همه چيز دان
اينجا درباره همه چيز صحبت ميشه

 

معافيت فرش دستباف از بازگرداندن ارز حاصل از صادرات

 

مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف با اشاره به كاهش حجم صادرات فرش دستباف در سال گذشته و دشواري هاي بازگرداندن ارز حاصل از صادرات آن ابراز اميدواري كرد: فرش دستباف از مصوبه تعهد ارزي معاف شود تا بافندگان و صادركنندگان از اين صنعت خارج نشوند.

 

عبداله بهرامي در گفت وگو با ايسنا با اشاره به نامگذاري شعار امسال از سوي مقام معظم رهبري، گفت: شعار امسال مصداق بارز حمايت و پشتيباني از بخش توليد است و مقام معظم رهبري به شايستگي بر لزوم مانع زدايي از بخشهاي توليدي تاكيد فرمودند چرا كه موانع بسياري به بخش توليد به خصوص توليد فرش ضربه زده و باعث خروج بافندگان و صادركنندگان فرش دستباف از اين صنعت و هنر ملي شده است كه انتظار مي رود با شناسايي و رفع اين موانع رونق بخش توليد را شاهد باشيم.

 

وي با اشاره به موانع پيش روي صنعت فرش دستباف اظهار كرد: طي سالهاي گذشته بحث تحريم و عدم دسترسي به بازارهاي هدف و عدم بهره مندي از مزاياي بيمه تامين اجتماعي از جمله مشكلات بافندگان فرش دستباف بوده است ولي مصوبه تعهد ارزي بانك مركزي در سال ۱۳۹۷ نيز به اين مشكلات افزوده شد و صادركنندگان فرش را دچار مشكل كرد.

 

بهرامي افزود: صنعت فرش از جمله صنايعي است كه سهم بسزايي در صادرات غيرنفتي كشور دارد و به لحاظ اشتغال و ارزآوري اثرگذار است اما مصوبه تعهد ارزي باعث شده ميزان صادرات فرش دستباف كاهش يابد چرا كه مهلت زماني تعيين شده براي بازگشت ارز بسيار كوتاه است و صادركنندگان نمي توانند طي اين مدت ارز حاصل از صادرات را برگردانند.

 

به گفته مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف كشور، بازگرداندن ارز نيمايي زماني امكانپذير است كه مواد اوليه توليد فرش به جاي نرخ آزاد با ارز مصوب دولتي خريداري يا وارد شود ولي در شرايطي كه مواد اوليه از بازار آزاد و گران تامين مي شود و از طرفي بازگشت ارز حاصل از صادرات فرش در چند مرحله و مدت زمان طولاني صورت مي گيرد اين مصوبه به زيان بافندگان و صادركنندگان فرش دستباف بوده است.

 

وي با بيان اينكه مصوبه تعهد ارزي درآمدي براي دولت ندارد و برداشتن آن به سود صادرات فرش دستباف است، اظهار كرد: ما در بدترين شرايط هيچگاه كمتر از ۴۰۰ ميليون دلار صادرات در حوزه فرش دستباف نداشتيم. متاسفانه به دليل تحريم و از طرفي مصوبه مذكور، حجم صادرات فرش دستباف در سال گذشته به ۷۰ ميليون دلار رسيد.

بيشتر بخوانيد: قاليشويي ميرداماد

مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف كشور تصريح كرد: در جلسه اي كه با حضور معاون اول رئيس جمهوري داشتيم مسايل و مشكلات توليد فرش دستباف و صادرات آن را بيان كرديم كه در راستاي آن مكاتباتي ميان گمرك با وزارت امور اقتصاد و دارايي در جهت حمايت از صادرات فرش دستباف صورت گرفته و با توجه به صادرات ناچيز فرش دستباف در شرايط حاضر پيشنهاداتي مطرح شده است از جمله اينكه صادرات فرش دستباف ايراني از برگشت ارز حاصل از صادرات معاف شود و امكان ورود موقت فرش دستباف ايراني با اخذ تعهد صورت گيرد كه اميدواريم با پيگيري هاي صورت گرفته شاهد اتفاقات خوبي در اين زمينه باشيم.

 

مقالات ديگر: قاليشويي رسالت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۴۷:۳۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
سهم ايران از بازار جهاني صادرات فرش دستباف چقدر است؟
تهران- ايرنا- مطابق آمارها، در سال ۲۰۱۹ بيش از يك ميليارد دلار فرش دستباف در مبادلات جهاني به كشورهاي مختلف صادر شد. در اين ميان جمهوري اسلامي ايران سهم ۷.۹ درصدي از مجموع صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص داد.
 
به گزارش ايرنا، همه ساله بيش از ۹۵ كشور در تعرفه «۵۷۰۱» (فرش دستباف اعم از پشمي، ابريشمي و گبه) تجارت داشته‌اند كه از بين آنها فقط هشت كشور ايران، هند، پاكستان، نپال، تركيه، چين، افغانستان و مصر هم زمان در زمينه‌هاي توليد و صادرات فرش دستباف فعاليت داشته‌اند.
 
در حالي كه مجموع صادرات فرش دستباف در جهان در سال ۲۰۱۶ به بيش از يك ميليارد و ۴۵۹ ميليون دلار رسيده بود، اين آمار در سال‌هاي اخير همواره با كاهش مواجه شده است.
 
در سال ۲۰۱۹، جمهوري اسلامي ايران سهم ۷.۹ درصدي از مجموع صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص داد. در اين سال هندي‌ها با ۳۱.۷ درصد و مصر با ۱۸.۲ درصد، سهم بالاتري نسبت به ايران در بازارهاي جهاني به خود اختصاص دادند و پس از كشورمان، كشورهاي نپال با ۶.۵ درصد، پاكستان با ۶.۲ درصد، تركيه با ۴.۷ درصد و چين با ۳.۸ درصد قرار دارند.
 
صادرات سال ۹۹
 
مطابق آخرين آمارهاي منتشر شده گمرك جمهوري اسلامي ايران، در ۹ ماهه سال ۹۹ حدود دو ميليون و ۷۶۴ هزار و ۹۰۰ تن فرش دستباف به ارزش ۵۲ ميليون و ۴۰۰ هزار دلار صادر شد.
 
اين آمار در مقايسه با مدت مشابه سال ۹۸، رشد ۱۶.۴ درصدي وزني و افت ۴.۹ درصدي از نظر ارزش داشته است.
 
به گفته «فرح‌ناز رافع» رئيس مركز ملي فرش ايران، دليل اصلي اين مساله، لزوم رفع تعهدات ارزي از سوي صادركنندگان بود.
 
رئيس مركز ملي فرش ايران در گفت‌وگو با ايرنا خاطرنشان‌كرد: به دستور وزير صنعت، معدن و تجارت، مقرر شد رفع تعهد ارزي براي صادركنندگان فرش دستباف به يك سال تغيير كند، هر چند معتقديم فرش ايراني ميراث كهن كشور ما است و موضوع تعهد ارزي نبايد براي آن مصداق داشته باشد.
 
راه‌اندازي خانه‌هاي فرش
 
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران نه فقط افزايش صادرات، بلكه هدف اصلي مديريت جهان در اين عرصه را دنبال مي‌كند تا از اين طريق به فرهنگ‌سازي بپردازد.
 
رافع اظهار داشت: اين مهم از طريق حضور در نمايشگاه‌ها و حراج‌هاي بين‌المللي، بازاريابي، اعزام هيات‌هاي تجاري و راه‌اندازي خانه‌هاي فرش دنبال مي‌شود.
 
وي بيان‌داشت: اكنون در كشورهاي چين، امارات، روسيه، ايتاليا و فرانسه به دنبال راه‌اندازي خانه‌هاي فرش هستيم.
 
رئيس مركز ملي فرش ايران ادامه‌داد: علاوه بر آموزش افرادي براي معرفي فرش دستباف ايراني در اين خانه‌ها، دانش‌آموزان نمونه و نفرات برتر المپيادهاي فرش نيز به اين خانه‌ها اعزام خواهند شد تا به تشريح و بيان طرح‌ها، نقشه‌ها و داستان‌هاي فرش‌هاي ايراني بپردازند.
 
وي خاطرنشان‌كرد:‌ در همين پيوند، استارتاپ‌هايي به منظور بازاريابي، بازارسازي و خلق ارزش در جامعه هدف شكل گرفته و مديران متخصص فروش بازاريابي تربيت مي‌شوند.
 
رافع با اشاره به ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي بالاي بازار چين، تصريح‌كرد: اكنون همه تم‌ها، نقاشي‌ها و اسطوره‌هاي اين كشور شناسايي شده‌اند تا در اين راستا به توليد فرش بپردازيم.
 
توسعه پايانه‌هاي صادراتي
 
وي به راه‌اندازي نخستين پايانه تخصصي صادرات در استان زنجان به صورت پايلوت و آزمايشي اشاره كرد و گفت: دومين پايانه صادراتي كه عنوان دهكده جهاني فرش را نيز با خود يدك خواهد كشيد، در محل فرودگاه بين‌المللي امام خميني(ره) و پس از آن ساير پايانه‌هاي صادراتي در اصفهان، شيراز و آذربايجان شرقي راه‌اندازي خواهند شد.
 
اين مقام مسوول، راه‌اندازي گمركات تخصصي فرش دستباف، آموزش و توانمندسازي كارشناسان تخصصي در گمرك و از همه مهمتر ايجاد بستر مناسب براي آشتي دادن جوانان با فرش دستباف را از ديگر برنامه‌هاي مهم براي توسعه صادرات در اين حوزه برشمرد.
 
آمار توليد فرش دستباف
 
مطابق آمارها، در ۱۰ ماهه سال ۹۹ بيش از يك ميليون و ۸۶۹ هزار و ۴۰۳ متر مربع فرش دستباف در كشور توليد شد. اين آمار در هم‌سنجي با سال ۹۸ (توليد يك ميليون و ۲۳۱ هزار و ۳۲۱ متر مربع) رشد ۳۴ درصدي داشته است.
 
۴۲ درصد از توليدات ياد شده در ۱۰ ماهه ۹۹ مربوط به فرش‌هاي دستباف تجاري ۲۵ تا ۴۵ رج، ۱۹ درصد فرش درشت‌باف، ۱۶ درصد فرش‌هاي ظريف و كرك، ۹ درصد تابلو فرش، هشت درصد گبه و ۶ درصد فرش تمام ابريشم بوده است.
 
فعالان عرصه فرش دستباف
 
برپايه اين گزارش، از بين بيش از دو ميليون نفر شاغلان حوزه فرش دستباف، ۶۰ درصد آنان را قالي‌بافان مستمر، ۳۱ درصد آنان را قالي‌بافان غير مستمر (فصلي) و ۹ درصد ديگر را مشاغل جانبي حوزه فرش دستباف تشكيل مي‌دهند.
 
در سال ۹۹ تعداد ۱۰ هزار و ۱۴۰ واحد توليد فرش دستباف در كشور فعال بودند كه مشتمل بر هفت هزار و ۲۵۶ واحد غير متمركز قالي‌بافي، دو هزار و ۷۸۷ كارگاه متمركز قالي‌بافي و ۹۷ مجتمع بزرگ قالي‌بافي بود.
 
همچنين از مجموع ۱۹۱ هزار و ۵۴۵ نفر شاغل در ۱۲ هزار و ۶۲۵ واحد توليدي و توزيعي مرتبط، ۶ هزار و ۶۲۹ نفر در بخش فرش فروشي، دو هزار و ۴۹۱ نفر در قالي‌شويي، يك‌هزار و ۶۸ نفر در فروش مواد اوليه، ۸۹۸ نفر در بخش فروش دار و ابزار، ۳۵۵ نفر در بخش رنگرزي،  ۴۷۸ نفر در بخش طراحي فرش و ۷۰۶ نفر در بخش رفوگري، پرداخت و مرمت فعالند.
 
تا سال ۹۹ تعداد بيمه‌شدگان تامين اجتماعي در فرش دستباف به بيش از ۲۶۱ هزار نفر رسيد، اما براي سال ۱۴۰۰ پيش‌بيني شده تا اين آمار رشد ۲۰ درصد داشته باشد، يعني به تعداد ۳۱۳ هزار نفر افزايش يابد كه به همين منظور يك‌هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان تخصيص خواهد يافت.
 
همچنين در مجموع پنج هزار و ۸۹۹ نفر در ۱۹ دانشگاه و ۱۱۵ هنرستان در سطح ۱۹ استان كشور در رشته فرش مشغول به تحصيل هستند كه دو هزار و ۵۳۹ نفر آنان را دانشجويان و سه‌هزار و ۳۶۰ نفر آنان را هنرجويان هنرستان‌هاي فرش تشكيل مي‌دهند.
 
مقالات ديگر: 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۴:۳۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی