همه چيز دان
اينجا درباره همه چيز صحبت ميشه
825 شركت فرش در منطقه كاشان وجود دارد/ راه‌اندازي نمايشگاه مجازي صنايع فرش در استان اصفهان
 
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: در كل كشور 1025 شركت فرش ماشيني داريم كه 825 شركت در منطقه كاشان وجود دارد.
 
ايرج موفق امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در كاشان بابيان اينكه در كل كشور يك هزار و بيست و پنج شركت فرش ماشيني داريم كه ۸۲۵ شركت در منطقه كاشان وجود دارد، اظهار كرد: نشان مي‌دهد منطقه كاشان براي توليد فرش‌هاي ماشيني با تراكم بالا با شرايط بسيار ايده آل توانمندي بالايي دارد و حجم صادرات به خارج از كشور از اين منطقه تعيين‌كننده دارد
 
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با اشاره به اينكه، سعي كرديم توجه ويژه‌اي به شهرستان‌هاي كل استان داشته باشيم، افزود: مواردي را از سازمان به شهرستان كاشان تفويض اختيار كرديم تا صنعتگران حداقل رفت‌وآمد را داشته باشند و مجوزهاي لازم براي توسعه و توليد و كارآفريني را در خود منطقه كاشان پيگيري كنند.
 
وي بابيان اينكه نگاه ويژه‌اي به شهرستان‌هايي داريم كه جاي كار و توليد دارند، گفت: اگر بخواهيم از ركود فرش ماشيني خارج شويم بايد در بحث بازاريابي كاركنيم با توجه به اينكه ميز ملي توسعه صادرات فرش ماشيني را در استان اصفهان داريم باكار كردن از طريق شركت‌هاي صادراتي تخصصي تا مي‌توانيم بازار مناسب‌تري براي فرش ماشيني پيدا كنيم
 
موفق گفت: وقتي بازار فرش رونق داشته باشد توليد رونق خودش را مي‌گيرد، براي اولين بار در كشور بحث نمايشگاه‌هاي مجازي را مطرح كرده‌ايم و مصوب شد در اين شرايط كرونايي از طريق فضاي اطلاع‌رساني را براي صنايع فرش و ساير صنايع توليدي استان انجام بدهيم.
مقالات ديگر: قاليشويي لواسان

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۳:۲۲ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

فرش دستباف كردستان مورد حمايت قرار گرفت

رئيس مركز ملي فرش كشور گفت: با اعطاي تسهيلات ارزان قيمت و مانع زدايي در صادرات فرش دستباف كردستان حمايت از اين صنعت در دستور كار قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، فرحناز رافع رئيس مركز ملي فرش كشور در جلسه ستاد فرش كردستان كه در بيجار تشكيل شد اظهار داشت: راه‌اندازي پايانه‌هاي صادراتي فرش دستباف و ساماندهي صادرات فرش دستباف به كشور‌هاي هدف به ويژه كشور‌هاي عضو اتحاديه اوراسيا، در اولويت است و تسهيلات ويژه‌اي از محل اشتغال پايدار روستايي براي اين منظور تامين شده است.

 

او افزود: از محل اعتبارات توسعه روستايي مي‌توان تسهيلات مورد نياز توليد كنندگان و تا سه نوبت اعتبار ۱۸ ميليارد ريالي به متقاضيان ارايه شود.

 

رييس مركز ملي فرش ايران تصريح كرد: ارزش واقعي فرش دستباف در جامعه شناخته نشده به همين خاطر قيمت واقعي براي فرش دستباف در جامعه وجود ندارد.

 

رافع با اشاره به اينكه حمايت‌هاي لازم از فرش دستباف ايراني به عمل نمي‌آيد يادآور شد: يكي از مهم‌ترين اقداماتي كه در حال انجام است، بحث ايجاد دهكده فرش در راستاي گسترش فعاليت‌ها در حوزه فرش است، افتتاح پايانه صادراتي فرش دستباف ايران زمينه را براي پررنگ شدن هويت فرش دستباف ايران كمك خواهد كرد.

 

رييس مركز ملي فرش كشور گفت: يكي از پروژه‌هاي كليدي، توسعه بازار و برندينگ، ترويج هويت و ارتقاي جايگاه فرش دستباف ايراني در بازار‌هاي جهاني است كه به موازات آن، خانه‌هاي فرش در پنج كشور هدف صادراتي راه‌اندازي و عملياتي خواهند شد تا بتوانند پشتيبان صادركنندگان فرش در بازار‌هاي صادراتي باشند.

 

او اظهار داشت: راه‌اندازي پايانه‌هاي صادراتي فرش دستباف در دستور كار قرار دارد و پروژه‌هاي متعددي در حوزه توسعه بازار تعريف شده كه در سايه آن، گسترش استفاده از فناوري‌هاي نوين در توليد فرش دستباف اعم از مراحل طراحي، رنگرزي و توليد، در دستور كار قرار گرفته است.

 

رافع با اشاره به وضعيت بازار صادرات فرش دستباف، افزود: در حال حاضر ساماندهي صادرات فرش دستباف به كشور‌هاي هدف به ويژه كشور‌هاي عضو اتحاديه اوراسيا، در اولويت است.

 

رييس مركز ملي فرش كشور ادامه داد: بايد بر اساس سليقه بازار جهاني شامل طرح و رنگ به اين كشور‌ها فرش صادر شود، هر چند حفظ برند و هويت ايراني فرش دستباف از اهميت زيادي برخوردار است، اما به دليل اينكه در حال حاضر سليقه مردم دنيا نسبت به گذشته تغيير كرده است، بايد براي ماندگاري و حيات فرش ايراني و صادرات آن، فرش‌هايي با سليقه آن‌ها و با حفظ اصالت ايراني توليد شوند.

 

او با اشاره به اينكه يكي از مهمترين چالش‌هاي مركز ملي فرش ايران در حال حاضر رونق هر چه بيشتر بازار جهاني است، يادآور شد: در صورتي كه صنعت فرش كار آمد باشد باعث رونق بازار و تجارت جهاني ايران خواهد شد.

 

رييس مركز ملي فرش كشور تاكيد كرد: براي رونق و صادرات فرش ايراني ما نمي‌توانيم نقشه‌ها و طرح‌هاي قديمي را همچون گذشته وارد بازار جهاني كنيم، بلكه بايد به سمت تحول البته با حفظ فرهنگ و هويت ايراني پيش رويم.

 

رافع گفت: يكي از مواردي كه باعث بهبود صنعت فرش مي‌شود متعادل سازي صنايع مرتبط و پشتيبان توليد فرش و همچنين شرايط عرضه و تقاضا است.

بيشتر بخوانيد: لمينت سراميكي دندان

او اظهار داشت: حمايت دولت از سرمايه گذاران، عرضه كنندگان تخصصي بسيار اهميت دارد و علاوه بر اين ايجاد مركز جامع تخصصي فرش و زمينه سازي براي جذب سرمايه گذاران خارجي نيز به تقويت صنعت توليد فرش ايراني كمك خواهد كرد.

 

فرماندار شهرستان بيجار نيز در اين جلسه گفت: صنعت فرش كردستان تاريخچه بسيار طولاني دارد و بيجار به عنوان قطب فرش دستي كشور يكي از پيشتازان اين صنعت است.

 

علي اكبر ورمقاني تصريح كرد: از سال ۱۳۹۱ احداث موزه فرش در بيجار مورد بحث بود و طبق صحبت‌هاي اوليه تيمچه حاج شهباز به عنوان مكاني براي نگهداري فرش‌هاي نفيس بيجار انتخاب شده بود.

 

او افزود: بعد از ثبت فرش‌هاي نفيس حسينيه بيجار در آثار ملي كشور مشخص شد كه تيمچه حاج شهباز مكاني مناسب براي نگهداري اين فرش‌ها نيست، زيرا اين فرش‌ها به علت داشتن طول و عرض زياد در خود محوطه تيمچه قابل چينش نبود.

 

فرماندار شهرستان بيجار ادامه داد: بر همين اساس قرار بود موزه فرش در بيجار در زميني در ميدان محمودآباد ابتداي كمربندي به متراژ ۱۲ هزار متر مربع احداث شود كه در سال ۹۶ بعد از تملك زمين كار احداث اين موزه آغاز شد.

 

ورمقاني با اشاره به تخصيص ۱۰ ميليارد ريالي سال ۱۳۹۷ جهت راه اندازي موزه فرش بيجار، يادآور شد: اين اعتبارات جوابگوي ساخت ساز اين پروژه بزرگ نيست.

 

فرماندار شهرستان بيجار علت اصلي اولويت احداث موزه فرش را وجود فرش‌هاي نقيس و تاريخي در بيجار اعلام كرد و گفت: علاوه بر آن صنعت و هنر فرش اين شهرستان داراي ويژگي‌هاي منحصر به فردي در طرح و نقشه است كه مي‌توان با ساخت موزه گامي در حفظ اصالت آن برداشت.

 

ورمقاني اظهار كرد: نمونه‌اي از اين قالي‌هاي نفيس و ظريف با قدمتي ۱۳۰ ساله مربوط به دوران قاجار است كه در حسينيه بيجار نگهداري مي‌شود و توسط استادكاران بافنده زن در روستاي حلوايي و به دستور عليرضاخان امير تومان حاكم وقت بيجار بافته شده است.

 

معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان نيز در اين جلسه اظهار داشت: ۹۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان سالانه حدود ۱۸۰ هزار مترمربع فرش دستباف در استان توليد مي‌كنند.

 

بختيار خليقي با اشاره به وجود ۲ برند معتبر كشوري و جهاني فرش دستباف در كردستان، افزود: برند‌هاي فرش تك پود سنندج و بيجار ثبت ملي شدند و ثبت جهاني برند فرش بيجار هم در حال انجام است.

 

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان ادامه داد: ايجاد خوشه هنر صنعتي فرش دستباف براي همگرايي تمام شبكه‌هاي مرتبط با اين هنر اقدامي تاثيرگذار در راستاي اعتلاي فرش دستباف در استان امري لازم و ضروري است.

 

او يادآور شد: تهيه مواد اوليه، توليد، فروش و بازاريابي كشور‌هاي هدف بايد از اهداف و اولويت‌هاي خوشه صنعتي فرش باشد.

 

او تصريح كرد: بافندگان فرش دستباف براي اينكه بتوانند توليد خود را در بازار‌هاي خارجي و داخلي عرضه كنند بايد سلايق اين بازار‌ها را در نظر بگيرند.

 

يكي از توليدكنندگان فرش دستباف سنتي بيجار نيز در اين جلسه از بي‌مهري‌ها و كارشناسي بي‌علم و آگاهي برخي در مورد اين فرش گلايه كرد و گفت: قيمت‌گذاري ناعادلانه و از روي عدم آگاهي موجب شده ميل و علاقه به فرش‌بافي در بافندگان كم شود.

بيشتر بخوانيد: قاليشويي تهرانپارس

الله مرادي اظهار كرد: اگر فرش به قيمت واقعي به فروش برود، هم دلگرمي براي بافنده دارد و هم مي‌تواند در مخارج زندگي همياري مطمئن براي خانواده به همراه داشته باشد,، چون فرش‌باف يك هنرمند است كه بايد براي نمايش هنر و ذوق خود از بهترين مواد اوليه و ابزار ساخت بهره‌مند باشد.

 

او افزود: فرشي كه توليد مي‌شود بايد از بازار فروش و مشتري مناسبي هم برخوردار باشد، البته هنر فرش‌بافي داراي مشكلات و موانع زيادي است كه صبر و تحمل مي‌خواهد و در ادامه عرضه به بازار و كشف قيمت مناسب، نيازمند تجربه است.

 

يكي ديگر از بافندگان فرش دستي در بيجار بيان كرد: ظلم زيادي به فرش و طراحي نقش و نگار‌هاي زيباي آن در بيجار شده كه در تلاش هستيم با همت فرش‌بافان اصيل گروسي، فرش گذشته را به چالش بكشيم و فرش واقعي كه حاصل هنر و ذوق هنرمندان اين ديار است را به نمايش بگذاريم.

 

جبارنيا ادامه داد: طي سال‌ها فرش در ساير شهر‌هاي استان كردستان هم توليد و با نام فرش بيجار به بازار عرضه شده كه ضمن تخريب اصالت فرش بيجار، موجب ركود فروش اين فرش هم شده است.

 

او با بيان اينكه آرزو دارد روزي فرا رسد كه در بيجار و موزه فرش، فرش آهنين گروس با تاروپود و رنگ طبيعي نمايش داده شود، يادآور شد: با نمايش فرش دستباف بيجار در فضاي مجازي، هم‌اكنون از كشور‌هاي خارجي همچون هلند و آمريكا سفارش كار داريم.

 

يكي ديگر از توليدكنندگان فرش دستي در بيجار گفت: يكي ديگر از مشكلات صنعت فرش بافي بيجار ورود تابلوفرش‎هاي وارداتي است كه روي تكه پارچه و يا موكت به صورت ماشيني چاپ شده و با قيمت كم عرضه مي‎شود.

 

سردارزاده اظهار كرد: نبود سرمايه اوليه، مواد خام، بازار فروش و آموزش در حد گسترده از مشكلاتي است كه فرش بيجار را با مشكل رو به رو كرده است.

 

او افزود: نبود بازار فرش يكي ديگر از مشكلات اين صنعت در بيجار است و مجبور هستيم فرش‌هاي خود را با توجه به مشكلاتي كه براي بافت آن متحمل شده ايم به قيمت ارزان به فروش برسانيم.

 

شهرستان ۸۹ هزار نفري بيجار در ۱۴۲ كيلومتري شرق شهر سنندج مركز استان كردستان قرار دارد.

مقالات ديگر: قاليشويي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۷:۲۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

پوشش ضعيف بيمه‌اي مشكل اصلي صنعت فرش در كردستان است/كمتر از 10 درصد فرشبافان كردستاني بيمه هستند

رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان گفت: براساس آمار بيش از 90 هزار بافنده فرش در استان وجود دارد كه تنها 8 هزار نفر آنها زيرپوشش بيمه تامين اجتماعي هستند كه كمتر از 10 درصد است.

به گزارش خبرگزاري فارس از سنندج، محمد دره‌وزمي پيش از ظهر امروز در جلسه كميته فرش استان كردستان كه در سالن پيامبر اعظم استانداري برگزار شد اظهار كرد: مشكلات استان كردستان در حوزه فرش متمايز از كشور نيست مهمترين دغدغه و چالش در اين حوزه موضوع بيمه تامين اجتماعي فعالين اين حوزه است.

 

وي خاطرنشان كرد: براساس آمار بيش از 90 هزار بافنده فرش در استان وجود دارد كه تنها 8 هزار نفر آنها زيرپوشش بيمه تامين اجتماعي هستند كه كمتر از 10 درصد است.

 

به گفته اين مقام مسئول، بيمه فرشبافان يكي از مهم‌ترين فاكتورهاي توسعه فرشبافي است، چرا كه موجب اميدآفريني در ميان آنان مي شود و بدون دغدغه تنها به دنبال هنرآفريني باشند.

 

وي اضافه كرد: تسهيلات بانكي از ديگر مشكلات در اين حوزه است، آنچنان كه صنعت فرش به عنوان يك ظرفيت در استان مطرح است در خور اين ظرفيت تسهيلات بانكي با درصد پايين به فعالين اين بخش پرداخت نمي‌شود.

 

وي افزود: البته طي سال‌هاي اخير يك تسهيلات در قالب اشتغال روستايي به فعالين اين بخش هم پرداخت شد كه البته سهم زيادي را به خود اختصاص نداد و انتظار مي‌رود بيش از پيش به فعالين اين حوزه بها داده شود.

شايد بخواهيد بخوانيد: اجاره ميز و صندلي شمال تهران 

وي با تاكيد براينكه حمايت دولت و پرداخت تسهيلات ارزان قيمت به فعالين اين بخش مي‌تواند در توسعه صنعت فرش تاثير بسياري داشته باشد، اذعان كرد: بايد با پرداخت تسهيلات كم‌ بهره از كساني كه به اين حوزه فعاليت و يا سرمايه‌گذاري مي كنند زمينه تحول بخش صنعت فرش دستباف كردستان را كه ظرفيت قابل ارزشي است فراهم كرد.

 

وي افزود: فرش كردستان امروز با برندسازي كه صورت گرفته در سطح جهاني شناخته شده است و اين مسئله مي‌تواند در توسعه صنعت فرش استان بسيار تاثيرگذار باشد.

مقالات ديگر: قاليشويي مجيديه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۹:۳۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

فعاليت ۵۵ هزار بافنده فرش در استان اردبيل / توليد ۸۰ هزار مترمربع فرش در سال جهش توليد

رئيس سازمان صنعت, مهدن و تجارت استان اردبيل از فعاليت ۵۵ هزار بافنده فرش در استان خبر داد و گفت: با تلاش قاليبافان در سال گذشته ۸۰ هزار مترمربع فرش در استان توليد شد.

 

رامين صادقي در گفت و گو با خبرنگار ايلنا از فعاليت ۵۵ هزار بافنده فرش در استان خبر داد و گفت: تعداد ۸ هزار و ۷۹۹ فقره كارت قاليبافي در جهت ساماندهي بافندگان فرش در استان صادر شده است.

 

وي در خصوص ميزان توليد فرش در استان نيز بيان كرد: با برنامه ريزي هاي انجام شده و طبق آمار بررسي شده به ميزان ۸۰ هزار متر مربع فرش در سال جهش توليد در استان توليد شده است.

قاليشويي نيروهوايي

رئيس سازمان صمت استان گفت: از اقدامات ويژه اي كه در جهت حمايت از بافندگان فرش در سال گذشته انجام شده مي توان به انجام ۳۶ هزار بيمه اجتماعي قاليبافي, روستايي, عشايري و كشاورزي اشاره كرد كه استان اردبيل در بين استان هاي كشور توانسته رتبه نخست را در اين زمينه به خود اختصاص دهد.

 

صادقي ادامه داد: در بخش هنر صنعت فرش دستباف و مشاغل خانگي نيز تعداد ۸ هزار و ۸۰۱ مجوز فعاليت جديد صادر شده و به دنبال آن زمينه اشتغال براي متقاضيان اين بخش در استان فراهم شده است.

مقالات ديگر: فيزيوتراپي غرب تهران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۵۵:۱۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

فرش قرمز "ونيز" براي جشنواره اي كاملا حضوري

جشنواره بين المللي فيلم ونيز در تدارك براي برگزاري دوره آتي اين رويداد سينمايي به صورت كاملا حضوري و با شرايط دوران پيش از كروناست.

به گزارش ايسنا به نقل از ورايتي، در حالي كه جشنواره هاي فيلم تورنتو (۹ تا ۱۸ سپتامبر، ۱۸ تا ۲۷ شهريور) و همچنين جشنواره فيلم ساندنس در سال ۲۰۲۲ اعلام كرده اند همچنان به صورت تركيبي از رويدادهاي حضوري و مجازي برگزار خواهند شد، اما مسئولان جشنواره ونيز در حال برنامه ريزي براي برگزاري اين رويداد سينمايي از تاريخ ۱ تا ۱۱ سپتامبر (۱۰ تا ۲۰ شهريور) به صورت كالا حضوري و با شركت صدها خبرنگار از سراسر جهان هستند. 

 

بينال ونيز كه برگزاركننده جشنواره سالانه فيلم ونيز است، قصد دارد دو سالانه معماري ونيز را نيز به همين شكل و از تاريخ ۲۲ مي و با عنوان «چگونه با هم زندگي خواهيم كرد؟» برگزار كند كه با حضور نمايندگان و پروژه هاي معماري از ۴۶ كشور جهان و بيش از ۴۰۰ خبرنگار بين المللي برپا خواهد شد. 

 

«ماريو دراگي» نخست وزير ايتاليا در تلاش براي احياي صنعت گردشگري اين كشور است و از اواسط ماه مي شرايط را براي بازگشت گردشگران واكسينه شده، بهبود يافته از ويروس كرونا و يا با تست منفي فراهم مي كند. با توجه به برگزاري حضوري دوسالانه معماري ونيز، پيش بيني مي شود ۷۰ درصد از هتل هاي ونيز تا اواخر ماه مي بازگشايي شوند.

 

«كلوديو اسكارپا» رئيس انجمن هتلداران ونيز اعلام كرده تا ماه سپتامبر كه زمان برگزاري جشنواره فيلم ونيز است، اين شهر براي گردشگران واكسينه شده از بيشتر كشورهاي جهان ايمن و قابل دسترس خواهد بود. 

 

از جمله مهم ترين فيلم هايي كه صحبت هايي مبني بر نمايش آن در ونيز مطرح شده مي توان به «تل ماسه» جديدترين ساخته «دنيس ويلنوو» اشاره كرد كه آخرين بار در سال ۲۰۱۶ با فيلم علمي-تخيلي «ورود» به ونيز آمده بود. 

 

درام «دست خدا» ساخته «پائولو سورنتينو» كارگردان ايتاليايي برنده اسكار، «جنون» ساخته «گابريله مانتي» ديگر فيلمساز ايتاليايي،  «در يك صبح نيمه ابري» از كارگردان فرانسوي «برونو دومو» و «آرزوهاي بر برباد رفته» از «زاويه دولان» نيز به احتمال فراوان در ونيز ۲۰۲۱ رونمايي خواهند شد. 

دندانپزشكي ديجيتال

جشنواره فيلم ونيز تنها جشنواره بزرگ سينماي جهان بود كه به صورت حضوري برگزار شد، گرچه با ستاره ها، ميهمانان و خبرنگاران بين المللي كمتري نسبت به سال هاي گذشته. فيلم «سرزمين آواره ها» از «كلوئي ژائو» در ونيز ۲۰۲۰ رونمايي شد و در نهايت موفق ترين فيلم سال در فصل جوايز سينمايي نام گرفت. 

 

هفتاد و هشتادمين جشنواره بين المللي ونيز به عنوان قديمي ترين جشنواره سينمايي جهان امسال از تاريخ ۱ تا۱۱ سپتامبر (۱۰ تا ۲۰ شهريور) برگزار مي شود و «بونگ جون هو» كارگردان موفق اهل كشور كره جنوبي رياست هيات داوران بخش رقابتي را بر عهده خواهد داشت. 

مقالات ديگر: قاليشويي شرق تهران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۵۲:۴۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

يك فعال حوزه فرش:

فرش، زيبايي‌اش را به نقشه مديون است

ايسنا/زنجان يك فعال حوزه فرش گفت: يكي از موارد بنيادي و اساسي توليد فرش، مرحله نقشه‌كشي و طراحي آن است كه زيبايي فرش مديون طراحي‌اش است.

 

بيشتر بخوانيد« بهترين كلينيك لمينت دندان در تهران

ناصر حسين‌خاني در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به طراحي نقشه فرش، اظهار كرد: طراحي و نقاشي فرش يكي از بخش‌هاي مهم توليد فرش است. پويايي طراحي مي‌تواند زمينه بازارگرمي فرش دستباف را ايجاد كند و اين پويايي در گرو حضور بيشتر جوانان در اين عرصه است.

 

وي افزود: رونق بازار فرش باعث رغبت جوانان براي حضور در اين عرصه است و اميدواريم با رونق اين هنر - صنعت، شاهد افزايش تقاضاي نقوش جديد و استاندارد از جانب بافندگان باشيم و با رغبت بافندگان، متقاضيان خانگي و تجاري نيز با طرح، نقشه و حتي رنگ‌بندي‌هاي جديدي مواجه مي‌شوند و بازار تنوع بيشتري را در خود جاي مي‌دهد.

 

اين فعال حوزه فرش ادامه داد: از گذشته تاكنون فرش ايراني به‌ دلايلي مانند زيبايي، ظرافت، طرح، بافت و رنگ در عرصه جهاني داراي اعتبار است. دليل اساسي حفظ اين موقعيت و ارتقاي آن در طول اين سال‌ها توجه و دقت عوامل توليد آن است اما در اين بين يكي از موارد بنيادي و اساسي توليد فرش مرحله نقشه‌كشي و طراحي آن است كه زيبايي فرش مديون طراحي‌اش است.

 

پيشران حوزه فرش طرح ملي توسعه مشاغل خانگي در زنجان، با اشاره به ايراداتي كه در برخي نقشه‌هاي در حال بافت به وجود آمده است، تصريح كرد: در استان زنجان نقشه‌هاي قلتوق، بيدگينه و ده‌جلال ثبت جهاني شده است. در حال حاضر برخي نقشه‌ها را مي‌توان اصلاح هندسي كرد، به‌ طوري كه در برخي فرش‌ها شاهد آن هستيم كه گل گوشه وجود ندارد و يا بافته‌ها قرينه نيست كه سبب مي‌شود كيفيت بافت و حتي نقشه كاهش يابد.

 

حسين‌خاني يادآور شد: بايد جوانان وارد حوزه طراحي فرش شوند؛ چراكه آنان با توجه به نگرشي كه دارند، مي‌توانند نقشه‌هاي جديدتري را طراحي كنند، نقشه‌هايي كه در آينده نيز مورد توجه و ذائقه بازار باشد، زيرا آينده متعلق به جوانان است.

 

مقالات ديگر: قاليشويي لويزان

اجاره ميز و صندلي شرق تهران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۴۶:۴۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

چشم‌انداز باغ دلگشاي ايراني در فرش ايران

قالي ايراني همان باغ ايراني كه حوض‌ها، جوي‌ها، درختان و گل‌ها و ديوارهايي است كه باغ را محصور كرده‌اند و به فراخور دوران و ذوق هنرمندان دچار تغيير شده‌اند.به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، باغ ايراني همان فردوس يا بهشت است و قالي از باغ‌هاي ايراني الهام گرفته شده است، گفته مي‌شود پرديس‌ها، باغ‌هاي بزرگ ايران كهن، در دوران خود از هفت ديواره تشكيل مي‌شدند و در اين فضاي محصور، درختان، نهر‌ها و بوستان آن از نفوذ دشمنان و اهريمنان پاسداري مي‌شدند.

بيشتر بخوانيد:‌قاليشويي تهران نو
هفت ديواره باغ در قالي همان حاشيه‌ها هستند، از هفت ديوار پرديس، يك ديوار پهن‌‍‌تر بوده كه اين ديوار در قالي همان حاشيه پهن‌تر است كه بيشتر از حاشيه‌هاي ديگر خودنمايي مي‌كند و با انواع نقش‌هاي گياهي و جانوري آراسته مي‌شود، جوي آبي كه در چهارگوشه باغ جريان دارد در قالي به شكل داخلي‌ترين نوار قالي درآمده كه همان آبراهه‌اي است كه از حوض مركزي و نهر‌هاي اصلي در باغ جريان گرفته است.
نقش فرش "باغي" كه در دوران صفويه به نام‌هاي "گلستان" يا "گلزار" شهره بود بيشترين نزديكي به نقشه‌ي باغ‌هاي ايراني را دارد.آنچنان كه علي حصوري پژوهشگر فرش در كتابش "فرش سيستان " گفته است، نقشه گلستان كه تصويري از فردوس‌ها و باغ‌هاي ايران است دست كم متعلق به هزاره دوم پيش از ميلاد هستند و از اين دست قالي‌هاي نقش باغي قديمي، تنها بيست عدد در موزه‌هاي جهان موجود است و، اما نقش فرشي ديگر كه باز كرد بسيار زيبايي از باغ‌هاي ايراني ست، قالي‌هاي "قابقابي"يا "خشتي" است.
نقش اين قالي‌ها همان نقش باغ‌هاي ايرانيِ مملو از باغچه‌هايي است كه پشت سر هم در رديف‌ها و ستون‌ها قرار گرفته اند.
در اين نقش هر قاب سرو يا بته سركج (بته جقّه) يا گل سرخ و يا كاج و درخت مجنوني را به نمايش مي‌گذارد كه هر كدام در حصار باغچه‌ها طنازي مي‌كنند.
بسياري از نقش فرش‌هاي ايران در گروه نقشه‌هاي گلستان جاي مي‌گيرند و از اين جمله نقشه "لچك و ترنج" است كه خود زاييده نقش گلستان يا همان باغي است. حوض‌هاي باغ‌هاي باستاني در نقشه قالي گلستان به مرور و نه به يك‌باره برجسته‌تر شده اند و به باغچه‌هايي آراسته تبديل شده‌اند كه همان ترنج‌ها هستند.
نقشه‌ي سه ترنج از معروف‌ترين و رايج‌ترين اين فرش هاست كه با نقش‌هاي ساده و سمبليك، چون ماهي‌ها و گاه با نقوش گياهي و اسليمي و جانوري آراسته شده اند و، اما به مرور يكي از سه ترنج يا سه حوض از ۲ ديگري بزرگ‌تر شده و در برخي موارد "سلسله" را تشكيل داده كه يك حوض سراسري بزرگ است و در ادامه‌  شكل گيري و تكوين نقشه "لچك و ترنج "۲ حوض ديگر كم‌كم به طرف حاشيه رفته و به نصف ترنج تبديل شده اند و باز نصف ترنج‌ها به ۲ قسمت تبديل و به ۲ گوشه فرش رفته و بدين ترتيب به صورت چهار لچكي در چهار گوشه فرش پديدار شده اند.
به واقع لچك يك چهارم ترنج مياني است و همه با نقوش دل‌انگيز اسليمي‌ها و گل و برگ‌ها آراسته شده‌اند.

ادامه مطلب...

مقالات ديگر: جراحي دندان نهفته


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۳۶:۴۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

تبريز، پايتخت جهاني فرش دستبافت

به نقل از مردم سالاري مديركل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي آذربايجان‌ شرقي از مشاركت دستگاه‌هاي اجرايي استان در فعال‌سازي دبيرخانه تبريز، پايتخت جهاني فرش دستبافت خبر داد.

تبريز، پايتخت جهاني فرش دستبافت

مديركل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي آذربايجان‌ شرقي از مشاركت دستگاه‌هاي اجرايي استان در فعال‌سازي دبيرخانه تبريز، پايتخت جهاني فرش دستبافت خبر داد.

روز يكشنبه پنجم ارديبهشت‌ماه، جلسه مشترك مابين اداره‌كل ميراث‌فرهنگي، سازمان مديريت و برنامه‌ريزي، سازمان صمت، شهرك‌هاي صنعتي و شهرداري تبريز به رياست علي جهانگيري_ معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجان‌شرقي و دبير تبريز شهرجهاني فرش دستبافت از سوي وزير ميراث‌فرهنگي، با هدف فعال سازي اين دبيرخانه برگزار شد.

قاليشويي حسين آباد

احمد حمزه زاده، مدير كل ميراث فرهنگي در اين جلسه با بيان اين‌كه نام تبريز سال ۱۳۹۴ به عنوان پايتخت جهاني فرش دستبافت در يونسكو به ثبت رسيده است، ادامه داد: با توجه به سبقه غني آذربايجان به مركزيت تبريز در توليد فرش‌هاي نفيس دستبافت توسط هنرمندان خوشنام و ماهر، سال ۹۴ اين شهر به عنوان پايتخت جهاني فرش دستبافت در يونسكو به ثبت رسيد و خانه كلكته‌چي (صلح‌جو) به عنوان دبيرخانه آن انتخاب شد.

وي با بيان اين‌كه در اين جلسه مشترك، فعال‌سازي مجدد اين دبيرخانه با مشاركت همه‌جانبه دستگاه‌هاي ذيربط به طور جدي در دستور كار قرار گرفت، گفت: در اين جلسه با توجه به ارائه برنامه‌هاي مشترك تدوين شده پس از بررسي‌هاي تخصصي تشكيل گروه‌كاري اقتصاد فرش تبريز ذيل كارگروه اقتصادي آذربايجان‌ شرقي، تشكيل شوراي راهبري و تعيين مسئول دبيرخانه در دستور كار قرار گرفت.

حمزه‌زاده اظهار كرد: به دنبال تشكيل اين جلسه مشترك به رياست معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجان شرقي، توسعه فعاليت‌هاي دبيرخانه، رسيدگي مستمر به امور هنرمندان فعال در حوزه توليد فرش دستبافت، برنامه‌ريزي در راستاي جذب اعتبار لازم براي پيشبرد اهداف توسعه‌اي، معرفي جامع ملي و بين‌المللي ظرفيت‌هاي تبريز به عنوان پايتخت جهاني فرش دستباف در دستور كار دستگاه‌هاي اجرايي دخيل در اين موضوع قرار گرفت.

مقالات ديگر: قاليشويي شرق تهران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۱۴:۰۰ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

 

معافيت فرش دستباف از بازگرداندن ارز حاصل از صادرات

 

مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف با اشاره به كاهش حجم صادرات فرش دستباف در سال گذشته و دشواري هاي بازگرداندن ارز حاصل از صادرات آن ابراز اميدواري كرد: فرش دستباف از مصوبه تعهد ارزي معاف شود تا بافندگان و صادركنندگان از اين صنعت خارج نشوند.

 

عبداله بهرامي در گفت وگو با ايسنا با اشاره به نامگذاري شعار امسال از سوي مقام معظم رهبري، گفت: شعار امسال مصداق بارز حمايت و پشتيباني از بخش توليد است و مقام معظم رهبري به شايستگي بر لزوم مانع زدايي از بخشهاي توليدي تاكيد فرمودند چرا كه موانع بسياري به بخش توليد به خصوص توليد فرش ضربه زده و باعث خروج بافندگان و صادركنندگان فرش دستباف از اين صنعت و هنر ملي شده است كه انتظار مي رود با شناسايي و رفع اين موانع رونق بخش توليد را شاهد باشيم.

 

وي با اشاره به موانع پيش روي صنعت فرش دستباف اظهار كرد: طي سالهاي گذشته بحث تحريم و عدم دسترسي به بازارهاي هدف و عدم بهره مندي از مزاياي بيمه تامين اجتماعي از جمله مشكلات بافندگان فرش دستباف بوده است ولي مصوبه تعهد ارزي بانك مركزي در سال ۱۳۹۷ نيز به اين مشكلات افزوده شد و صادركنندگان فرش را دچار مشكل كرد.

 

بهرامي افزود: صنعت فرش از جمله صنايعي است كه سهم بسزايي در صادرات غيرنفتي كشور دارد و به لحاظ اشتغال و ارزآوري اثرگذار است اما مصوبه تعهد ارزي باعث شده ميزان صادرات فرش دستباف كاهش يابد چرا كه مهلت زماني تعيين شده براي بازگشت ارز بسيار كوتاه است و صادركنندگان نمي توانند طي اين مدت ارز حاصل از صادرات را برگردانند.

 

به گفته مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف كشور، بازگرداندن ارز نيمايي زماني امكانپذير است كه مواد اوليه توليد فرش به جاي نرخ آزاد با ارز مصوب دولتي خريداري يا وارد شود ولي در شرايطي كه مواد اوليه از بازار آزاد و گران تامين مي شود و از طرفي بازگشت ارز حاصل از صادرات فرش در چند مرحله و مدت زمان طولاني صورت مي گيرد اين مصوبه به زيان بافندگان و صادركنندگان فرش دستباف بوده است.

 

وي با بيان اينكه مصوبه تعهد ارزي درآمدي براي دولت ندارد و برداشتن آن به سود صادرات فرش دستباف است، اظهار كرد: ما در بدترين شرايط هيچگاه كمتر از ۴۰۰ ميليون دلار صادرات در حوزه فرش دستباف نداشتيم. متاسفانه به دليل تحريم و از طرفي مصوبه مذكور، حجم صادرات فرش دستباف در سال گذشته به ۷۰ ميليون دلار رسيد.

بيشتر بخوانيد: قاليشويي ميرداماد

مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف كشور تصريح كرد: در جلسه اي كه با حضور معاون اول رئيس جمهوري داشتيم مسايل و مشكلات توليد فرش دستباف و صادرات آن را بيان كرديم كه در راستاي آن مكاتباتي ميان گمرك با وزارت امور اقتصاد و دارايي در جهت حمايت از صادرات فرش دستباف صورت گرفته و با توجه به صادرات ناچيز فرش دستباف در شرايط حاضر پيشنهاداتي مطرح شده است از جمله اينكه صادرات فرش دستباف ايراني از برگشت ارز حاصل از صادرات معاف شود و امكان ورود موقت فرش دستباف ايراني با اخذ تعهد صورت گيرد كه اميدواريم با پيگيري هاي صورت گرفته شاهد اتفاقات خوبي در اين زمينه باشيم.

 

مقالات ديگر: قاليشويي رسالت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۴۷:۳۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
سهم ايران از بازار جهاني صادرات فرش دستباف چقدر است؟
تهران- ايرنا- مطابق آمارها، در سال ۲۰۱۹ بيش از يك ميليارد دلار فرش دستباف در مبادلات جهاني به كشورهاي مختلف صادر شد. در اين ميان جمهوري اسلامي ايران سهم ۷.۹ درصدي از مجموع صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص داد.
 
به گزارش ايرنا، همه ساله بيش از ۹۵ كشور در تعرفه «۵۷۰۱» (فرش دستباف اعم از پشمي، ابريشمي و گبه) تجارت داشته‌اند كه از بين آنها فقط هشت كشور ايران، هند، پاكستان، نپال، تركيه، چين، افغانستان و مصر هم زمان در زمينه‌هاي توليد و صادرات فرش دستباف فعاليت داشته‌اند.
 
در حالي كه مجموع صادرات فرش دستباف در جهان در سال ۲۰۱۶ به بيش از يك ميليارد و ۴۵۹ ميليون دلار رسيده بود، اين آمار در سال‌هاي اخير همواره با كاهش مواجه شده است.
 
در سال ۲۰۱۹، جمهوري اسلامي ايران سهم ۷.۹ درصدي از مجموع صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص داد. در اين سال هندي‌ها با ۳۱.۷ درصد و مصر با ۱۸.۲ درصد، سهم بالاتري نسبت به ايران در بازارهاي جهاني به خود اختصاص دادند و پس از كشورمان، كشورهاي نپال با ۶.۵ درصد، پاكستان با ۶.۲ درصد، تركيه با ۴.۷ درصد و چين با ۳.۸ درصد قرار دارند.
 
صادرات سال ۹۹
 
مطابق آخرين آمارهاي منتشر شده گمرك جمهوري اسلامي ايران، در ۹ ماهه سال ۹۹ حدود دو ميليون و ۷۶۴ هزار و ۹۰۰ تن فرش دستباف به ارزش ۵۲ ميليون و ۴۰۰ هزار دلار صادر شد.
 
اين آمار در مقايسه با مدت مشابه سال ۹۸، رشد ۱۶.۴ درصدي وزني و افت ۴.۹ درصدي از نظر ارزش داشته است.
 
به گفته «فرح‌ناز رافع» رئيس مركز ملي فرش ايران، دليل اصلي اين مساله، لزوم رفع تعهدات ارزي از سوي صادركنندگان بود.
 
رئيس مركز ملي فرش ايران در گفت‌وگو با ايرنا خاطرنشان‌كرد: به دستور وزير صنعت، معدن و تجارت، مقرر شد رفع تعهد ارزي براي صادركنندگان فرش دستباف به يك سال تغيير كند، هر چند معتقديم فرش ايراني ميراث كهن كشور ما است و موضوع تعهد ارزي نبايد براي آن مصداق داشته باشد.
 
راه‌اندازي خانه‌هاي فرش
 
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران نه فقط افزايش صادرات، بلكه هدف اصلي مديريت جهان در اين عرصه را دنبال مي‌كند تا از اين طريق به فرهنگ‌سازي بپردازد.
 
رافع اظهار داشت: اين مهم از طريق حضور در نمايشگاه‌ها و حراج‌هاي بين‌المللي، بازاريابي، اعزام هيات‌هاي تجاري و راه‌اندازي خانه‌هاي فرش دنبال مي‌شود.
 
وي بيان‌داشت: اكنون در كشورهاي چين، امارات، روسيه، ايتاليا و فرانسه به دنبال راه‌اندازي خانه‌هاي فرش هستيم.
 
رئيس مركز ملي فرش ايران ادامه‌داد: علاوه بر آموزش افرادي براي معرفي فرش دستباف ايراني در اين خانه‌ها، دانش‌آموزان نمونه و نفرات برتر المپيادهاي فرش نيز به اين خانه‌ها اعزام خواهند شد تا به تشريح و بيان طرح‌ها، نقشه‌ها و داستان‌هاي فرش‌هاي ايراني بپردازند.
 
وي خاطرنشان‌كرد:‌ در همين پيوند، استارتاپ‌هايي به منظور بازاريابي، بازارسازي و خلق ارزش در جامعه هدف شكل گرفته و مديران متخصص فروش بازاريابي تربيت مي‌شوند.
 
رافع با اشاره به ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي بالاي بازار چين، تصريح‌كرد: اكنون همه تم‌ها، نقاشي‌ها و اسطوره‌هاي اين كشور شناسايي شده‌اند تا در اين راستا به توليد فرش بپردازيم.
 
توسعه پايانه‌هاي صادراتي
 
وي به راه‌اندازي نخستين پايانه تخصصي صادرات در استان زنجان به صورت پايلوت و آزمايشي اشاره كرد و گفت: دومين پايانه صادراتي كه عنوان دهكده جهاني فرش را نيز با خود يدك خواهد كشيد، در محل فرودگاه بين‌المللي امام خميني(ره) و پس از آن ساير پايانه‌هاي صادراتي در اصفهان، شيراز و آذربايجان شرقي راه‌اندازي خواهند شد.
 
اين مقام مسوول، راه‌اندازي گمركات تخصصي فرش دستباف، آموزش و توانمندسازي كارشناسان تخصصي در گمرك و از همه مهمتر ايجاد بستر مناسب براي آشتي دادن جوانان با فرش دستباف را از ديگر برنامه‌هاي مهم براي توسعه صادرات در اين حوزه برشمرد.
 
آمار توليد فرش دستباف
 
مطابق آمارها، در ۱۰ ماهه سال ۹۹ بيش از يك ميليون و ۸۶۹ هزار و ۴۰۳ متر مربع فرش دستباف در كشور توليد شد. اين آمار در هم‌سنجي با سال ۹۸ (توليد يك ميليون و ۲۳۱ هزار و ۳۲۱ متر مربع) رشد ۳۴ درصدي داشته است.
 
۴۲ درصد از توليدات ياد شده در ۱۰ ماهه ۹۹ مربوط به فرش‌هاي دستباف تجاري ۲۵ تا ۴۵ رج، ۱۹ درصد فرش درشت‌باف، ۱۶ درصد فرش‌هاي ظريف و كرك، ۹ درصد تابلو فرش، هشت درصد گبه و ۶ درصد فرش تمام ابريشم بوده است.
 
فعالان عرصه فرش دستباف
 
برپايه اين گزارش، از بين بيش از دو ميليون نفر شاغلان حوزه فرش دستباف، ۶۰ درصد آنان را قالي‌بافان مستمر، ۳۱ درصد آنان را قالي‌بافان غير مستمر (فصلي) و ۹ درصد ديگر را مشاغل جانبي حوزه فرش دستباف تشكيل مي‌دهند.
 
در سال ۹۹ تعداد ۱۰ هزار و ۱۴۰ واحد توليد فرش دستباف در كشور فعال بودند كه مشتمل بر هفت هزار و ۲۵۶ واحد غير متمركز قالي‌بافي، دو هزار و ۷۸۷ كارگاه متمركز قالي‌بافي و ۹۷ مجتمع بزرگ قالي‌بافي بود.
 
همچنين از مجموع ۱۹۱ هزار و ۵۴۵ نفر شاغل در ۱۲ هزار و ۶۲۵ واحد توليدي و توزيعي مرتبط، ۶ هزار و ۶۲۹ نفر در بخش فرش فروشي، دو هزار و ۴۹۱ نفر در قالي‌شويي، يك‌هزار و ۶۸ نفر در فروش مواد اوليه، ۸۹۸ نفر در بخش فروش دار و ابزار، ۳۵۵ نفر در بخش رنگرزي،  ۴۷۸ نفر در بخش طراحي فرش و ۷۰۶ نفر در بخش رفوگري، پرداخت و مرمت فعالند.
 
تا سال ۹۹ تعداد بيمه‌شدگان تامين اجتماعي در فرش دستباف به بيش از ۲۶۱ هزار نفر رسيد، اما براي سال ۱۴۰۰ پيش‌بيني شده تا اين آمار رشد ۲۰ درصد داشته باشد، يعني به تعداد ۳۱۳ هزار نفر افزايش يابد كه به همين منظور يك‌هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان تخصيص خواهد يافت.
 
همچنين در مجموع پنج هزار و ۸۹۹ نفر در ۱۹ دانشگاه و ۱۱۵ هنرستان در سطح ۱۹ استان كشور در رشته فرش مشغول به تحصيل هستند كه دو هزار و ۵۳۹ نفر آنان را دانشجويان و سه‌هزار و ۳۶۰ نفر آنان را هنرجويان هنرستان‌هاي فرش تشكيل مي‌دهند.
 
مقالات ديگر: 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۴:۳۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی