوموتور گيربكسي
 
 
دستگاه­ هاي شست­وشوي اتوماتيك نيز به دو گونه هستند: دستگاه ريلي، دستگاه ميزي
 
 
معايب شست­وشوي فرش دستبافت با ماشين
 
 
به علت ساخته شدن فرش از پشم، پنبه،ابريشم و الياف طبيعي ميتواند آلودگي را به خوبي در خود مخفي كند و استفاده از روش­هاي ماشيني نتوانند به خوبي آلودگي­هاي موجود در فرش را تميز كند. از ديگر معايب شست­وشوي ماشيني فرش دستبافت آسيب ديدن الياف فرش توسط فشار زياد­و استفاده از مواد شوينده­اي كه باعث ازبين رفتن الياف فرش شود.
 
 
براي شستن فرش­هاي دستبافت خود بايد به مراكز معتبر­و شناخته شده بسپاريد تا با تجربه و تخصصشان فرش را به خوبي شست­وشو داده­و كمترين آسيب يا حتي بدون آسيب به الياف فرش به شما تحويل دهند.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۳۲:۳۲ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
ضربه مهلك سياست‌هاي حمايتي معيوب به فرش دست باف كرمان| بازاري كه از رونق افتاد
 
 
 
 
كرمان- فرش دست باف روزگاري برند كرمان به شمار مي رفت و در گوشه و كنار دنيا هنر دست هنرمندان اين ديار چشم نوازي مي كرد اما حالا نفس هاي قالي كرمان در اثر سياست‌هاي حمايتي معيوب به شماره افتاده است.
 
بازار؛ گروه استان ها: كرمان از ديرباز در حوزه صنايع دستي در توليد فرش دست باف شهرت داشته است به شكلي كه در ضرب المثل هاي قديمي واژه «قالي كرمون» شهرتي عجيب در افكار عمومي دارد و فرش دست باف برند اين استان محسوب مي شود.
 
صنعت فرش دست باف در سال هاي اخير دچار ركود شده و فعالان صنعت فرش دست باف از عدم حمايت دولت ها مي نالند، مشكلات اين صنعت با شيوع كرونا نيز صدچندان شده و اكنون حال و روز خوشي ندارد. قالي دست باف كرمان كه روزگاري در سطح بين المللي و داخلي قرب و عزتي زياد داشت حالا نيازمند همتي است كه دست هايش را بگيرد و از تنزلش بكاهد.
 
قوانيني كه دست و پا گير شدند
يكي از فعالان عرصه فرش استان كرمان در گفت و گو با خبرنگار بازار عنوان كرد: آمارها حاكي از آن است كه تعداد شاغلان در بخش توليد فرش دست باف افزايش داشته است اما اين مساله روند ثابتي ندارد.
 
زهرا اميري افزود: طي ۴۰ سال اخير فعالان عرصه فرش در كشور با مشكلات زيادي كه ناشي از وضع برخي قوانين واردات و صادرات بود، مواجه شدند كه اين امر به كاهش صادرات فرش در كشور انجاميد.
 
وي تصريح كرد: قطعا كاهش صادرات فرش باعث كاهش ميزان توليد و روند نزولي شاغلان در صنعت فرش دست باف شد. البته مشكلات فرش دست باف كرمان را مي توان به سه بخش توليد، مصرف داخلي و صادرات تقسيم كرد.
 
اميري اظهار كرد: كم توجهي دولت به توليد فرش از جنبه هاي برنامه ريزي و حمايت هاي مالي، كمبود اتحاديه هاي حمايتي و صنفي از فعالان اين صنعت، بالا رفتن قيمت مواد اوليه و همچنين كيفيت پايين مواد اوليه از جمله پشم و نخ از جمله مشكلات عمده ي اين صنعت هستند.
 
مواد اوليه مرغوب به خارج از كشور صادر مي شود و موادي كه در اختيار توليدكنندگان داخلي قرار مي گيرد مرغوبيت چنداني ندارد و يا قيمت بسيار بالايي دارد كه تهيه آن براي توليدكنندگان خرد خانگي كرمان به صرفه نيست
 
وي اضافه كرد: مواد اوليه مرغوب به خارج از كشور صادر مي شود و موادي كه در اختيار توليدكنندگان داخلي قرار مي گيرد مرغوبيت چنداني ندارد و يا قيمت بسيار بالايي دارد كه تهيه آن براي توليدكنندگان خرد خانگي كرمان به صرفه نيست.
 
وي تاكيد كرد: نقش رقباي خارجي را نيز كه داراي سرمايه بالايي هستند نمي توان ناديده گرفت، هر چند نبود تنوع در نقشه هاي موجود نيز يكي از مهم ترين علل از بين رفتن صنعت نقش قالي به مرور زمان شده است.
 
مچ اندازي فرش ماشيني و فرش دست باف
اين فعال صنعت فرش افزود: عدم تبليغات مناسب براي جا انداختن فرش دست باف به عنوان يك ثروت، قيمت كم تمام شده فرش ماشيني نسبت به فرش دست باف، عدم توجه توليدكنندگان فرش دست باف به سلايق و نيازهاي بازار جديد، عدم بازاريابي مناسب داخلي توسط توليدكنندگان براي استفاده مردم از اين نوع فرش نيز در ركود صنعت فرش موثر بوده است.
 
اميري گفت: قالي هاي ماشيني اين روزها تنوع بسيار زيادي دارند و مصرف كنندگان فرش مورد نظر خود را در ميان فرش هاي ماشيني جستجو مي كنند.
 
وي افزود: كم بودن توان سرمايه اي صادركنندگان فرش در زمينه بازاريابي و ايجاد بازارهاي جديد در مقابل رقباي قدرتمندي نظير چين و هندوستان هم يكي ديگر از مسائلي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد. دولت بايد به توليدكنندگان فرش توجه ويژه اي كند و در بخش مالياتي نيز براي فعالان اين عرصه تدابيري بينديشد.
 
راور مهد توليد فرش هاي گره دار
نايب رئيس اتاق بازرگاني كرمان نيز در اين خصوص به خبرنگار بازار اظهار كرد: پدرم در حوزه اقتصادي فرش دخيل بود و يكي از توليد كنندگان فرش در استان به شمار مي رفت، فاميل من هم برگرفته از همين مساله است و مي شود گفت من شناسنامه فرش دارم.
 
جليل كاربخش افزود: راور مهد فرش گره دار استان كرمان است و تنها نقطه اي از استان كه فرش گره دار در آن بافته مي شود همين شهر است، اگر به يك راوري بگويي فرش را بدون گره ببافد انگار به او توهين كرده اي.
 
وي اضافه كرد: در اوايل قرن گذشته با شكوفايي اقتصاد فرش بزرگاني از جمله ميرزا خان آقا كه بزرگ فاميل كاربخش بود و آقايان ارجمند و ياسايي در زمينه فرش فعاليت مي كردند و بخش بزرگي از بنيان هاي كنوني استان كرمان مربوط به اقتصاد فرش و كارهاي اين افراد است.
 
اين صادركننده فرش دست باف ادامه داد: همزمان با شكوفايي اقتصاد در زمينه نفت اهميت فرش كاهش يافت زيرا عمده توليدكنندگان ديگر رغبتي براي توليد فرش دست باف نداشتند. البته كمابيش فرش دست باف توليد مي شد اما ديگر مثل سابق نبود.
 
اقتصاد نفتي در دهه ۴۰ به صادرات فرش به ملل بزرگ دنيا ضربه شديدي زد، در گذشته فرش هايي براي بازار اروپا و آمريكا بافته مي شد كه ابعاد و رنگ و طرح شان بسيار متفاوت بود اما امروز اين طرح ها منسوخ شده اند
 
كاربخش تصريح كرد: اقتصاد نفتي در دهه ۴۰ به صادرات فرش به ملل بزرگ دنيا ضربه شديدي زد، در گذشته فرش هايي براي بازار اروپا و آمريكا بافته مي شد كه ابعاد و رنگ و طرح شان بسيار متفاوت بود اما امروز اين طرح ها منسوخ شده اند.
 
نايب رئيس اتاق بازرگاني كرمان بيان كرد: تعدادي نقش به بازار آمد كه به سفارش داخل توليد مي شد و نقش هايي كه سفارش دهندگان آمريكايي و اروپايي متقاضي آن بودند از بين رفتند.
 
اين فعال اقتصادي حوزه فرش گفت: نفت ارتباطات صادراتي را قطع كرد و بزرگان فرش استان نيز كمرنگ شدند. متاسفانه در گذشته توليدكنندگان فرش و شال را به عنوان افرادي كه در شغلي سطح پايين مشغول به كار بود مي نگريستند و اعتقادي نداشتند كه اين افراد هنرمند هستند پس از انقلاب هم فعالان عرصه فرش با نامهرباني هايي مواجه شدند.
 
عدم سرمايه گذاري متمركز
كاربخش اضافه كرد: هيچ گاه سرمايه گذاري متمركزي در اين زمينه صورت نگرفت و مديريت دولتي نيز در اين زمينه توفيقي نداشت و حمايت هاي دولتي نيز به مرور كمرنگ شد و بسياري از توليدكنندگان حذف شدند. فرش هايي هم به بازار اروپا ارسال مي شدند كه مورد توجه اروپايي ها قرار نمي گرفت و به مرور زمان كيفيت توليد نيز پايين آمد.
 
نايب رئيس اتاق بازرگاني كرمان تصريح كرد: در گذشته توليدكنندگاني داشتيم كه در زمينه نخ و ريس فعاليت داشتند و آنها هم با تقاضاي كيفي مواجه نشدند و توليدات نيز به سمت خانگي شدن رفت در حالي كه اگر توليدكنندگان متمركز مي ماندند شاهد اتفاقات خوبي بوديم.
 
وي ادامه داد: در اوايل انقلاب نگاه ها به سمتي رفت كه گفتند دلال ها و بازرگانان حوزه فرش در حال استثمار توليدكنندگان هستند در صورتي كه اين ها سرمايه هاي ارزشمندي بودند كه تجربيات بزرگي پشت شان بود و به بازار فرش كمك شاياني مي كردند.
 
توليدكنندگان واقعي فرش توان پرداخت حق بيمه ندارند
كاربخش تاكيد كرد: لازمه احياي اين صنعت ارتباط با بازارهاي قوي فرش بود قطع ارتباط ما با ملت آمريكا بيشترين ضربه را به فعالان عرصه فرش وارد كرد. هم اكنون شاهد آماري هستيم كه عنوان مي كند بيش از ۴هزارنفر در بخش فرش فعال هستند و اين ها اكثرا در بخش فرش فعاليت ندارند و اغلب افرادي هستند كه براي دريافت بيمه و يارانه اي كه براي اين بخش در نظر گرفته شده است به عنوان توليدكننده فرش خود را معرفي كرده اند و توليدكنندگان اصلي فرش هنوز قادر نيستند كه هزينه يك بيمه ارزان را بپردازند.
 
وي يادآور شد: حمايت هاي دولتي، سياست قطع ارتباط با دنيا، نداشتن توليد متمركز به فرش دست باف ضربه مهلكي زد. بافت فرش براي عتبات عاليات نيز به شكل مقطعي فراهم شد كه اين مساله هم نتوانسته به بازار فرش رونق دهد.
 
به جاي سياست تشويقي معيوب به توليدكنندگان واقعي كمك كنيم مي توانيم به فرش رونق بدهيم. شاهد سياست هايي هستيم كه در سه چهارسال اخير تشديد هم شده و علاوه بر اينكه كمكي به صنعت فرش نمي كند بلكه در تقابل پيشرفت اين حوزه است
 
ضربه مهلك سياست هاي حمايتي معيوب به صنعت فرش
كاربخش افزود: در دوره ناصرالدين شاه فرش، اقتصاد كشور را نجات داد و اگر ما تجار و بازرگانانمان را تقويت كنيم تا اين امكان را داشته باشند كه با بازارهاي جهاني ارتباط بگيرند قطعا شاهد شكوفايي فرش خواهيم بود. البته نبايد خواستار بازگرداندن ارز اين حوزه مانند حوزه هاي ديگري از جمله پتروشيمي و ...در يك بازه مشخص باشد زيرا امكان برگشت ارز در اين حوزه پايين است.
 
وي ادامه داد: به جاي سياست تشويقي معيوب به توليدكنندگان واقعي كمك كنيم مي توانيم به فرش رونق بدهيم. شاهد سياست هايي هستيم كه در سه چهار سال اخير تشديد هم شده و علاوه بر اينكه كمكي به صنعت فرش نمي كند بلكه در تقابل پيشرفت اين حوزه است.
 
وي اضافه كرد: من به عنوان نايب رييس اتاق بازرگاني استان كرمان زماني كه به تاريخچه اتاق در كرمان نگاه مي كنم، مي بينم دارايي هاي اتاق مربوط به دوره شكوفايي فرش است و ما به تجار و بازارگانان حوزه فرش مديون هستيم. بايد برنامه ريزي حساب شده اي به عنوان تشكل بخش خصوص داشته باشيم و تاريخ اقتصاد فرش را نگارش كرده و حوزه اقتصاد فرش را آسيب شناسي كنيم و از دولتمردان بخواهيم مشكلات اين حوزه را برطرف كنند.
 
آسيب مواد اوليه نامرغوب به صنعت فرش دست باف
وي اظهار كرد: توليدكنندگان ما اكنون خرد و خانگي هستند و عمدتا مواد اوليه با كيفيت پايين را مي خرند تا قيمت كالاي توليدشده شان كمتر شود. يك سري از ريس و پشم ها و نخ هايي در بازار است كه از مواد دسته دوم به دست مي آيد و فرش و پتوهاي كهنه را كه داراي اليافي ضعيف هستند را بازيافت و دوباره وارد چرخه توليد مي كنند كه آسيب بزرگي به اقتصاد صنعت فرش استان زده است.
 
اين فعال اقتصادي اضافه كرد: ما در استان و سطح كشور پشم هاي با كيفيتي داريم و اگر با بازارهاي دنيا ارتباط بگيريم مي توانيم گوسفند مرينوس را پرورش دهيم تا نياز اين صنعت را تامين كنيم. قطعا ارزش افزوده فراواني نصيب كشور مي شود.
 
كاربخش گفت: به دليل نبود ارزش افزوده و عدم دسترسي به بازارهاي جهاني ديگر كسي رغبت ندارد پا به اين عرصه بگذارد. بازارهاي خارجي به اين مي نگرند كه براي يك فرش كه هنر دست هنرمنداني است كه مدت زيادي را برايش وقت گذاشته اند بهاي واقعي آن را خواهند پرداخت زيرا ارزش كار دست را مي دانند.
 
 
صنعت فرش كرمان مي تواند رونق سابق خود را بازيابد اگر سياست گذاران ناوارد بر قدم گذاشتن در راه هايي كه به تركستان ختم مي شود اصرار نورزند. اين صنعت قديمي مي تواند در بهتر شدن اقتصاد كشور نقش ويژه اي را ايفا كند و درمان بيماري حاد اين صنعت نيازمند طبابت متخصصان است.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۷:۳۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
نكات مهم كه قبل از تحويل فرش به قاليشويي بايد بدانيد
 
 
 
به گزارش برنا، نكات مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي تاثير زيادي در سلامت برگشتن فرش دارد. با شروع فصل سرد معمولا خانم ها پيش از برپا كردن وسايل گرمايشي ترجيح مي دهند دستي به سر و روي خانه كشيد و به اصطلاح گردگيري پاييزانه اي داشته باشند. همين امر سبب مي شود كه به فكر شستن فرش ها بيفتند، البته اينكه فرش و قالي را به دست كدام قاليشويي بسپارند نيز براي آن ها از اهميت زيادي برخوردار است و نكات مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي را حتما مورد توجه قرار مي دهند تا از كيفيت شستشو و تضمين سلامت فرش مطمئن شوند.
 
 
گاهي ممكن است به دليل تبليغات زياد از يك قاليشويي تصميم بگيريد كه فرش را به آن بسپاريد بدون اينكه تحقيق خاصي در رابطه با نحوه شستشوي فرش داشته باشيد. اما پس از تحويل فرش متوجه شويد كه تمامي تبليغات بي اساس بوده و علاوه بر شستشوي بد و نامناسب، فرش آسيب ديده است. براي پيشگيري از چنين اتفاقاتي پيشنهاد مي كنيم پيش از اطمينان حتما تحقيقات لازم را انجام دهيد.
 
 
نكات مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي
 
نكات مهم كه قبل از تحويل فرش به قاليشويي بايد بدانيد؟
 
يكي از مهم ترين مواردي كه در زمان تحويل قالي و فرش به قاليشويي بايد به آن توجه كنيد هزينه نهايي شتشو است. در سال هاي اخير اتحاديه ها براي پيش گيري از نرخ هاي غير قابل انتظار سعي داشته با ارائه نرخ نامه هاي قانوني به اين قضيه خاتمه دهد، اما متاسفانه برخي مراكز همچنان به كار خود ادامه مي دهند و قيمت و نرخ شستن هر فرش را بر اساس معيار هاي خود مي سنجند.
 
علاوه بر اين توجه داشته باشيد كه در زمان تحويل حتما از اعتبار و كيفيت شستشوي قاليشويي اطمينان حاصل كنيد چرا كه در برخي موارد عدم طلاحيت كاركنان و بي مسئوليت آن ها سبب مي شود كه شستشوي فرش به درستي انجام نشود يا فرش زده يا پاره شود و در نتيجه حتي جبران خسارت نيز نمي تواند باعث شود كه فرش مانند روز اول شود.
 
نكات مهم كه قبل از تحويل فرش به قاليشويي در باره نحوه شستشو
 
مهم ترين نكته قبل از تحويل فرش به قاليشويي بايد مورد توجه قرار بگيرد، نحوه شستشوي قالي است. اين اطمينان را حاصل كنيد كه تمامي مراحل شستشو به واسطه دستگاه صورت مي‌گيرد و هيچ روش سنتي در كار نيست. در حال حاضر با توليدات جديد معمولاً فرش هاي داراي تار و پودهاي ظريف تر هستند كه شست و شوي سنتي مي‌تواند تاثير منفي در پرز و خواب فرش داشته باشد، همين امر سبب شده كه اين نكته به عنوان يكي از نكات مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي بايد حتماً مورد توجه قرار بگيرد.
 
از ديگر نكات مهم كه قبل از تحويل فرش به قاليشويي كسب اطلاعات كافي در باره دستگاه هاي شستشو است، تحقيق كنيد كه قاليشويي مربوطه تمامي دستگاه هاي مورد نياز براي شست و شوي انواع فرش را داشته باشد تا علاوه بر كيفيت شستشو، سلامت فرش را نيز تضمين كند.
 
علاوه بر اين فرش هاي قديمي و دستبافت به دليل داشتن تارپود و رج هاي متفاوت حساسيت زيادي نحوه شستشو دارند و اگر از روش ‌هاي سنتي استفاده كنند به راحتي مي توانند تاروپود و پرز فرش را خراب كنند پس حتماً دقت كنيد كه قاليشويي مورد نظر تمامي اقدامات مربوط به شستشوي فرش را به وسيله دستگاه هاي با كيفيت انجام مي دهد.
 
به اين نكته مهم در رابطه با انواع فرش دستبافت توجه داشته باشيد كه معمولاً رنگ آميزي الياف و نخ فرش به صورت طبيعي انجام مي‌ شود و قاعدتاً در زمان شستشو ممكن است كه استفاده از روش‌ هاي نامناسب باعث رنگ پس دادن الياف شود و همين امر بدون شك تاثيرات منفي در شفافيت رنگ فرش خواهد داشت. دقت كنيد كه در قاليشويي حتماً از دستگاه هاي مخصوص براي شستشوي فرش هاي دستباف و قديمي استفاده شود.
 
نكات مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي
 
جارو زدن فرش پيش از تحويل به قاليشويي
 
از ديگر نكات مهم كه قبل از تحويل فرش به قاليشويي حتماً بايد آن را انجام داد جارو زدن فرش به واسطه جاروبرقي است. توجه داشته باشيد كه برخي تصور مي‌كنند چون فرش را به قاليشويي مي‌ دهند از يك هفته تا ۱۰ روز قبل به هيچگونه نظافتي روي آن انجام نخواهند داد. منظور از نظافت همان جارو زدن است به اين ترتيب تمامي گرد و خاك در لابلاي تار و پود فرش باقي مي‌ماند و به صورت به خورد پرز فرش مي رود. توجه داشته باشيد كه با يك جارو زدن ساده مي توانيد از چسبيدن گرد و غبار به تار و پود فرش جلوگيري كند تا در زمان شستشو و مواد شوينده و آب به عمق فرش نفوذ كرده و تمام آلودگي و گرد و خاك از آن جدا شود.
 
تحويل فاكتور قبل از تحويل فرش به قاليشويي
 
از ديگر نكات مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي حتما بايد مورد توجه افراد قرار بگيرد، دريافت فاكتور و صورت حساب است. با توجه به اينكه كيفيت فرش ها با هم متفاوت است در برخي مواقع ممكن است قصد داشته باشيد فرش هاي گرانبها و نفيس يا فرش هاي قديمي و دستباف را براي شستشو به قاليشويي ها بسپاريد.
 
اين فرش ها به دليل داشتن قيمت زياد، بايد شستشوي آن ها به دقت انجام گيرد تا به هيچ گونه آسيبي به تار و پود و يا نقش فرش وارد نشود، البته توجه داشته باشيد كه در قبال اين دقت بايد شما هزينه بيشتري را پرداخت نماييد كه بر اساس نرخ نامه ها تعيين مي ‌شود پيش قبل از تحويل فرش به قاليشويي حتماً فاكتور و صورت حساب را چك كنيد تا از قيمت و هزينه هاي اضافي مطلع شويد.
 
يكي از نكاتي كه معمولاً در فاكتورهاي ذكر و قيد مي‌شود اين است كه " هر گونه خسارت احتمالي با مشتري است". هيچگاه در زمان تحويل انواع فرش ماشيني، دستباف يا گرانبها اين گزينه را قبول نكنيد چرا كه ممكن است هرگونه آسيبي به بافت فرش وارد شود و بدون شك قيمت آن با افت شديد مواجه مي‌شود. با امضا كردن اين گزينه شما تمام مسئوليت را قبول مي‌ك نيد در نهايت كيفيت و عملكرد كاركنان در زمان شستشو كاهش پيدا مي‌كند و دقت لازم را در زمان شستشو ندارد و چنانچه تمام مسئوليت را برعهده مسئول قاليشويي باشد، در صورت بروز خسارت جبران آن بر عهده قاليشويي است.
 
قاليشويي با مجوز قانوني
 
از ديگر نكات مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي كسب اطلاع از مجاز و غيرمجاز بودن مركز مي باشد، توجه داشته باشيد همانطور كه در مورد قبل توضيح داديم در فاكتور برخي قاليشويي ها اين گزينه ذكر مي‌شود كه "هرگونه خسارت احتمالي به عهده مشتري است" كه اين يكي از تخلفات قاليشويي ها از نظر اتحاديه مي باشد. معمولاً مراكز قاليشويي كه از طرف اتحاديه برقي مجوز را دارند هيچگاه در فاكتور خود اين بند را قيد نمي‌كنند. اين نكته مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي را حتماً در نظر داشته باشيد كه اگر با چنين موردي روبرو شده ايد پيش از تحويل فرش حتماً با اتحاديه تماس بگيريد و اين موضوع را با آنها با كارشناسان در ميان بگذاريد ، پس از كسب تكليف از طرف اتحاديه فاكتور را امضا كنيد.
 
همانطور كه عنوان شد برخي فرش‌ ها به دليل كيفيت بافت و تار و پود ارزشمند و همچنين نخ به كار رفته در توليد آنها از قيمت بالايي برخوردار هستند و همين امر سبب شده تا در زمان شستشو بسيار حائز اهميت باشد چرا كه يك سهل انگاري منجر به پارگي و يا زدگي فرش خواهد شد و باعث افت قيمت و ارزش آن نيز مي شود. پس قبل از تحويل فرش به قاليشويي حتماً با مسئولان صحبت كنيد و در قبال پرداخت هزينه اضافه از بيمه بودن فرش و خود اطمينان حاصل كنيد در چنين حالتي دقت در شستشو و مراقبت از فرش شما افزايش پيدا مي‌كند و مي‌توانيد با خيال راحت فرش خود را سالم تحويل بگيريد.
 
از ديگر نكات مهم قبل از تحويل فرش به قاليشويي مطالعه كامل رسيد قاليشويي است. توجه داشته باشيد كه اين رسيد تنها سند و مدرك شما براي تحويل گرفتن دوباره فرش است، پس پيش از زمان تحويل حتماً دقت كنيد كه كليه اطلاعات آن درست ثبت شده باشد.
 
فراموش نكنيد كه تهيه رسيد هاي جعلي كار بسيار ساده است و در زمان تحويل فرش به قاليشويي حتماً از اطلاعات تحويل گيرنده، مهر و امضاي قاليشويي اطمينان حاصل كنيد. علاوه بر اين حتما به اطلاعات درج شده روي ماشين تحويل فرش و رسيد قاليشويي دقت كنيد كه كاملا با هم تطابق داشته باشند. در پايان توصيه مي‌كنيم كه بعد از دريافت رسيد و كسب اطلاعات اطمينان از صحت تمامي اطلاعات حتماً شماره ماشين را پشت برگ رسيده يادداشت كنيد تا در صورت بروز مشكل مي توانيد از آن نيز استفاده نماييد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۲ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۶:۲۴ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

جلسه ستاد عالي راهبري فرش دستباف كشور برگزار شد

 

قاليشويي تهران نو

 

جلسه ستاد عالي راهبري فرش دستباف كشور برگزار شد

نوزدهمين جلسه ستاد عالي راهبري فرش دستباف، روز سه شنبه مورخ 18/08/1400 ، ساعت 9:00به صورت ويدئو كنفرانس در مركز ملي فرش ايران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي مركز ملي فرش ايران، نوزدهمين جلسه ستاد عالي راهبري فرش دستباف با موضوع بررسي مصوبات كميسيون هاي تخصصي فرش دستباف، در مركز ملي فرش ايران با حضور اعضاء كميسيون و نمايندگان ايشان با رياست فرح ناز رافع رييس مركز به صورت ويدئو كنفرانس برگزار شد.

 

در ابتداي جلسه فرح ناز رافع رئيس مركز ملي فرش دستباف ضمن تشكر از آقاي توكلي عضو اتحاديه سراسري صادر كنندگان فرش دستباف براي مديريت جلسه ، از برگزاري هفته فرش اكسپو دبي در ماه ژانويه خبرداد و مشاركت بخش خصوصي را خواستار شد.

 

رئيس مركز همچنين افزود: موافقت شفاهي شركت سهامي بين المللي نمايشگاه ها را جهت برگزاي بيست و نهمين نمايشگاه فرش دستباف در نيمه دوم بهمن ماه سال جاري اخذ شده است.

 

توكلي عضو اتحاديه سراسري صادر كنندگان فرش دستباف در خصوص تبليغات نمايشگاه فرش ماشيني در سطح شهر ( بدون اشاره به فرش ماشيني و نمايشگاه فرش دستباف در بيلبوردهاي تبليغاتي) و به اشتباه افتادن مشتريان فرش دستباف، پيشنهاد كرد مركز پيگيري هاي لازم درخصوص رفع موارد مطروحه را از طريق وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام دهد.

 

در ادامه حنيفي معاون امور توليد مركز، سيد محمد ويسيان معاون امور تحقيقات و پژوهش مركز، اميد اشرفي مشاور امور كسب و كار و بازاريابي مركز در خصوص مصوبات كميسيون ها توضيحاتي دادند.

 

همچنين مدعوين حاضر در جلسه ضمن بيان نظرات ، پيشنهادات و طرح سئوالات به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 

درپايان مقرر شد ضمن اينكه شيوه نامه كارآفرينان پيشرو، برگزاري بيست و نهمين نمايشگاه فرش دستباف در نيمه دوم بهمن ماه، تشكيل شوراي كارشناسي و داوري فرش دستباف زير اتحاديه هاي صنفي و توليدي فرش دستباف، با رعايت موارد پيشنهادي اتحاديه قم انجام و مكاتبات انجام شود. همچنين در اسرع وقت اطلاعات خبرگان و نام آوران فرش دستباف(عكس از آثار شاخص و رزومه) به مركز ارسال شود. درخصوص حذف تعهد ارزي، مكاتبه اي با امضاي اعضاي ستاد با مقام عالي وزارت انجام شود. همچنين مقرر شد جهت تعيين مكان دبيرخانه خانه هاي خلاق، اعضاي محترم ستاد ظرف يك هفته نظرات خود را اعلام كنند.

تعميرات كابينت در تهران

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۴:۳۷:۳۷ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

رها شدن اقتصاد بومي؛

قالي كرمان بر دار شد/ خانه‌نشيني قاليبافان

 

قاليشويي اتوبان باقري

كرمان – قالي كرمان كه تا چند سال قبل از نظر كيفيت، طرح و نقش سرآمد بود، اين روزها درگير و دار گراني مواد اوليه و موانع صادرات بر دار شده است.

 

خبرگزاري مهر – گروه استان‌ها: قدمت قالي كرمان و نقشه‌هايي كه بر روي تار و پود فرش‌هاي دستباف كرمان نقش مي‌بندند به دوران صفويان بر مي‌گردد.

 

قديمي ترين نقش‌هايي كه نسخه اصلي آن هنوز وجود دارد به ۵۰۰ سال قبل برمي گردد و استفاده از همين نقش و رنگ‌هاي طبيعي در كنار كيفيت پشمي كه از دام‌هاي استان تأمين مي‌شود قالي كرمان را زبان زد كرده است.

 

وضعيت قاليبافان هر روز بدتر مي‌شود

 

اين صنعت در طول سال‌ها با فرهنگ مردم نيز گره خورده و زير شاخه‌هايي مانند رنگرزي، پشم ريسي و تجارت قالي ايجاد كرده است، بافت قالي همچنين موجب سرودن شعرهايي مرتبط با قالي بافي شده است به طوري كه آموزش قالي نيز در كارگاه‌هاي شهرهاي مختلف كرمان با استفاده از همين اشعار انجام مي‌شود در واقع هر طرح قالي همراه با اشعار به قاليبافان ارائه مي‌شد.

 

تا چند سال قبل در محله‌هاي قديمي شهر كرمان و شهرهاي ديگر استان به ويژه راور صداي قاليبافان را كه همراه با شعر قالي‌ها را مي‌بافتند شنيده مي‌شد.

 

تا چند سال قبل در محله‌هاي قديمي شهر كرمان و شهرهاي ديگر استان به ويژه راور صداي قاليبافان كه همراه با شعر خواني قالي‌ها را مي‌بافتند شنيده مي‌شداما طي چند سال اخير وضعيت قاليبافان كرمان هر روز بدتر مي‌شود، افزايش قيمت نهاده‌هاي اوليه، بافت قالي در پاكستان و بنگلادش و چين با طرح قالي كرمان، افزايش توليد قالي‌هاي ماشيني با طرح‌هاي سنتي كرمان، عدم حمايت از قاليبافان، مشكلات و موانع در زمينه صادرات هر روز وضعيت اين صنعت را بدتر مي‌كند.

 

شيوع كرونا و تحريم‌ها نيز باعث شد بازار كشورهاي اروپايي و آمريكا به عنوان مهمترين مشتري فرش كرمان نيز از دست برود.

 

بازار گنجعليخان راكدتر از هميشه

 

راسته بازار خيابان گنجعليخان در مجاورت بازار تاريخي كرمان اين روزها راكدتر از هميشه است، فروشندگان كمتر شده و توليد كنندگان و بافندگان نيز موانع بيشتري پيش روي خود دارند.

 

۴۰ هزار قالي باف در كرمان فعال هستند كه تنها ۱۸ هزار نفر از آنها بيمه شده‌اند و بسياري از اين افراد نيز با توجه به افزايش قيمت نخ، پشم و رنگ توان تأمين نهاده‌ها براي بافت قالي را ندارند.

 

فرش كرمان مي‌تواند به يكي از ستون‌هاي اقتصاد مقاومتي و بومي در استان كرمان تبديل شود، فرش بافي در خون مردم كرمان است اما مسئولان استان كرمان به جاي سرمايه گذاري براي گسترش قالي بافي به عنوان يكي از مشاغل خانگي اين حوزه اقتصادي را به كلي فراموش كرده‌اند و حتي از قاليبافان حرفه‌اي هم هيچ حمايت مشخصي نمي‌كنند.

 

محمد قرباني از جمله فعالان توليد قالي است كه به خبرنگار مهر مي‌گويد: در صنعت قالي كرمان از رنگ‌هاي طبيعي گياهان دشت‌هاي كرمان و دام‌هاي رابر و بافت براي توليد پشم استفاده مي‌شود اما خشكسالي توليد اين گياهان و پشم را كاهش جدي داده است و در برخي از موارد مجبور به ورود نهاده‌ها از ساير استان‌ها هستيم، در مقابل اگر قالي هم توليد شود فروش قالي مشكل شده است.

 

وي ادامه داد: به دليل گران شدن قالي دست باف مردم عادي توان خريدشان كاهش يافته و صادرات فرش هم به شدت با مشكل مواجه شده است. مهمترين بازار مصرف قالي كرمان كشورهاي اروپايي به خصوص آلمان، فرانسه، انگليس، اتريش و آمريكا بود كه همه تحت تأثير تحريم‌ها قرار گرفته‌اند.

 

كارگاه‌هايي كه يكي پس از ديگري تعطيل مي‌شوند

 

وي گفت: سعي شده از راه‌هاي مختلف اين مشكلات را رفع كنيم اما بازگشت ارز و حفظ بازار رسمي عملاً با چالش مواجه شده است، بسياري از قاليبافان در اين شرايط خانه نشين شده‌اند و كارگاه‌ها تعطيل هستند.

 

قالي كرمان بر دار شد/ خانه نشيني قاليبافان

 

يكي از فروشندگان قالي كرماني كه در خيابان گنجعليخان فعال است، به خبرنگار مهر مي‌گويد: عملاً امكان صادرات نداريم، خريداران هم كاهش يافته‌اند چون گردشگري براي خريد وارد كرمان نمي‌شود.

 

وي گفت: اميدواريم بعد ار واكسيناسيون وضعيت ورود گردشگران بهبود يابد و بتوانيم حداقل در زمينه فروش تابلو فرش روزنه‌اي از اميد پيدا كنيم در غير اين صورت اين صنعت به زودي ورشكست مي‌شود.

 

اميدواريم بعد واكسيناسيون وضعيت ورود گردشگران بهبود يابد و بتوانيم حداقل در زمينه فروش تابلو فرش روزنه‌اي از اميد پيدا كنيم در غير اين صورت اين صنعت به زودي ورشكست مي‌شود

 

وي ادامه داد: قاليباف هيچ حمايتي نمي‌شود و بهترين كاري كه براي اين افراد مي‌شود بيمه است كه آن هم در بسياري از موارد پرداخت حق بيمه از توان روستاييان قاليباف خارج شده است، مردم در روستاها نه كشاورزي دارند و نه دامداري چون خشكسالي آبي در روستاها باقي نگذاشته و در اين شرايط توسعه صنعت قالي بافي بسيار تأثير گذار است.

 

رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان نيز در گفتگو با مهر مي‌گويد: سعي مي‌كنيم با توجه به منابع موجود از قاليبافان حمايت كنيم و بتوانيم اين صنعت را بيش از گذشته تقويت كنيم.

 

مهدي حسيني‌نژاد گفت: هر فردي كه كارت قاليبافي داشته باشد يا داراي گواهي مهارت در اين رشته باشد مشمول بيمه قاليبافان مي‌شود.

 

وي تصريح كرد: ۴۰ هزار فرش باف در استان كرمان وجود دارند كه سعي داريم از اين افراد براي افزايش مهارت، افزايش توليد و رفع موانع توليد حمايت كنيم.

 

فيزيوتراپي در فرمانيه

وضعيت صنعت فرش كرمان اين روزها مطلوب نيست و بسياري از كارگاه‌هاي قاليبافي كرمان ورشكست شده و در حال ركود شديد هستند و اگر مورد حمايت قرار نگيرند اوضاع در كوتاه مدت بدتر مي‌شود.

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۶:۲۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

پنجمين همايش ملي دستاورد‌هاي علمي پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجويان فرش ايران، به‌همت انجمن علمي فرش ايران با همكاري دانشگاه شيراز به صورت مجازي برگزار مي‌شود.

قاليشويي عباس آباد

 

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران جوان از شيراز، مجيدرضا مقني‌پور، رئيس بخش هنر دانشكده‌ي هنر و معماري دانشگاه شيراز درخصوص ضرورت برگزاري اين همايش، توضيح داد: رﺷﺘﻪ‌ي ﻓﺮش در ﻣﻘﺎﻃﻊ ﮐﺎرداﻧﯽ، ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﯽ و ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳـﯽ‌ارﺷـﺪ در طول ساليان، داﻧﺸﺠﻮ و داﻧﺶآﻣﻮﺧﺘﮕﺎﻧﯽ را ﺗﺮﺑﯿﺖ ﮐـﺮده و اينك وقت آن رسيده كه در ﻗﺎﻟـﺐ يـﮏ رويـﺪاد ﻓﺮﻫﻨﮕـﯽ، ﻫﻨـﺮي و ﻋﻠﻤـي دﺳﺘﺎوردﻫﺎي آنﻫﺎ نمايان شود.

 

او افزود: برگزاري اين همايش كمك مي‌كند ﺗﺎ ﺿﻤﻦ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﺑﻬﺘﺮينﻫﺎ در يك ﻓﻀﺎي رﻗﺎﺑﺘﯽ، داﻧﺸﺠﻮيان، داﻧﺶ‌آﻣﻮﺧﺘﮕﺎن و ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ اﻣﺮ ﺑـه ﺑﯿﺎن ﻧﻘﺎط ﻗﻮت، ﺿﻌﻒ، ﻓﺮﺻﺖ و ﺗﻬﺪيدﻫﺎي ﭘﯿﺶ‌روي رﺷﺘﻪ‌ي ﻓﺮش در كشور ﺑﭙﺮدازﻧﺪ و با ﻫﻢ، راه‌كارﻫـﺎي ﻣﻨﺎﺳـﺒﯽ ﺑـﺮاي ﺣـﻞ ﻣﺸﮑﻼت ارائه شود.

 

عضو كميته‌ي علمي پنجمين همايش ملي فرش ايران، هدف از برگزاري اين رويداد را رونق بخشيدن به فعاليت‌هاي پژوهشي در گروه‌هاي فرش دانشگاه‌ها، برقراري تعامل علمي و پژوهشي ميان دانشجويان و دانش‌آموختگان و پژوهشگران رشته‌ي فرش، آگاهي يافتن از آخرين پژوهش‌ها و يافته‌هاي علمي حوزه‌ي فرش و تداوم برگزاري ادواري همايش كه چهار دوره‌ي موفق را پشت سر گذاشته معرفي كرد.

 

او ادامه داد: اﻧﺠﻤﻦ ﻋﻠﻤﯽ ﻓـﺮش ايـﺮان ﺑـﻪ ﻫﻤـﺮاه ﺳـﺎير ﻧﻬﺎدﻫـﺎي ﺣﻤـﺎيتي «پنجمين همايش ملي دستاورد‌هاي علمي پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجويان فرش ايران» را براي رفع وقفه چندساله در برگزاري همايش‌هاي علمي در حوزه‌ي فرش، در ﺗﺎريخ ۱۶و ۱ ۷تير ۱۴۰۰ به‌صورت مجازي، باتوجه به شيوع بيماري كرونا در كشور ﺑﺮﮔﺰار ﺧﻮاﻫﺪ كرد.

 

مقني‌پور در ادامه به تشريح محور‌هاي اين همايش پرداخت و گفت: مديريت و اقتصاد فرش (برندينگ، فرش و توسعه پايدار، بازاريابي و تبليغات، كارآفريني و استارت‌آپ‌ها، تجارت الكترونيك، مديريت توليد و منابع انساني، آينده‌پژوهي)؛ جامعه‌شناسي فرش (جغرافيا در اصالت فرش، سبك زندگي، رويكرد‌هاي معاصر، جوامع توليدكننده، هويت فرهنگي، رسانه‌هاي جمعي، شبكه‌هاي اجتماعي)، تاريخ فرش (سير تحول، تكامل و تطور، پيشينه‌نگاري مناطق فرش‌بافي، مطالعات باستان‌شناسي)؛ آموزش، پژوهش و ترويج فرش (روش‌هاي نوين، رابطه آموزش و خلاقيت، ارزيابي نظام‌هاي آموزشي، آموزش مجازي، آسيب‌شناسي، علوم ميان رشته‌اي)؛ توليد فرش (روش‌هاي توليد، رويكرد‌هاي نوين در طراحي، مرمت، بافت و رنگرزي، مواد اوليه و ابزار، شيوه‌هاي توليد زيرانداز‌هاي جديد، محيط زيست) و طرح، نقش و زيبايي‌شناسي در فرش (مباني فكري و فلسفي، نمادشناسي و معنا، آراء متفكران، نقش و رنگ)؛ فرش و ساير هنر‌ها و كاركرد‌ها (هنر‌هاي كاربردي، هنر‌هاي جديد، كاركرد‌هاي جديد) و فرش و كرونا (ويروس كوييد ۱۹) محور‌هاي موضوعي پنجمين همايش ملي دستاورد‌هاي علمي پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجويان فرش ايران است.

 

او به برنامه‌هاي پنجمين همايش ملي فرش ايران در طول دو روز همايش نيز اشاره كرد و گفت: از تعداد ۱۱۷ مقاله ارسال‌شده به دبيرخانه همايش، ۴۳ مقاله در دو بخش سخنراني و پوستر پذيرفته شده‌اند كه درنهايت مقالات برتر اين همايش، در محور‌هاي گوناگون براي انتشار در نشريه‌ي علمي پژوهشي گلجام انتخاب مي‌شود.

 

فيزيوتراپي در منزل

از ديگر بخش‌هاي همايش نيز مي‌توان به معرفي پروژه پايان‌نامه برتر دانشجويي در دو بخش كارشناسي و تحصيلات تكميلي؛ معرفي فارغ التحصيلانِ كارآفرين برتر در حوزه فرش دستباف، نيز گراميداشت ياد و خاطره اساتيد درگذشته فعال در عرصه فرش دستباف اشاره داشت.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۱:۰۹ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
قالي تبريز نماد زيبايي فرش ايران
 
 
 
ايسنا/خراسان رضوي تاريخ كهن هنر و فرهنگ ايراني در تركيب با عشق و ذوق هنري مردم، فرش ايراني را در عرصه جهاني به عنوان يك هنر كامل معرفي مي‌كند و سال‌هاست كه تحسين جهانيان را برانگيخته است. فرش ايراني با تركيب هندسي و رنگ‌هايش در تاريخ هنر بشر جايگاه والايي داشته و از غني‌ترين ميراث فرهنگي كشور به حساب مي‌آيد و مي‌توان گفت هيچ ميراث فرهنگي در دنيا نمي‌تواند با فرش ايراني در عرصه‌هاي هنر به رقابت بپردازد.
 
 
عبدالله احراري، عضو انجمن علمي فرش ايران در گفت‌وگو با ايسنا به معرفي قالي آذربايجان پرداخت و اظهار كرد: منطقه آذربايجان يك منطقه وسيع شامل سه استان آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي، استان اردبيل و بخشي از استان كردستان است كه هموطنان آذري در آن زندگي مي‌كنند. اين منطقه بزرگ به دليل پتانسيل‌هاي بالقوه‌اي كه دارد همواره توانسته يكي از مراكز مهم فرش‌بافي كشور باشد.
 
وي ادامه داد: پس از اينكه سلسله صفويه در صدر حكومت مستقر شد مكتب هنري تبريز شكل گرفت و اين موضوع دليلي شد بر آنكه كارگاه‌هاي بزرگ قالي‌بافي در شهر تبريز مستقر شوند. از طرفي موقعيت شهر تبريز و وجود هنرمندان پر تلاش آن يكي از دلايل شهرت قالي اين منطقه بوده است.
 
عضو انجمن علمي فرش ايران اضافه كرد: صادرات قالي از طريق تبريز و آذربايجان از نيمه دوم قرن بيستم رواج يافته و تا پايان جنگ جهاني دوم صادرات فرش تبريز از طريق تركيه و قبل از آن عثماني به كشورهاي اروپايي ادامه داشته است.
 
احراري خاطرنشان كرد: تورج ژوله در كتاب «پژوهشي در فرش ايران» اينطور بيان مي‌كند كه صادرات قالي ايران از طريق تبريز تا آن حد براي دولت ايران پرافتخار و مهم بود كه تصاويري از صادرات اين فرش بر روي اولين كارت‌پستال‌هاي زيبا كه در اواخر دوره قاجار چاپ شده بود نقش بست و به اقصي نقاط جهان ارسال شد.
 
وي گفت: در واقع بخش عمده‌اي از تجار ايراني كه به خريد و فروش فرش در اقصي نقاط جهان مشغول هستند اصالتا تبريزي هستند، البته گفتني است كه بخش قابل توجهي از تجار فرش تهران از حوزه قالي‌بافي تبريز پا به عرصه توليد و تجارت فرش نهاده‌اند.
 
قالي تبريز نماد زيبايي فرش ايران
 
عضو انجمن علمي فرش ايران در خصوص مشهورترين توليدكنندگان قالي تبريز بيان كرد: از اولين و بزرگترين صادركنندگان فرش كه در واقع از پرچم‌داران صادرات فرش بودند مي‌توان به «حاج يوسف قاليچي»، «حاج عبدالله قاليچي»، «حاج ميرزا جعفر اسلام‌بلكي»، «صمد قره قاليچي»، «ميرزا علي‌اصغر قاليچي» ، «ميرزا علي‌اكبر قاليچي» و «اسماعيل قاليچي» كه همگي از فرزندان شادروان حاج عبدالله قاليچي بودند و حاج محمد مراقاني و ... اشاره كرد. بخش قابل توجهي از اين صادركنندگان در شهر استانبول و در سرايي به نام سراي «والده خان» دفتر تجاري داشتند و در آنجا مشغول تجارت فرش بودند.
 
احراري در خصوص تقسيم‌بندي فرش آذربايجان افزود: حوزه قاليبافي استان آذربايجان را به چند گروه مي‌توان تقسيم كرد كه بخش اول شامل قالي‌هايي مي‌شود كه در تبريز بافته شده است. اين قالي‌ها عمدتا ريزبافت بوده و امروزه تا آن حد پيش رفته‌اند كه زبانزد خاص و عام هستند و نام قالي تبريز همواره بر زبان‌ها جاري است.
 
وي ادامه داد: بخش ديگر مربوط به قالي‌هاي عشايري و روستايي اين منطقه است كه در اطراف تبريز بافته مي‌شوند كه براي اين‌ قالي‌ها نيز جايگاه خاصي دارند. امروزه قالي كه در شهرستان‌هاي «هريس»، «گراوان»، «مهروان» و بخش‌هايي از اين شهرستان‌ها بافته مي‌شود جزو اين دسته به حساب مي‌آيند. البته ناگفته نماند كه فرش‌هاي عشايري شاهسون جايگاه خاص خود را دارند.
 
تبريز پايتخت قالي ايران
 
عضو انجمن علمي فرش ايران ابراز كرد: امروزه شهر تبريز به عنوان پايتخت قالي و مهد گهواره قالي شناخته مي‌شود. اين شهر جايي است كه بزرگترين طراحان و توليدكنندگان قالي مشغول به فعاليت هستند. استان آذربايجان اكثر توليدكنندگان فرش استان‌هاي كشور را به لحاظ طراحي قالي از نظر مواد اوليه و تكنيك بافت تغذيه مي‌كند و سهم عمده‌اي در قالي‌بافي سطح كشور دارد.
 
احراري در مورد ويژگي‌هاي فني قالي تبريز تشريح كرد: تار و پود فرش تبريز از نخ و بعضا ابريشم بوده و پرز اين قالي پشمي و گاها از ابريشم مرغوب است. گره رايج در فرش تبريز گره متقارن است و فشردگي گره‌ها زياد است، به طوري‌كه فرش تبريز را كاملا متراكم نشان مي‌دهد. پرز قالي تبريز اندكي زبر بوده؛ چراكه آب مورد استفاده رنگرزي داراي املاح زيادي است.
 
استفاده از طرح گل‌ و گياه در فرش تبريز بسيار رايج است
 
وي خاطرنشان كرد: بسياري از توليدات تبريز داراي طرح‌هاي حيواني يا شكارگاهي هستند. استفاده از طرح‌هاي گل و گياه در فرش‌بافي اين منطقه بسيار رايج است. شهر تبريز مركز توليد فرش و ساير بخش‌هاي اين شهرستان همچون شهرستان «هريس» مركز توليد انواع قاليچه است.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۳۰:۳۴ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

گره كور مشكلات قاليبافان، چشم به راه دستان گشايش‌گر مسؤولان/ تعداد بافندگان قالي دستباف به كمتر از 30 هزارنفررسيده است

قاليشويي نارمك

 

گره كور حل مشكلات اقتصادي، معيشتي و رفاهي هنرمندان و صنعتگران عرصه بافندگي قالي، ديرزماني به دست فراموشي سپرده شده است و در اين راستا معضلاتي براي اين صنعت و هنر مهم و ارز آور ايجاد نموده است.

 

 

به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، قالي از قرن سوم هجري قمري در شيراز و به‌ويژه در دوران كريم‌خان زند رونق چشم گيري داشته است، اين هنر كه از لحاظ ارزش ريالي و صادرات، بعد از نفت در جايگاه ويژه‌اي قراردارد، مدت‌ها ست كه در سراشيبي ركود قرارگرفته است.

 

خبرگزاري فارس به منظور پيگيري و يافتن علت اين ركود، با تني چند از قالي‌بافان كه عمر 60 _ 70 ساله خود را در راه اعتلاي اين صنعت سپري كرده اند، به گفت‌وگو نشسته است.

 

يكي از قاليبافان گفت: مدت 60 سال با قالي‌بافي امرارمعاش كرده‌ام و در اين مدت علاوه بر كم سويي با مشكلات عضلاني، درد پا، كتف و درد زانو روبه‌رو بوده‌ام و از حداقل امكانات رفاهي به‌ويژه بيمه نيز برخوردار نيستم.

 

اين پيرمرد مسن كه خود را حميد حيدري معرفي كرد افزود: سخت است بعد از گذشت صد‌ها بلكه هزاران سال چنين هنر زيبا و بي‌بديلي كه نسل به نسل و دست‌به‌دست، به ما رسيده است، غرق در معضلات و مشكلات بي‌بازگشت شود.

 

بافنده ديگري به نام رحمان حسيني ارسال غيرقانوني پشم به كشور‌هاي حاشيه خليج‌فارس، ابهام و بي‌توجهي در سياست‌هاي دولت‌هاي پيشين، كم تعداد شدن هنرمندان متخصص و نيز تحريم‌هاي استكبار جهاني و استفاده از رنگ‌هاي شيميايي كه بعد از گذشت چند سال براثر پا خوردن مات و بي‌رنگ مي‌شود را عامل ركود و نزول صنعت قالي برشمرد.

 

وي افزود: چرا دستان هنرمندان بافنده قالي كه تا سپيده‌دم رج به رج با زدن گره به قالي جان مي‌بخشند، اين‌گونه مورد بي‌مهري متوليان و دستگاه‌هاي اجرايي قرار مي‌گيرد.

 

زهرا شهبازي دختر جواني كه خود را از ايل قشقايي معرفي كرد نيز در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه چند سال است كه مشغول بافت گليم و قالي است، بيان داشت: از كودكي مشغول بافتن قالي محلي، گليم، گبه و جاجيم هستم و هم‌اكنون كه 20 سال از عمرم مي‌گذرد هرگز از اين هنر ملي، بومي و فاخر كه از گذشته دور به ما رسيده است، دلسرد و نااميد نيستم و اميدوارم همواره اين فرهنگ را در دل‌ و جان حفظ و پاس بداريم.

 

بسياري از بافندگان زن عشاير با مشكل بينايي روبرو هستند

 

وي با اشاره به اينكه بسياري از بافندگان زن عشايري و شهري با مشكلات يا بيماري‌هاي عديده‌اي روبه هستند، افزود: از دولت جديد درخواست مي‌شود اتحاديه روستايي را حمايت كنند تا بتوانند مشكلات پيش روي بافندگان زيرپوشش را برطرف و يا كاهش دهند.

 

 

 

مديرعامل اتحاديه تعاوني‌هاي فرش دستباف روستايي استان فارس در اين مورد اظهارداشت: قطع بيمه بافندگاني كه بعد از گذشت 12 سال فعاليت به علت عدم پرداخت يك‌روزه بيمه آن‌هم به دلايل درماني و نيز معيشتي، رفاهي و ازكارافتادگي از جمله مشكلات بافندگان در استان فارس است.

 

هادي اصلاحي با اشاره به اينكه با توجه به تحريم‌ها و نياز فرش دستباف به مخلوط شدن پشم داخلي و خارجي به‌ويژه براي مرغوب شدن فرش‌هاي بافت آباده، اقليد، ابريشم قم و نائين اصفهان، افزود: براي بافت فرش‌هاي ايراني نياز به پشم‌هاي خارجي بيشتر احساس مي‌شود تا از كيفيت بالايي برخوردار شود و در اين مورد دولت بايد چنين پشم‌هايي را از كشور‌هاي دوست وارد كند.

 

وي خاطرنشان كرد: درگذشته فرش‌هاي دستباف عشاير نياز به پشم خارجي نداشته و به دليل ورود و همزيستي عشاير با شهر‌ها‌ احتياج به پشم بيش از گذشته احساس مي‌شود.

 

پشم‌ها به‌صورت غيرقانوني به ديگر كشورها قاچاق مي‌شود

 

عضو هيئت‌مديره اتحاديه مركزي فرش دستباف روستايي ايران عدم جلوگيري از قاچاق غيرقانوني پشم ايران به خارج از كشور از طريق مرز‌ها را عامل افت بافت فرش دست‌باف عنوان كرد و افزود: استفاده از نقشه‌هاي قالي و استادكار ايراني از سوي تجار خارجي و نيز بهره‌گيري از كارگران فرش بافت ارزان افغانستان، پاكستان و هند از ديگر عوامل ركود فرش و مشكلات بافندگان است.

 

اصلاحي تأكيد كرد: خروج غيرقانوني رناس از ايران كه به نام فرش‌هاي گياهي در جهان مشهور است، از ديگر عوامل نزول فرش ايران است و معضلاتي براي بافندگان به وجود آورده است.

 

وي در ادامه بيان داشت: خريد پشم مرينوس در مدت 3 و 4 سال گذشته كيلويي 12 هزار تومان بوده و هم‌اكنون اين رقم به 450 هزار تومان رسيده است.

 

فرش دستباف به‌تدريج روبه فراموشي است

 

وي اضافه كرد: كهولت سن، سختي كار بافندگان به‌ويژه حضور دختران در دانشگاه و نيز دوشغله بودن افراد باعث شده است كه اين صنعت كمتر موردتوجه نسل جوان قرارگرفته و به‌تدريج روبه فراموشي برود.

 

مديرعامل اتحاديه تعاوني‌هاي فرش دستباف روستايي استان فارس ابراز داشت: حضور كشور‌هاي تركيه، هند، نپال، چين و پاكستان در نمايشگاه‌هاي جهاني و حوزه خليج‌فارس، وجود دلال‌ها، واسطه‌گرها، توليد بي‌كيفيت و استفاده از مواد شيميايي به‌جاي گياهي از سوي تاجران كشورمان از ديگر عواملي است كه موجب انزواي اين صنعت شده است.

 

اصلاحي اظهارداشت: در استان فارس با 21 اتحاديه، در سال ۱۳۸۵ بيش از 185 هزار بافنده وجود داشت، به علت مشكلات ارائه‌شده اين تعداد هم‌اكنون به كمتر از 50 هزار نفر كاهش‌يافته است.

 

وي با اشاره به صادرات فرش دستباف در دهه هشتاد و اوايل 90 به 40 و يا 50 درصد رسيده است، خاطرنشان كرد: از اين ميزان فرش دستباف به‌ويژه گبه كه بالاترين وزن و حجم را دارد بين 30 تا 40 درصد از استان فارس صادر مي‌شود.

 

اين مسئول ادامه داد: صادرات ايران به هامبورگ و نيز حضور در نمايشگاه بين‌المللي هانوفر آلمان نيز صورت گرفته است و به علت تحريم قادر به عرضه قالي به كشور‌هاي كانادا و آمريكا نيستيم.

 

فيزيوتراپي ريه در منزل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۵۵:۰۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی